Tuesday, November 15, 2016

kundasang war memorial

No comments:
 balik dari desa cattle dah petang kan. dalam jam 4 lebih gitula. nak cari makan la. lapor. padehal da makan pon masa kat homestay ada bawa bekal. tapi dasar perut dragon cepat je lapor.

masa nak cari kedai makan kat pekan lalu la kundasang war memorial. singgahla kejap. sebab nak bergambar punye pasal. masuk sini kena bayar jugak. skang ni seme pon rm rm okeh. 

masuk kena bayar rm2 kot dewasa. bawah 3 tahun tak payah bayar ke apa tak sure. sebab firaz and firuz tak payah bayar.

 susah betol nak amik gambo hero ni. tau la ensem. gigi atas tu x tahan tumbuhnye.

 yang dewasa semua posing maut habis. yang kecik comel posing tahape.

 dalam ni tempat utk mengingati tentera british ke apa masa perang rasanya kat sini. tu la pasal semua bendera australia aje sini. dengan segala dia punye sejarah la. aku tak baca pon. 

rasa macam pegi autralia ada. dengan suasana binaan ala2 english gitu. lawa ni kalau amik gambo wedding. jimat x payah habis duit gi oversea.

 seperti biasa posing ala che ta. sini ada banyak garden dia pecah2. ada macam2 jenis la. ada rose saje. ada cactus. ada orkid. tapi aku punye henpon da hang banyak sangat gambor.

 bile firuz da dapat aiskrim dah tak heran nak amik gambor.








ni area belakang sekali lepas dari kolam yang panjang tu. keje kitorang masa jalan kali ni lompat saje. ni la yang buat full memory sebab kena capture banyak kali nak dapat posisi perfect.

datang jangan tak datang sini. memang cantik amik gambar.

Monday, November 14, 2016

makeup orang nikah

No comments:
dah lama kejadian ni. tak ingat bulan berapa. lepas ni kena setting ada date n time kat henpon waktu amik gambar.

malam sebelum kejadian main mesej dengan fatimah, pastu tetibe dia tanya boleh tolong mekap kan kazen dia nak nikah esok pagi. ape dia ingat aku pro mua ke boleh main sambar2? hahah

tapi, ai except jugak le the challenge. walopon koleksi makeup macam malu2 kucing nak kasi keluar. nasib baik tone kulit dia sama aje dengan aku so bolehla pakai fondation aku. sebab takde keje aku nak ada koleksi shade banyak kan since ai bukan mua. suke makeup sinri2 aje. tapi sejak beranak pinak ni. mana ada aje calit sapu. asal tak jadi mak jemah pegi keje.

ni pakaikan dia fondation baru beli kot. makeup forever. haha..best tekstur. tak rugi beli. harga rm180 kot sebijik.

tak le hebat. tapi okla. ada rupa. kihkihkih

dapat upah jugak tau. lepas la makan kfc. yela bukan mua kan. calit2 aje kasi berseri. lepas dapat upah guna plak semula bayar duit topup fatimah. hahah...hampeh.

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com