Wednesday, October 31, 2012

Saturday, October 27, 2012

thx my fren

3 comments:
td pg bru la ak kuo ruma...kuo depan je pon sbb nk buang sampah. jupe jiran sbelah bual2. dia tya ape ak wat dlm ruma. yela sejak hari rabu petang x nampak batang hidung. berkurung aje. ak ckp, demam..baring2. dia tya mkn ape semalam...ayat2 cani mmg sensitip gile r..ak ckp...dmm...xde masak ape. sedih...

dia tya da g klinik lom. ak ckp lom lg. ak npk anak dia makan eskim. ak ckp, rajinnye wat. pastu dia bg ak eskim malaysia 4 btg perisa keladi, manga n pandan. habis ak mkn. bagus la perangai, pepagi lom sarapan trus mkn eskim byk2. 

masuk ruma ak igt nk msk2 ke apa sbb lapar. tp, berat kepala ak sambung baring lg. nk mkn panadol da kn warning dgn jiran. pegnen ni x bagus telan ubat tu T__T jadik, pengubat klo berat kepala/sakit kepala ni mmg baring jela. mata terkebil2 tgk tv.

petang fiza dtg antor brg tuperware utk kelab guru. mintak letak kat rumah ak, nti karimah amik. siap bawakan buah tgn lauk kenduri dr kampung dia. terasa loser je kan. mintak belas kasihan org bg makan T__T 

x lm pastu karimah dtg trus sbb amik brg. dia pon rs bdn ak panas. suh g klinik, sbb da lm sgt demamnye. da dekat seminggu lebih. takot efek apa2 plak kat baby. sbb, dlu adik dia demam2 x g klinik trus miscarriage. arini still ak x larat la nk drive. esk la pegi. 

thx fiza n karimah.

Friday, October 26, 2012

mood: sedih+pilu+kempunan

5 comments:
sejak semalam ak da sedih pasal cets balik kg xde inform ak awal2 dia nk jalan. mcmla dia xde bini. men redah nk pegi sana sni. klo da duduk sorg kat rumah sewa tu, pandai plak nk cri ak kol sbb sunyi, bila da jumpe rmi2 lupe aku kat sni terbontang sorang2 kat rumah sewa sni. da la veri xde balik kg cuti jugak. ak dok sorg dlm ruma ni demam, xde ubat klo mati xde sape tahu. bagus la camtu.

kcik gile ati ak sampai skg dgn perangai dia tu. da la arini raya haji pon xde kol wish ape, tya makan ape..so sad. kawin macam x kawin. lagi bagus dia dok atas kapal, sah2 ak tahu dia mmg xle kol sbb xde line. ni, dok atas darat kot? xleh kol jugak? lantak la. pegila bergembira puas2..aku x kisah pon. idup je kat sni. 

ritu masa besday aku pon dia wish lewat. bagus lg kawan2 ak wish awal. alasan tido...fineee....

ayah ak ada kol tya demam dah baik blom, pastu sbb masa tu tgh bz x sempatla dia tya makan apa raya haji ni. nasibla dia x tya, klo tya kompom berjurai air mata. 

makan ape, xde mende ak nk masak. nk kuo ruma x larat. pening...last2 ak mkn lauk fiza bg ritu ak simpan dlm peti sejuk, panaskan. mkn skit je sbb xde selera sgt. rasa tawar je sme.

lg wat ak sedih sbb kawan2 ak wish je selamat hari raya..doter pepagi buta da wasup kat group. yg bukan islam pon turut wish kat henpon. laki sinri xde wish...apekess?? seyes hati aku berkecai2...

pasni klo dia kol, wasup aku xnk angkat, xnk balas...balik jb ni ak nk duk ruma je xnk jumpe muka dia. pegila berseronok mcm org bujang. 

adik ak angah balik jb. ritu ak pesan suh bli kopok lekor dari kuala trengganu, dia kn blaja sana. sbb ak suke sgt mkn kopok lekor dr sn. terutama kopok james bond 007. kopok nye x sama mcm yg ada kat kemaman. fami mcm bse x blik sbb keje.

aku bukak fb smlm rs hepy sgt nampak status yg dia tagged aku ni...


pastu ak bebual punye bebual..rupenye angah igt ak balik jb ry haji ni. ak rs dia salah faham, ak suh bli n nk suh dia simpankan je dlm esbok spi ak blik cuti sek ni. 


angah beli byk sampai 2 bungkus sbb nk makan sama2 dgn ak n famly. skali ak x balik dia pon frust. rupenye kopok lekor dr sana tu x sesuai utk simpan dlm esbok. nti jd keras. kalo beli kn makan trus atau pon paling lama ble simpan sehari dua. 

trus ak nangis masa reply status dgn dia. sedih kot, sbb pasni adik aku da x blik jb lg. tahun dpn baru balik lg. xdapatla ak makan kopok tu.
 

spi situ je ktrg bebual. sbb ak da xnk ckp byk. adik ak pon x reply lg. sbb dia tau da perangai ak klo sedih2 ni kompom basah punye baju. smlm aku tetido sambil nangis.

masih nangis waktu taip entri ni, thari td waktu bca balik status fb ni pon ak nangis sampai tetido lg. sedih.

fiza watkan bubur kacang (:

No comments:
demam x kebah lg r...td ak timbang berat badan trun da..dr 48.7kg da trun g 47.7kg. apekes, sekilo hilang..riso nti kn mrh dgn nurse :( ni agknye sbb da dkt smgu jg dmm n ulser jd x bp sng nk mkn. smlm lg ak x mkn nsi sbb rs x best. matila klo cuti 4 hari ni xde sentuh nsi. asik mkn roti je. hari ry pon mkn roti T__T apela nasib. 

tambah makan hati lg.....bt selera mati.

ni dlm tuperware ada bubur kacang durian fiza watkan ari rabu. sbb ak xsempat mkn masa hari ahad tu. spi ke malam okeh ak menyesal x dpt mkn. gtau fiza x sangka dia nk watkan..gile best..n rasa dia sgt sedap. thx sgt2. syukur sbb ada kawn yg baik2 kat sni. tu psl ak xnk pindah lg balik keje smnanjung. lom tentu dpt jupe kawn best2 gni. 

kang pindah makin tambah bala, bek jgn r. wat ak stress je.

ahad lepas kn mjlis fiza tunang, sedp2 mkn. tp ak xdpt mkn byk. rambang mata. yg ak tau, byk makan cupcake =p sori, mkn byk cupcake tu, siap tapau, sdp sgt. ble da buka bakery atau amik tempahan pasni (:

kat sni jupe kak ayu sbb dia dtg skli dgn rombongan sbela adi. ni pon antara kawan ak yg sgt caring, padehal da pindah sek still amik berat psal kawn. sllu kontek je. kak ayu tya pasal pegnen cane la. cite kena jaga ni..tu..

mmg meriah gile la mjlis tu, pnuh satu rumah. happening sgt. x sangke jg tetibe derg nk tunang tahun ni. bgus r, agak2 tahun depan kawen la tu. hihihi..ak xde amik gambo sgt ms tu. kepala ak sakit T_T mb sbb nek kete jauh2 n aku mmg da start demam masa tu.

bulan depan doter lak tunang, tp ak xdpt dtg sbb da balik jb. sedih x dpt pegi T_T kawin pon x dpt dtg. ni sme sbb da pegnen. jln skit da pening, plus ak nk blik cpt sbb makan minum da x teratur duk sni. ak xmo makan veri masak. tiap kali dia masak, bau pon ak da x suke. 

dah la ak tido ruang tamu, bayangkan klo ak tgh nyenyak tido skali dia mula masak. ak rs nk brenti bernapas jap. pstu susah da ak nk sambung tdo balik. agaknye tu kot wat ak sakit kepala x henti.

kdg2 tgh tdo tetibe dia nk tgk tv, ak xde r kisah sgt. tp, gtu la..susah la ak nk tdo dah.

meting bidang sains ari rabu. xbyk sgt masalah. cme ada nama dah tersenarai utk kn panggil pihak atasan atas sbb aduan dr byk pihak. tp, kmi da dapat agak sape tuuu...=D jahat je. akhir meting siap dpt diary n sijil..mmg bgus ketua bidang sains kami. sape lg klo bukn param (:

pstu dpt fail utk isi apa yg ptot..

rabu tu jugak ak handle pinjaman buku kelas form 2 yg naik form 3 tahun depan. x rmi dpt pinjam, 18 org saje sbb yg lain2 tu masih x pulangkan buku n hilangkan. 

skg ni ak klo jln mn2 kn bawa air masak dlm botol sbb tekak ak cpt rs pahit2. jd kn minum air skit2. nt dia akan ok.

Thursday, October 25, 2012

dah kena kol --__--"

8 comments:
tgh sedap2 layan tv skali je kena kol dgn klinik kesihatan yg suke amik darah byk2 tu. dia ckp, "nape x dtg ari selasa?" aku selambe menipu jawab, "lupe" =p 

pdhal ak mmg sgja xnk dtg, igtkan derg x amik tahu. rupenye siap kol. ciss..xdapek la ak nk escape gni. dia soh dtg ari senin. alaaa...xbestnye.

nk tnjuk makanan yg ak makan kat rumah sepanjg da pegnen. jarang ak mkn kt ruma ni, sbb balik keje ak bsenye xde mud nk makan. so, malas r masak. klo veri masak pon ak xnk makan. bse ak mkn pepagi kat tpt keje je. balik just mkn buah minum air..gitu r ari2. 

ni bse masak klo ari sabtu/ahad atau jumaat malam. tu pon ak mkn skali je.
 
ni lauk masa asik perut kembung, awal2..skali je pon ak masak bubur ni. sbb mls nk kunyah. pstu rs x best, xnk da masak gni.

ni bekpas klo weekend. klo da masak bekpas gni, kompom ak da x msk thari. mkn ni je r seharian. holiks tu cam awal2 je ak rajin minum, skg malas da..minum air masak je manjang.

pasal buah mangga ritu, sbb da lembek masa beli. ak decide wat jus..x sedap..penat ak kupas2. last2 buang..

ni, pengalaman dasat..adela dekt bape lm ak nk sgt mkn fries kat mcd. pstu ak kn x leh drive g kk sbb asik sakit perut. spikan sgup g bli fries goreng sinri sbb nk sgt mkn fries. tp, tetap x sdp. tu r ad skali ak x thn sgt. blik keje trus g ron's grill kat pekan sorg2. nk ajak kawn, sme mst pent. xnk sushkn org.

klo kat pekan ni mkn sorg2 npk weird gile okeh. klo kat KK tu ak mkn sorg kat mcd xdela pelik. mb sbb org kt pekan skitkn? mst la plik tgk org mkn sorg2. da r ms ak masuk dlm kdi ni ada segerombolan puak mkn beramai2. skli ak  mkn sorg2. 

yg hampeh, waiter nk amik oder lambat, pstu ms amik oder ble lak wat isyarat sorg punye makan je ke oder? agaknye dia igt ak tgh tgu org kot? makin ak segan.

cepat2 ak mkn spi habis. mende pertama ak bedal adalah fries. 

coslow x sdp. ak mkn ayam n fries je. still rs x puas. sbb bukn mcd nye T_T pstu ak rs da xnk mkn sni lg, sbb rs was2 psl byk sgt deco dia botol2 air haramm...kembang tekak. awl2 ak x pasan sgt sbb tunduk je kan mkn. 

rs x best sbb tekak rs nk mkn mcm2, tp mende tu sme xde kat pekan ni. ak lak xleh drive jauh2. cepat sakit perut n kepala pusing. mau je rs nk gantung rambut bio rs tertarik kat area kepala tuh... T_T

cerewet okeh ak pye selera sejak dua menjak ni :(

kecik ati

2 comments:
pki koolfever tu xde kesan pon :( nyemak je tepek atas kepala. demam aku dr mgu lepas da baik skit lps kn urut tu walopon pagi ni panas badan dtg balik (: 

semlm g urut badan dgn akk tu. dia tkejut badan panas n kaki sejuk. tp, muka ak selambe senyum2 borak mcm xde sakit. dah, nk wat cane..takkan nk wat muke selebet mintak kesian nk bgtau sme org aku sakit kot. bukan ada kesian pon. 

masa urut2 dia detect kepala aku ada pening2. mmg pon, da dekat 2 weks lebih ak dok picit kepala sinri sampaikn aku g potong sejengkal rambut konon2 pastu ilangla sakit kepala. xde ponn...sakit jugak mencucuk. sygnye rambut pjg kn potong T_T tp xpela, rambut tu slalu membelit muka ak cam mumia masa tdo.
 
patutnya ak kn g klinik kesihatan hari selasa, appoinment checkup tetiap bulan. tp, saje tangguhkan sbb malas pegi sorang2. padehal ak tau je xde org nk teman klo ditangguh pon =p

ak sbenanye takot nk g klinik sbb nti kena amik darah satu tube tu, npk cam skit bg org2 bse. tp, bg ak yg fobia darah ni...rasa nk mati klo kn amik drh byk tu. kn amik setitik pon ak rs nk pengsan. masa pestime check ritu, ak sibuk tya tukang amik drh, kn amik byk ke..dia macam malas nk layan ak. dia ckp nk byk pastu trus nk cucuk. x mesra langsung...

haritu cam disaster, da la pegi sorang pas kn amik drh ak psiko diri sinri spy kuatkan smgt jgn pening. hmm..hampeh...spi nangis2 ak tahan pening nk muntah pengsan situ. muncets lgsung xde bg galakan. yg dia tau, dia ckp ak tak kuat..x membantu betol.

ak igt nk g klinik arini sbb da start cuti utk raya aji. so, ble la g awal pagi. sbb ak da tbese bgun awl..

tp ak trus macam nk cancel n tangguhkan lg pegi klinik tu sbb mood aku tak baik. ak kol muncets pg td...elok je sedap2 dia tgh driving nk balik kg sbb raya aji kn. xde gtau ak pon...kcik ati aku kot.

jadi, muktamad la ak mmg xnk kuo ruma spjg cuti ni. ak da offkan sme henpon n wasup sbb xnk kontek sape2. isnin baru ak bukak henpon. lantak laaaaa....

Tuesday, October 23, 2012

koolfever

6 comments:
sejak jumaat lepas ak rs x sedap je badan. lepas balik dr handle program math tu la. spi ke harini demam x bek2. masa ari sabtu kot pegi pekan n muncets pesan suh bli skali pelekat kepala ni. tatau plak ak ad jual utk org dewasa. 

rini lg x best sbb ulser plak da kuo. dekat lidah belakang sebelh bawah lak tu. bgesel dgn gigi mmg sakit. nak2 masa makan. myb ritu just demam, ni da jadik sampai panas dalam. padehal ak minum air da bgelen. 

cikgu rapisol ckp ak kurg vitamin C..bukan ke da minum jus oren hari2? pelik jg klo masih kurg vit C. nampak gaye kena bli suplemen ni.

balik ruma lak air still xde lg. aduii...bertambah stress ak. td pg ktrg mndi mmg air tgl ckup2 utk mandi g kje je. balik mmg tinggal sebesen, mn ckup nk mandi utk 2 org. seb baik ujan mencurah. nak xnk, tadah air ujan la utk mandi ni.

klo mandi air ujan makin tambah demam ke ek?? 

kepala ak da pusing2 sejak mgu lepas, igt nk pegi mtk urut badn rini. tp x dapat..booking esok..huhuhu...kn tido dlm keadaan kepala berat n pusing semcam lagi la npk gayenye malam ni...x selesa nye.

Monday, October 22, 2012

kerana "UNO"

2 comments:
kat tempat keje rini ak minum fresh oren "3 KALI"

dasat kan? bse ak akn minum 2 kali je. sekali masa bekpas, pastu bse ak tapau satu wat naik atas g bilik. tp rini up lagi satu sbb kena belanja dgn hairol pasal dia kalah lawan uno dgn ak =D dia yg ckp, sape menang 5 kali, yg kalah kena belanja fresh oren. ak pon x sangke menang. trus aku ajak dia g kantin minum trus.

terel ak men uno =p

ni la projek math yg ak handle masa ari jumat. main uno dgn budak sampai ketawa x igt dunia. budak2 pon agaknye pelik tgok teacher dia yg sllu garang tetibe jd hapening la plak. perangai pon jadi cam budak2 =p ni lepas habis men, sme kena kira point. sape paling byk dia menang.

ni r lauk ak mkn masa hari jumaat tu. demam2 pon aku gigih nk masak lauk yg bole masuk kat tekak. sawi goreng ni buat ak igt masakan ibu. jarang masak kat ruma ni sbb veri mana suke makan sawi. dia x ske sayur ada batang2. ak mkn spi habs sayur ni.

ikan masak singgang (: peveret aku nih. suke hirup2 kuah.

cicah plak dgn sambal kicap, penyek2kan cili tuh. mabeles. trus ak mkn ikan dua ekor. jarang ak masak ikan, sbb malas nk siang =p

Sunday, October 21, 2012

gusi berdarah :(

6 comments:
skg bile ak gosok gigi je mest berdarah gusi. padehal da habis slow ak memberus. ni simptom2 awl kalsium da kurg masa pegnen, sbb kn amik dgn baby. so, kn la byk2 minum susu. masalahnye, ak start pegnen ni tguk susu pon geli. bse ak minum holiks kosong je. 

muncets da bising2 ak x amik susu. hishh..da ckp geli. ak try r tukokn susu pada minuman coklat..aci tak? =p

memula ak minum milo ni, tp lm2  muak..

pstu tuko lak minum susu dutch lady perisa coklat ni, sbb muncets ckp. milo bukan susu..okeh2..yg ni ada kalsium..cme masuk kotak ketiga je ak da minum main2. sedut sikit2 da xnk sambung minum. leceh tol.

ada lg sekotak dlm esbok..macam2 la pangai waktu pegnen ni..makan jadi cerewet :(

Saturday, October 20, 2012

esok hari ber'pinky'

2 comments:
keinginan da selesai..hohohoohh...sambil drive ak mkn, x menyabar tgu balik rumah. masa isi minyak pon aku sempat mkn..agak x senonoh perangai kat situ. nsb bek x rmi org kat shell td.

arini badan meragam betol, dr smlm seingat ak lepas handle mathematics program utk budak pmr dr pagi spi balik. spi rumah tros demam. nasib bek mlm smlm ak kuatkan badan masak utk mkn. sbb klo x mkn nti kompom bergolek2 tgu mata terpejam.

pg td ak bekpas roti telo dgn holiks. pastu xde mkn nasi. petang2 ak kuo jupe tailor nk amik baju. derg pakat2 nk pki bj kaler pink supaya seragam masa g majlis fiza (: ak ok je, ble tambah koleksi baju baru, n wat alasan suh tailor jahit lg. klo x, mesti dia xnk jahitkan.

nasib bek ak ada je kain spare kaler pink plain. kain sari yg ak bli dgn param. trus ak anto ari khamis lepas suh jahit. pujuk2 la ak dgn tailor tu sbb dia da xnk amik jahitan. anak da dua susah dia nk menjahit. tp, last2 amikla jugak sbb ak regular customer. klo org len mmg dia x layan. ha8.

cam bse r, tailor ni mmg wat kje cepat. antor ari kamis, sabtu petang ak da collect. tu pon dia cite, laki dia tepaksa dukung anak n mandikan. alahaii..kesian lak.

tailor buat bj kalini design xtau r nk cakp. yg ak tau, mesti kena ada ribon2. trademark tuh. yeyy..esok pki baju baru lg. skehati (:

muncets siap pesan, jgn menggedik sgt esok..iyelaaa...dia risokan baby dia tu (:

berperingkat

2 comments:
ritu ak sanggup blik kje singgah tamu sbb nk bli mi sup yg sambal sedap tu. tp, xde la ak mkn situ sbb sorg2. ak tapau je. pastu sempat merayap jugak, ternampak buah mangga ni beli la. bau manis lbih. skli balik, potong2 xsdp mana. lembek pla tu. x sabo tgu balik jb. mangga epal dpn ruma lg best. hrp2 ade la lg bergayut kat pokok tu.

skg ak basuh bj kat ruma ikot peringkat. seminggu dua kali basuh. sekali basuh bj tdur je. sekali bsuh bj keje. jd klo lipat bj. camtu jgla. sehari lipat bj tdo, shari lpat bj keje. dlu hari2 basuh. skg x larat dah nk berendam lama2 basuh baju. rumah sewa ni xde mesin bsuh. masih gn tgn nk berus satu2. 

iron bj kje pon gtu. dlu ak larat je iron smpi 10 helai masa hari ahad. skg nk diri lama2 x kuasa. padehal byk je bj kurung yg ak da iron, tp ak xnk plak nk pki yg da iron tu. terasa rajin konn nk iron bj len pki g keje. gedik x kn tempat. ni tiap hari ak iron bj 2 helai. bole r dr xde.

sme kje wat skit2 la skg. xleh wat selambak trus. perut ak asik meragam T__T

Wednesday, October 17, 2012

baju pelangi

4 comments:
bj kesayangan, sbb beli kain mahal. lg 7 bulan bru la ble sarung balik ni. tu pon kalo aku gigih kuruskan badan =D

Tuesday, October 16, 2012

repel mos

4 comments:
sjk awl thun ritu, ak pasan tym tdo je mst kn gatal2. pas ak selidik rupenye ada sekor nyamuk bermaharajalela isap darah dgn manje2. kejap lekat..kejap terbang..takot org perasan kwujudan dia r tu tgh sdp sedut darah. ak da la x ske bako ubt nyamuk, kang ngamuk veri takot berlaku kebakaran plak. 

dah psang ubat nyamuk karen pon xjalan. last2 ak g cosway nampak produk ni. repel mos utk halau nyamuk. tak pkir pjg trus beli. hage x spi rm10 sekotak.


 dlm sekotak ada dua ubat penghalau nyamuk ni.


dia mcm gel berbau tu. bau dia cam lemon2. ak tamak trus psang dua skligus letak kat ruang tamu. 

mmg bagus la, nyamuk ilang, umah pon bau wangi. cme yg x best. x tahan lama. sebijik ni tahan dua bulan. skg stok da hbs, nyamuk kdg2 dtg jugak. geram btol. tp, ak kan mls nk bergerak kemana2. sapu lotion je r seblom tdo. nyamuk kan x ske wangi2 (: xde r dia gigit.

Wednesday, October 10, 2012

two lines (:

16 comments:


Sunday, October 7, 2012

mari kembali ke zaman tdung bawal

7 comments:
skg tgh gleme pki tdung bawal yg corak2 ni smula. ak ad jg bli selai2 masa jln dgn cets. pastu, kak mimi pon ad jual. trus ak oder selai dgn dia. corak rimau pink.

baju ni, kain dia murah je aku bli masa kat labuan dgn irah n fiza. rasanya x spi rm15 sepasang. ak x igt ada bape pasang corak yg sama cani masa beli. yg penting, kaler lain2.

 rs nya ak ada kaler merah n purple dgn corak cani jg. nti cek balik. btul ke ada 3 kaler je.

pki tdung bawal ni bagus utk semunyikkn muke yg tembam (:

ponteng sekolah sbb berlatih badminton

2 comments:
bile da kumpol rmi kat rumah mst ada game badminton. tp, kli ni cets couple dgn angah. lawan nye supi n faiq. fred xde ms ni da blik pantai timur kje. fami mmg sah2 xdpt cuti ry.


supi ni la yg sgup ponteng sekolah sbb nk berlatih men badminton sbb nk lwn ms cuti ry dgn my bro. siap bli reket bru..semangat main byk, suh blajo liat. pdhl, taun ni nk amik spm.

aku duk ats bukn jd juri, sibuk amik video derg men spi tergolek2, pstu tukg gelak. result, supi n faiq kalah. hahah..perlu lbih latihan klo nk lawan my bro ni sme. bsela, latihan men badminton derg sejak sekolah rendah. skg, masing2 da umo 20-an. skill mkin mantap, cme energy kureng sudeh. da tua la katakn.

Saturday, October 6, 2012

cucumber natural essence mask

2 comments:
beli masa sale kat sasa, masa tu nk ckupkan point pye pasal. beli 3 rm10. perasaan bile pakai mask ni, bau dia kuat sgt, mengganggu idung. jadi, rs x selesa nk cabut cepat2. pastu, agak tebal la tissue sheet nya. 


lepas pki muka rs moisture, gebu n sejuk. sbb timunkan? ataupon pasal aku mmg ske letak mask dlm freezer semalam seblom pki. bio masa awal2 letak kat muke tu...bestt....sejukkkk..
 

klo x sale hage mahal..xpnah beli lg lepas habis..sbb x suke.

Friday, October 5, 2012

lepas kawin baru nak buat

6 comments:
badan x selesa, jadik aku bangun gosok gigi, cuci muka n buat holiks. sambung men tenet. perut asik meragam skang. nak kata psl lapar, ak xde tringin nak makan mende dlm rumah. bau masak pon ak da tutup idung.

hari2 sakit mcam ni, susah nak berehat n tido dengan aman T_T biasanya, aku golek2 peluk bantal pejam mata paksa tido jugak. sbb bila tetido msti lupa pasal perut sakit ni. walopon ak start baring dari lepas isya sampai subuh. xdela fresh mana bangun pegi keje. nantok juga. sbb, x lena. kejap2 tkejut sakit perut.

kdg2 ak pkir jugak, ape patut makan. sbb perut meragam pasal masuk angin. pasal ak memilih sgt nk mkn. bile pusing2 dapo, sme benda pon napk x sedp nk telan. so, bt tatau je la. bio perut camni. kdg2 kesian kat perut. nk wat cane? aku mmg banyak songeh pasal makan. lari tajuk je cite..

cantik x inai kat kaki ni? buat dekat bazar karat jb. kalo balik, msti ajak sape2 teman g situ jalan. x beli apepon. cuci mata je. tp, paling ske klo dapt wat mende ni. dlu masa kawin ibu x bg wat. lpas kawin la aku asik buat. ritu ada wat kat tangan pon da kena bebel. susah2 sangat, masa raya aku buat plak kat kaki.

 inai kat kuku kaki da nk sampai hujung (:

ukir inai kat situ best. org india pompuan yg wat. terel je, carik2 pic dlm album pastu tunjuk..zup zap siap. siap bole plih kaler2 lagi. sbb bse mst inai kaler merah/oren je kn?

yg ni siap ada kaler oren, merah, hijau..kalo just buat pki kaler bse dia cas rm5 sbelah kaki. kalo nk tambah kaler2 tambah rm5 lg. so, total sebelah kaki rm10. buat dedua kaki rm20 la..kdg2 rs membazir sbb lpas 2 weks ilang. tp, sbb da minat..nk wat cane =p

Thursday, October 4, 2012

hello panda!!

5 comments:
letak dlm keta..tiap kali balik makan dlu seblom sampai rumah. aku rasa makanan ada sentiasa di sekeliling, tp xde satu pon sedap.

Wednesday, October 3, 2012

mekup hoverr

9 comments:
bile dtg angin, ak ske mekup hover..nk tgk skill mekup diri sinri tahap mana. men hentam je sapu segala mak nenek kat muke. asal ak pasan ok sinri dah ckup.. =p

dlm byk2 lens mmg ak ske btol bli kaler biru. walopon sedar kulit muka tu tak putih cam minah saleh. xpe, asal ak rasa lawa sukatila kan. sejak2 fiza pesan psl mata buta, ak pon da takot nk bli lens murah. klo nk pki ak kn bli kat kdi spek. huhuhu...

bile da mekup cam opera opkos kn baloikn dgn perasan depan camera byk kali. eheee...


kat depan mata letak sparkling kaler putih tu. buget2 cm slalu tguk org wat nk try jugak. gatal je tgn.

skg ak g keje pon cam malas nk mekup sgt. bangun pagi pon malas. ade hati nk mekup lbey2 lak..=p

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com