Monday, October 31, 2011

wanita penjalin perpaduan

No comments:

aku g sutra pasal nak sambut hari wanita peringkat sabah, dengan motto "wanita penjalin perpaduan". aku rasa la sejak dua menjak ni langsung tak amek tahu hal2 sosial. samada harini hari wanita ke, harini hari halloween ke..yang penting dalam setahun aku ingat satu je hari yang penting, my besday ;p ekekeke..

tu pasal aku asik kompius bile nak wish besday kak ayu. terwish terlalu cepatla..last2, aku terus x wish masa besday dia. teruk giles rasa perasaan aku sebab tade wish right on the date. bcos kak ayu salah seorang yang penting dalam hidup aku kot? tak ragu2 lagi la, salah seorang yang penting walopon aku slalu je wat alasan malas balik kampung T_T oke, da lari tajuk.

malam tu lepas kitorang da penat berjakun di suite. "akak" kak rina pon sampai, dia la yg patut menginap kat suite nih, bukan kitrg ;p lepas bual2, maghrib kitorang da redy2 nak turun ballroom utk acara seterusnya. aku kalo pegi event2 camnih sah mekup paling last2 sebab dok sibuk tatarias muka org len dlu. pahtu muka aku la paling selebet T_T sebab asik kena warning suh cepat2 siap. tragik+tragis.

theme color malam tu biru2 turqoise..



 "akak" kak rina..me mekup her..^__^

kak rina suke gile kalo aku senyum nampak gigi semua nye..katanya nampak lebey sweet..hishh..aku tak suke. aku tak sabar tunggu muncets buat investment kat gigi nih.

goodie bag yg ktrg dapat sorang satu dalam dia ada majalah WW, pestime aku dengar. dalam dia oke jugak pasal cite pasal mekup2. i like pasal bole wat rujukan utk meniru.


pahtu dapat buku nih jugak ^__^ bagus r utk aku yg sangat pelupa ni.


oh yee...ada retis dia jemput utk persembahan last2..rohana jalil. aku kerut dahi dengar nama tu. sangat asing utk umur baya aku kot. tapi lepas dia nyanyi lagu ni baru aku buat muke cam kenal.."ohh...rupenye dia ke penyanyi tu, xpnah nak amik tau paras rupe dia cane" btw..sore dia mmg sedap tade slek lgsung. dia nyanyi live lagi best dr vid ni.






Sunday, October 30, 2011

menjakun di The Magellan Sutera Harbour Suite

No comments:
aku sbenarnye da lama kena inform dengan kak rina pasal invitation ke sambutan hari wanita peringkat negeri Sabah kat Sutra Habour. tapi aku bese la..kompem tak kompem nak join..sampaila hari jumaat lepas, kak rina buat muka sungguh2 seyes sampai aku rasa..oke..xleh nak dolak dalih wat alasan takmo pegi. 

aritu aku x pegi larian pon da kena cobits manja dengan dia. aduiii...pahtu balik2 ungkit aku x join. dia cakap. si "kok" yang keje kat KK pon boley datang. aku sekangkang kera muka x muncul2 ~__~

balik skola trus angkut sme harta, beg mekup pink hitam harus disandang, tukang mekup x bertauliah kan? ekekek ;p kitrg direk trus g sutra habour dan ditempatkn kat suite di magellan sutra habour. free jer, klo kn bayar tadenye aku jejak kot. rezeki hujung minggu ;p

lepas tolong cek in kan before tuan yg betul dtg, cept2 kami lari carik bilik. sampai2 je trus g balkoni amik gambo. best giler suite nih. sea view punyer. paling ujung :) kitrg lompat2 suke masa dapat tau lokasi suite nih..

muke hepy sbb rasmikn suite ;p korang rase? sape yg patot dok kat siute ni sebenarnye? hihihi



 katil beso yg kitrg tido bermacam gaya pada mlm lepas penat buat sesi red carpet..kekekek




 pahtu keje aku, berendam dgn jojoba oil n warm water..best nye klo di ingat balik

ruang tamu
ruang makan


 sunset..best klo hanimun..tp, ape bole buat. hanimun dgn kak rina pon layan jugakla


mmg best..biler la lg nk lepak2 kat sni dengan free ^__^

Thursday, October 27, 2011

memen mekup lagik

2 comments:
muncet baru habis keje, terus texting n koling2 me ^__^ aku punye senyuman takyah cakap. muke da jadik kembang cam teratai bile kesukaan. muncet cakap dia penat keje rini, aku pon kesian jugak. muncet cakap dia hepy sebab sambil2 makan dapat text2 dengan aku. me opkos lagi berbunga2 perasaan.  oke ckup report arini :)

nak cite aku memen mekup ritu, masa hari selasa punye malam. maknenya malam sebelom depavali. mentang2 la esok cuti. laju je aku yg banyak paper nak kena marking buat2 tade keje bermain2 dengan riang ria bersama hosmet tersayang..ekekeke..bab2 try menerai menepek muka org..aku mmg fast furious. bse r, produk byk mestila dihabiskan dengan segera. harapan di masa yang terdekat dapat beli mekup len lagik. 

aku pkir2..apekah theme harus di terapkan kepada mata dia kali nih. so, aku try warna warni la konon sempena menyambut diwali day esoknye. org buat kolam kat depan rumah kan? aku buat kat mata saje.



muke suci hosmet tersayang seblom aku porak perandakan..dan dibawah gambo2 selepas kolam2 tercipta dimatanya yang comel tuh. my hosmet cakap, "aku rasa mcam burung merak la, colorful". aku layankan sajela komen dia.


aku geram gile, amik gambor dia kali ni mata asik tertutup. dia komplen, berat benor fake eyelash tu, pestime pakai la katakan. jadik, gini je la gambo aku dapat capture. sme mata macam nak tido. terima la seadanya.

okeh, da mekup lama2 opkos dia pon xnak terus remove. tak tahan, marking paper dengan muke mekup se'inci'.

bon voyage yayang muncet

3 comments:
aku rasa dah mule jadik burung hantu sejak 2-3 malam, asik tekejut2 tido pahtu mamai2 tguk henpon. sampaikan aku tersalah text orang..tertexting julia helen plak kata2 tak seharusnya..adeii..malu @_# aku jadik gini sebab risokan muncet da nak menaikkan sauh kapalnye T_T malam tadi paling kemuncakla sebab pagi ni muncet da voyage.

aku bangun awal pagi ni terus kejutkan dia, kang tak pesal kena tinggalkan ejen. tapi teksah sgt sebab dia tido dengan mak, kakak dan baby yang ikot dengan dia pegi hotel. 

dia nek kapal dari PD, so sepanjang dr hotel tu smpi kat kapal dia asik kol dan msg tak henti2..jadik perasaan aku agak terubat sket walopon aku tau pahni mesti ada beberapa masa kitorang x dapat kontek bile xde line.

aku rasa makin sedikit tabah kot skang sebab tade berduyun2 aku tadah baldi ;p dan paling penting, muncet voyage sekitar malaysia saje kot wat masa ni..bulan2 seterusnya aku tatau la pulak. so..wat masa skang aku hepy sajela. aku sebenarnye teksah muncet belayar mana2, yang penting line mesti slalu ada..heheheh..aku xleh la kalo x dengar berita dari dia. nanti aku jadik x keruan ;p

bon voyage yayang muncet..miss me..remember me always ^__^ oke..aku suke lagu ni skang.




Wednesday, October 26, 2011

I take your head and hold it closer to mine

3 comments:
 

aku cakap dengan muncet, aku suke lagu ni sebab ada mini coper dalam vid clip nye..muncet tau sangat, aku memang addicted mini cooper. kami ada satu permainan yang agak kejam tetiap kali terserempak dengan mini cop. 

my parents also tau pasal perangai kami berdua yang tak berapa waras tetiap kali nampak kete tu. aku penah kena marah sebab main2 permainan macam tu dengan muncet. tapi, aku da terbiasa. jadi buat xtau saje nasihat ibu aku. masuk telinga kanan kuar telinga kiri.

aku suke lirik lagu ni masa 1st tym dengar...hishh... dan mula dah aku punye penyakit datang bile muncet nak mule keje T_T 

ni gambar aku dengan muncet setelah bape bulan x jumpe. muncet datang jumpe aku dari jauh ^__^ korang rasa, kalo laki tu sanggup naik  flight sebab nak jumpe heart dia..dia betul2 suke or memen saje? teksahla ape jawapan korang, yang penting aku rasa masa jumpe tu...heaven..oke gatal ;p

adik dia yang snap. aku rasa sangat sweet plak rupenye bile kitorang jalan berdua..tak jauh pon beza tinggi dia kan dengan aku? ekekek..family dia dan aku slalu cakap pasal ni..kami abaikan..hahah..

pasni rindu meroyan dengan muncet :'(

Adam Levine
My heart's a stereo
It beats for your, so listen close
Hear my thoughts in every note
Make me your radio
Turn me up when you feel low
This melody was meant for you
Just sing along to my stereo

[Travie McCoy]
If I was just another dusty record on the shelve
Will you blow me off and play me like everybody else
If I ask you to scratch my back, could you manage that
Like it read well, check it Travie, I can handle that
Furthermore, I apologize for any skipping tracks
'Cause this the last girl that played me left a couple cracks
I used to used to used to used to, now I'm over that
Cause holding grudges over love is ancient artifacts
If I could only find a note to make you understand
I'd sing it softly in your ear and grab you by the hand
Keep it stuck inside your head, like your favorite tune
And know my heart is a stereo that only plays for you

[Chorus]
My heart's a stereo
It beats for your, so listen close
Hear my thoughts in every note
Make me your radio
Turn me up when you feel low
This melody was meant for you
Just sing along to my stereo
Oh oh oh oh To my stereo
Oh oh oh oh So sing along to my stereo

[Travie McCoy]
If I was an old school, fifty pound boombox
Would you hold me on your shoulder, wherever you walk

Would you turn my volume up before of the cops
And crank it higher everytime they told you to stop
And all I ask is that you don't get mad at me
When you have to purchase mad D batteries
Appreciate every mixtape your friends make
You never know we come and go like we're on the interstate
I think finally found a note to make you understand
If you can hear it, sing along and take me by the hands
Keep myself inside your head, like your favorite tune
And know my heart is a stereo that only plays for you

[Chorus]
My heart's a stereo
It beats for your, so listen close
Hear my thoughts in every note
Make me your radio
Turn me up when you feel low
This melody was meant for you
Just sing along to my stereo
Oh oh oh oh To my stereo
Oh oh oh oh So sing along to my stereo

[Bridge]
I only pray you never leave me behind
Because good music can be so hard to find
I take your head and hold it closer to mine
Thought love was dead, but now you're changing my mind

[Chorus]
My heart's a stereo
It beats for your, so listen close
Hear my thoughts in every note
Make me your radioTurn me up when you feel low
This melody was meant for you
Just sing along to my stereo
Oh oh oh oh To my stereo
Oh oh oh oh So sing along to my stereo

Tuesday, October 25, 2011

wakenabeb musim kedua

4 comments:
arini aku g skola dengan tade mood. sebab nye malam tadi masa aku tgah tido nyenyak2, muncet kol berbual2 aku tak hingat ape dia cakap sbb seriously aku nantok dan tetibe dia bagitau nak nek kapal dengan mengejut sebab tetibe aje kapal da masuk port. 

walopon aku rasa berita tu macam 'bom' menghentak gegendang telinga. tapi aku abaikan juga. sebab kuasa nantok melebihi segalanye. trok kan perangai aku? aku sedih, tapi at last aku tido jugak. ekekeke..muncet marah gile dengan perangai aku yang teksah tu. 

padehal before nak letak phone dia suh aku kira 1..2..3..4..tapi ketika sedang mamai, aku memang ikot kire tapi mulut je kumat kamit...mata tutup rapat. dalam hati aku...muncet nak menipu aku lagi la tu yang dia nk nek kapal..psiko punye orang ;p

oke..walopn aku mamai, aku ingat jugak sikit2 point utama. muncet cakap dia akan bertolak dr rumah pkul 3 pagi. aku sedar jugak pukul 3 pagi tapi aku text dia x balas. dalam hati aku ''eleh...kompom tengah tido''...

pagi2 pegi skola aku kol..dia x angkat..aku kol2..banyak kali sampai aku tensen..last2 dalam pukul 9 pagi dia text bagitau dia dalam kapal dah, sori x dapat kontek tadi sebab bizi uruskan imegresen tahape dia mepek maban punye urusan aku x hingat.

aku mula lah berperasaan tak best..benci oke kena tinggalkan macamtu saje. bse nye before dia nek kapal dia akan gayut lama2 sampai takde line nak kontek. kali ni len plak..dia pegi camtu aje. opkos aku ragu2..ragu2 pon aku still pecaya dia da nek kapal...

lepas lama2 kami ber texting sebab dia cakap tak lama lagi takde line konon..aku dapat idea..aku cakap dgn dia..nak kol mak dia dan tya betul ke dia atas kapal..ekekeke..trus dia gelabah..baru la nak ngaku dia kat rumah ajeeeee....benci gile..uhuhuhu...wakenabeb lagi musim kedua..aku rasa nak lenyek2kan dia sampai jadik lempeng...

then dia cakap la, dia wat gitu sebab dia geram kat aku. dia nak berbual2, tapi aku melebihkan tido aje. habis tu, dia semalam merayap..aku bosan..aku tido la.

harini dia ulang lagi, dia suruh aku ikot ape dia cakap..''cube cakap 1...2...3...4...'' layankan sajela..padehal waktu dia kol, aku dalam kelas tengah jaga exam ;p lepas sebut nombor2 tu dia tya aku, nombor mana buat mulut nampak muncung? aku jawab nombor satu..pastu dia suruh aku sebut tiga dan sebut tiga banyak2 kali. dia cakap...senyum tak? sebut nombor mana macam senyum? aku jawab tiga...pastu dia dan aku ketawa...

so sweeettt...

aku sambung lagi...dah2...dalam kelas ni...mau sampai telinga sudah senyuman aku. kang hilang kekaliberan aku sebagai guru yang digeruni..ekekekek...
guru digeruni yang terkena wakenanbeb kali kedua...tensionnn...tapi aku senyum suke lepas da kena kol, sbb ada lagi masa utk aku bersama muncet di corong tepon ^__^



Sunday, October 23, 2011

muncet pegi kusus kawin ^__^

13 comments:
bosan btul sebab da masuk dua hari aku berkurung dalam rumah saje xcept kuar depan dan belakang rumah sebab buang sampah dan sidai kain saje..semalam 1st day muncet pegi kusus kawin senang hati aku sebab pasni mesti dia tak pkir2 lagi pasal bile nk amik kusus tu aku je yg duk darat xreti2 nak amik kusus kawin..hishhh....kuatkan semangat akan ambik time cuti ni. 

ohhyeee...baru 1st day amik kusus kawin dah berlagakkan? macam2 soalan keagamaan dia soal padehal ulangsuara soklan ustaz masa kusus tu aje;p..tya pasal akidah, rukun nikah ler..sengaja la tu nak buat aku rasa serba salah bile xdapat jawab. feveret sungguh kenakan aku macam2. benci!

tapi, last2 aku ketawa jugak sebab kelakar. ekekekek..dia soal, aku takleh jawab, aku goggle trus, dan2 trus dapat jawab..muahahaha. kan aku 24hours dpan lappy bile tym cuti..^__^

disebabkan terlalu takde keje, aku asik repeated tguk all the pic dlm laptop ;p padehal barang mekup dan shawl aku bergumpal bersama2 dan bersepah macam sampah sarap =.=' baiklah, aku akan kemas arini dengan cemerlang.

stelah aku godeh2 pic tu, baru aku pasan, lately aku asik sambar dan lilit shawl yg sama kat kepala..jadik ape guna ratusan shawl bergantung tuh? pening @_#




 bukan setakat g keje aku pakai, hang out pon aku pakai jugak..hishh

peringatan kat diri sindri jangan guna lagi shawl ni sampai akhir taun..berlambak lagi boleh guna.

Saturday, October 22, 2011

P&P going well

2 comments:
semalam aku dengan banggenye dah hantar buku rekod utk kali terakhir dalam tahun ni, ye la...kan da exam akhir tahun. mana ada P&P lagik. korang nampak senyuman lebar tu? siap nampak lesung batu...means mmg lebar la senyuman aku. haipp..tguk buku aku..bersampul pink lagi..buku org len manada cam aku..ekekek..riak le pulak.


aku rasa memang boleh kire dengan jari berapa kali submit rekod pengajaran harian tahun ni. kalo kena mintak dengan serius baru aku terhegeh hantar;p aku pon tatau nape pemalas betol jadiknye tahun ni. yang peliknye..tang amik gambor dengan mekup aku steady je rajin =.='' itula dinamakan hobby yang serius..eheheh

baru2 ni ketua bidang aku yang berkaliber tu dah naikkan nama, mengugut org2 bawahan nye untuk menghantar buku rekod..paling tak tahan, nama aku tempat pertama..siap tampal kat depan buku kedatangan. hishh...mau aku tanak siapkan..laju je tangan coret2 dengan tulisan berpusing2 berpintal. skali imbas aku rasa mcam tulisan tamil pon ada..


reflection aku paling best ayat nye utk satu tahun sama aje..P&P going well...^__^

25 Things Random Giveaway by Penmerah.com

2 comments:
da lama tak join GA, kali ni aku tguk hadiah dia best2 pasal ada bagi mekup. trus aku laju je nak join ^__^


nk join klik banner, aku nak tagged 3 orang member, ye la..kalo aku tak dapat. kot la derang nye rezeki..ekekek..




Friday, October 21, 2011

our hobby but not ur's..so what?

5 comments:
oke..cam bse pepagi buta ketika org2 len duk berebut sign kehadiran, kami da camwhore kat port bse iaitu tempat daku la jadik mangsa padehal port aku tu, depan pintu masuk aje..pedulik la kan org jeling2 menengok? nak buat cane, masing2 da kaye ada henpon canggih. amik2 pic tros direk uplod g fesbuk. aku je dari dlu sampai skg tade nak uplod direk from henpon. walhal bole je wifi kat hp..hishh...da set dlm kepala..henpon hya utk msg, kol n amik gambo..betapa kuno lg pemikiran =.=''


kak rina bek hati arini bawa kuih superb delicious utk sedekah pada cikgu2 makan d kantin. kalo aku tau, bek xpayah aku amik mee. last2 x habis pon makan. mood makan mmg blom dtg sepenuhnya la. ehh...tapi kan da dua hari ni, kak rina belanja aku makan. pemurahnye kak rina ^__^ aku blom terbagi lagi pada dia budu yang muncet bawakan aritu..hari2 aku lupa nk bawa. mana taknye, pagi td aku bangun lewat. muncet la punye salah. tak kejut..pulak2 hosmet aku tade arini balik kampung da semalam. tade org la nk kejot. sedap je aku tido sampai pukul 6am. 
bercerita ttg our hobby tu..aku paling alegikla kalo org tu yang dah kenal perangai aku sejak awal2 aku masuk keje sini lagi masih nak tegur hoby aku yg camwhore kat mana2. kalo dlu bole la kot ko nk tegur aku suke menumpang amik gambo gn dslr sekolah. 

tapi, lepas ko tegur aku tu, tade dah aku ingin nak menumpang amik gambar, aku gn henpon je snap muka sindri tanpe ada bekground. then, ko tak puas hati, tu pon ko nk tegur jugak?? peliks la aku. ko yg tak reti berposing depan kamera..a.k.a tak reti nk amik gambo sindri..then ko nak aku jadik cam ko jugak...

tadi masa kitrg tgh makan ko tegur lagi...aku mmg pekak kan telinga saje dengar cakap ko..pastu aku bisik2 dgn member sebelah.."masa ni la nk amik gambarkan? kang da sampai satu tahap kesedaran..tade dah aku nk amik gambar lagik kot?" hotzzz.....~__~" pepagi jumaat aku da ngumpat dengan member...dose btul --__--''

ehhhh...tu blom lg aku wat hal uplod pic tetiap hari dlm fb. kompom ko punye mulut asik nk mengata aku kan? sabar je lah.



Wednesday, October 19, 2011

camwhore wit galaxy SII ;p

9 comments:
aku makin malas nk hapdate blog sejak muncet datang sampaila dia da balik. masa muncet ada kat sisi opkos la aku hepy sampai lupe kat blog xcept aku suke blogwalking je, tu pasal asik rebut laptop dengan muncet pastu bile muncet da balik pulak, aku mula la menghadap dinding dan kipas saje, bersedih sebab rindukan muncet T_T aku paling x ske la bile perasaan termenung 24/7 ni da menguasai diri. tah bape bulan lagi aku nk sedih camni pulak. makan minum opkos aku tak bape nak nanti T_T da masuk 2 hari muncet balik, aku seyesly tade mood nk makan. rindu muncet sangat2. kawan2 aku ingat aku masih cam sakit..sakit rindu kot?
tapi rini, kak rina ajak bergambar. aku pon rase menggila sikit. maybe sebab malam tadi aku cube tido sampai pusing2 kepala. bayangkan aku baring start pkul 4petang sampai 520 pagi tadi. tak ke 12 jam aku cube tido. padehal aku xleh tido. asik tekejot aje. dah mula dah datang penyakit gile kat muncet..haihh.. 

aku bercamwhore sakan, myb sejak2 ni aku da malas nk bergambar. sejak muncet datang, asik aku je tangkap gambar dia. gambar aku sindri plak tade..paling sedih, tade pulak gambar kami berdua. ishh..xbest T_T 

ni aku guna henpon kak rina yg superb tu. bergegar tp stil suke..aku rs best sebab henpon ni xyah aku tunggang terbalik nk amik gambo. just tuko nk gn kamera depan aje.. haip..galaxy SII menang henpon terbaik 2011. aku sokong...iphone mmg xbest pon, da la gemok..eheheh..

ni haa pemilik nye..aku tumpang segambar saje..ehh..aku rasa mata aku cam tengah pki kontek lens..ada banyak lagi pic aku amik. tp kak rina uplod d fb dia ni saje. ehh..ni gambo aku seludup dr fb muncet la..ehehe..muncet da kasik green lite gn fb dia sepenuhnye..suke nye :)

aku temankan kak rina bekfas cam bse, padehal aku tanak makan pon. dr semalam aku tade mau makan. aku amik kuih 2 biji pahtu aku xmakan jugak. aku minum air teh tu saje. maknanye dr semalam aku mmg tade makan la tu kan? aku makan sebiji kuih je pon. sebiji lagi aku kasik org jugak last2. welkom2 to dunia kurus.

Friday, October 14, 2011

benci makan antibiotik

1 comment:
minggu ni aku keje sehari je iaitu hari rabu, tu pon masa kat skola aku punye schedule ada satu kelas je nak ajar dan mmg kesihatan aku tahap takle blah. menggigil2 macam nk demam. sampaikan member2 tego apesal aku punye ekspresi muke teruk sangat. ye r, sakit takkan nak wat muke senyum seindah suria.

ekceli aku da amik cuti rehat hari isnin dan selasa sebab tunang dan family dia datang sni nak jupe aku. jadik rabu aku keje cam bse pastu balik je skola aku mmg xdapat tahan. hosmet bawak aku g klinik dan dokter tak agak2 bagi jarum dan MC 2 hari sbb dia kata demam aku teruk sangat. maknanye aku sambung lg cuti khamis dan jumaat =D bahagia je dapat cuti. tapi kalo cuti pon sakit memanjang tade maknenye. aku terguling2 sakit dalam rumah.

lepas dia bg inject tu, aku takde pengsan cam 2 tahun lepas. tp sakit gile la part yg dia cucuk T_T malam nye aku muntah2 sampai takle tido dan sampai ke hari ni aku xdapat tido malam sebab perut aku bisa2 sakit. 

rasanya antibiotik dia tu buat perut aku sakit sangat2. ni yang aku rasa nk brenti je makan antibiotik walopon patotnye kite wajib habiskan. aku paling benci makan ubat sebab aku x reti nk disiplin kan diri bila duduk sorang2. kalo ada ibu aku atau tunang opkos derang balik2 marah suh aku makan ikut time. 

da masuk 3 hari kesihatan aku takde menunjukkan perkembangan positif. badan masih panas dan perut sentiasa sakit..haihh...


Wednesday, October 12, 2011

baby scoter on the road

7 comments:
harini dalam sejarah aku bawak baby scoter g skola stelah 2 taun aku asik gembira wat karaoke dengan cik polish kete kecayangan T_T salah satu sebab aku kena bawak baby scoter sebab det aku da melayang dekat rm500 repair dia saja taun ni. jadik aku dinasihatkan utk bemesra selalu bersama sebab kalo tak bawa jalan kemungkinan utk rosak semula adalah tinggi. perasaan aku membawa baby scoter adalah.."rasa kool"..tapi...xbestla kalo da bese bawa kete tetibe kena bawak scoter smula. x best! terus cikgu2 sme tegur muke aku serabai dan mcam org sakit..hakikatnye, aku memang rasa demam dah ni. panas sejuk da badan. nak bekerja pon tade mood.

Friday, October 7, 2011

panjangnye list T_T

4 comments:
padehal aku tau dah muncet nak datang sini dengan family dia esok. tapi aku mmg suke tangguh2 keje T_T perangai burok yg x pernah hilang aku mmg sentiasa anggap diri ini superwoman kan? buat keje kejap sana, kejap sini pastu setel..tp efeknye aku telentang kepenatan..haduihh..

harini dan beberapa hari lepas sepanjang mgu ni, aku pegi skola dengan mekup yg simple mimple setelah di komplen oleh cosmate2 aku masa di univ yg jadi pengawas exam PMR kat sini. derang bilang, apesal aku mekup melampau macam nak pegi berhuha kat nite club..ohh..aku sangat malu ~_~ lagipula derang kan kenal aku since zaman "ketidakberapaperempuannye" aku. tetibe jadik gini la pulok..makin membesarla keteperanjatan derang melihat transformation aku..cisss...

ohh ye..disebabkan aku sangat pelupa, maka aku buat list mende2 perlu disettlekan harini seblom aku bertolak ke epot esok pepagi. panjangnyeeeee....aku rasa tetibe nk amik pil kuda..ekekek..macamla aku tau pil kuda tu amende ;p untuk menjadikan aku "superhyperactive" semasa membuat aka mengemas sme mende dalam rumah tu.

harini jugak aku kena g tamu beli bahan2 nak masak...lamanye aku x memasak..ntah haku ingat lagi ke nak memasak mende2 yg heavy T_T so, wish me luck ^-^

psssttt...sepanjang mgu ni, walopon aku mekup light2 saje..rmi tegur aku makin chantik & manis..bleerrkk ;p perasan aku dah mule datang dah 

param bilang, aku chantik lebih harini berbanding hari2 bese yg aku mekup berhabis tu T_T hampehla param ni, sia2 usaha kesenian ukiran aku kat mata nih. ingat senang ke blend2 sme kaler tuh @_#

aku rasa, bukan sebab mekup la aku "termanis" perasan lagi..tapi kehepy'an aku terpancar2 sebab muncet nak dating dengan aku..ekekek..


Sunday, October 2, 2011

kenapa tetibe je nak pakai hp canggih?

3 comments:
bukan aku yang tetibe gedik nk tuko henpon canggih aku masih setia dengan satio 12.1 mp kesayangan..eheh..lom ada sony kuo kan balik hp yg pixels setinggi itu, aku kan camwhore harusla kamera pixels tinggi supaya jerawat lg jelas :D kak rina buat aku tekezut sebab masa kitorang kuo mgu lepas soping kat centre point dengan pantas tarik tangan aku menapak ke kedai henpon pahtu belek2 henpon mana paling best. agak suprised bcoz slama ni aku rasa kak rina bukan sorang yang hi-tech. sebab anak dia punye henpon lg canggih, baby pakai BB dr awal taun lg. kak rina ni jenis tak kisah kalo bab hp, asalkan bole msg dan amik gambo bse2 da ckup. tapi, kali ni dia punye taste lebih kepada henpon yang bole directly 09 bile2 masa saje dengan touch skrin yang super besar. hmm...nk cakap dia xtive fb tak gak. sorang blogger tegar jauh skali. wondering....wondering....??? eheheheh...

dlm2 banyak, dia plih samsung galaxys II. agak baru kuo nih. klo banding dengan i-phone yg nih cambest sbb lg nipis dan skrin lebar. aplikasi pon mesra alam senang nk paham. hage lagi murah dari i-phone. tu pasal samsung galaxys II punye jualan aku dengar lagi tinggi dr i-phone tah btol tak aku cakap ni ;p

 kotak dia saje da menggoda okeh! 

kak rina belajar penuh semangat nak guna mendealah ni. donlod macam2, antaranya wassup supaya senang la dia mau wasssssuuupppp...eheheh..hehh..

memang menggoda, tapi lupakan saja sebab muncet x minat mau ada henpon canggih. jadik x guna kalo aku je ada sorang T_T

muncet macho

3 comments:
muncet da habis kusus 1 wek kat melaka (: aku riso dia g kusus, nanti dia ngurat awek2 kat situ ;p aku tekezut dia direk drive pegi melawat family kat johor. jadik aku infom parents dia nk datang. aku riso sbenanye muncet nk g umah tanpa kehadiran aku kat situ jugak.  takot muncet x dpt adapt dan malu kucing sbb muncet xpnah rapat dgn fmly aku. yelah, kami kan kejap je knal trus bertunang. xsempat beramah mesra dengan ahli kuarga masing2 lg.

sampai saje kat johor muncet call, senang ati aku sbb dia oke saje kat sna. tido, jalan2 dengan adik2 dan borak2 dengan parents. pelik pulak, rasa tapi dalam hati aku bersyukur sebab pandai jugak muncet amik hati parents aku.

muncet tido satu malam kat sana dan siap berjalan pula dengan ibu aku ke rumah makcik esoknya seblom berangkat pulang selangor. muncet sungguh advance. dia da sampai sana, dia pegi settlekan trus hal2 penting kitorang berdua dengan keluarga aku. tetibe aku rasakan muncet da jadik lelaki macho plak instead of aku slalu nmpk kecomelan dia saje selama ni.

btolla cakap muncet, walopon dia jarang ada kat darat, tp sme hal penting dia jugak setlle kan bg pihak aku bila trun darat. aku asik tido je keje. apela nk jadik.

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com