Thursday, April 26, 2012

set rambut

6 comments:
petang tadi kena bawa pegi papar sebab nak trim rambut je. sangat buang tebiat kot? tapi ape aku kisah sebab memang da ngam2 sebulan aku takde pegi saloon membelai rambut yang da panjang cam hantu mak limah ni. 

kalini kena bawa pegi saloon khas utk wanita saje. sukeee...sebab tade la aku rasa bersalah buka tudung pastu kat sbelah2 ada laki len duk tguk2 rambut aku kens? x selesa dibuatnya. kat depan2 saloon ni siap tulis, lelaki dilarang masuk! ^__^

masuk2 je, aku cakap nk trim rambut, sekali je budak tu ckp. rambut still elok xde cabang ke apa. hishh...banyak songeh pulak budak ni. trim je la, jgn banyak cakap. trus dia cakap..xmo tuko style rambut ke? aku ckp tamo gunting rambut, dia ckp..ala gunting2 skit kasik npk lain skit je. okeh...setelah digode2 aku stuju kasik layer depan pendek skit. 

dia tunjuk buku pesen utk aku pilih..gedik2 aku pilih rambut yang siap kena blow hujung2. cantik cam korea2. loike! tengah gunting2 budak tu cakap lagi. xmo ke blow2 kasik perm hujung2 rambut? ishh...lagi skali aku tergode. laju je angguk kepala.

amik perm not permanent. sebab aku x yakin nak menjadikkan rambut kekal perm. kang kalo kelako pastu transform jadik cam alleycats? sadis tuh. satu keje kena rebonding balik. 

lenguh2 tangan dia kasik gulung2 rambut. katanya, rambut aku sihat sangat. terlalu lurus konon. xcepted la bab tu. memang rambut aku sangatla lurus. tu pasal aku da bosan. nak rambut pesen len plak. last2 sebab degil sgt x jugak tergulung dia amik spray. baru la keras bergulung2 =D 

teruja dengan rambut baru sinri. sampaikan budak tu cakap jgn pakai tdung masa balik. gile ke ape. klo camtu, bakpe aku susah2 carik kedai yang xde laki bole masuk? =D lucu.

but seyesly..buat aku terasa nak pegi balik kedai tu soh perm permanent. aku perasan comel sinri plak =p sampaikan masa masuk je kete aku laju2 buka tdung sebab cewi nak tguk rambut sinri dalam cermin.

kejadian cam lindsay lohan lak. awal2 rambut lurus2 je pastu last2 skang blow2 hujung. cam jadik makin seksi dan bergaye =p pujian perasan sinri lagi.

skang rambut da serabai balik T_T erghh..sebab aku pegi ikat rambut tu. okeh..seyesly aku nak g perm kan permanent esok =D stelah di goggle2..ni sebijik cam rambut aku skang. kaler pon sama okeh.

spesel thx to my fren sebab perkenalkan saloon wanita ni (: sangat dihargai.

kesedihan kurang sekejap sebab ada yang amik berat

Wednesday, April 25, 2012

air vitamin ichiko

4 comments:
aku cuma tahu bg makan ichi banyak dengan minum air bse je selain dari mandikan dia seminggu dua kali guna sabun mandi aku..=D kami share showerbath yg sama. jadi ritu bila tah aku join ggdoter masuk pet shop pasal dia nk tguk kucing. trus aku ternampak mende alah ni. 

ekceli masa aku beli ichiko kecit2 dlu tuan dia pernah pesan. kalo nak dia sihat pegi kedai pets dan beli vitamin ni campur dalam air minuman. ichiko da hampir setahun lebih baru aku teringat nak bagi vitamin2 ni. kejam btul =p

satu penutup kecit campo kan dengan 10ml water biasa. air dia akan jadik kaler hijo pisang muda.

semangat ichi minum..skang dia sangat gemoks. ichi gemoks xpe, jangan aku ikot naik sama menggemok itu jangan sekali-kali =D

koleksi shawls yang x bape nak banyak

6 comments:
baru kemas sikit aku da fed up. skill terbaru asingkan ikot kaler =) xdela banyak sangat kan? bole la tambah2 lagi koleksi baru =D tapi, hati aku skang sangat terkenan kan tudung bawal monotone. mau satu kode plisss...sape bole rekemenkan blogshop yang murah tapi berkualiti? =p nak murah, tapi nak ada kualiti. bole gitu?

Monday, April 23, 2012

wash off pack - etude house

4 comments:
 mask jenis ni ada dua jenis kat etude. satu yougurt dan yang aku beli ni honey (:

beli mask ni sebab nak ckupkan point je. aku bukan minat sgt nak tempek muka dgn mask =D xdela mahal sgt. 4 pek ni dalam rm12++ kot? x bape hingat. tp, jimat jugakla beli jenis ni. sebab satu bekas tu bole pakai 4 kali. muka aku ni sangatla lebar. kalo muke cumel2 agaknya lagi la banyak kali bole guna. kire jimatla kan? kire sekali guna rm1 la jatuhnya. mentang2 la cgu math, berkire seh tiap kali nak guna produk =p

 nak guna je koyakkan satu. ritu aku guna honey+ginseng. seyes bau ginseng...eyerkk..xsedap oke bau dia.
 
cam gitula keadaan dalam dia. nak sapu kat muka skati la samada nak guna jari. aku guna brush sebab malas nk kotorkan jari2. nanti melekit2..honey kan melekit, nasib je semut x datang kat muka aku. lepas guna, baki dia simpan dalam peti ais. tutup elok2. pastu, guna lagi sampai la habis.

yougurt aku pernah try satu je. perisa stroberi. helen bg satu pek sebab aku mintak =D yang ni bau sedap..bile pakai macam nak makan2. nyum2..

yougurt punye tekstur mask macam berketul2 skit. yang aku pasan, lepas pakai muka rasa moisture. ada lagi 2 pek dalam peti ais. da cakap aku pemalas...beli je rajin =p 

tapi, korang kalo nak try beli oke je. memang x rugi. aku pon kalo habis stok..kompom restok balik ^_^


greenday wit my doter & ggdoter

9 comments:
doter pki bawal rini. soooo teruja nak camwhore dgn dia. cute je muka pki bawal, trus npk cam budak2 univ je. very de "prempuan pingitan kampung". bak kata hairol tiap kali npk aku pkai bawal g keje. ape? pakai bawal nampak tak bandar ek? saje kan nak datangkan kemarahan.

we ols wearing sama kaler lagi. greennn..my peveret kaler (: tak caye aku ske hijo? tguk je mata aku rini. konteks lens pon hijo =D jam hijo...ske hijo sangat2.

doter buat muka tadi kat aku sbb ejek dia plagiat pic kat blog ;p ala doter gurau pon xle. mumy paham le. xpe, xlama lagi setella masalah sony tu, jgn sedih2. nak amik pic. dtg bilik mumy. kite camwhore smpi batrey weak.

bsepahkan bilik aku ni? tp, bukan barang2 aku tu kat belakang. tah sape2 je main sumbat masuk sini. lepak2 kan barang.aku teksah sangat pon. ha8. rini aku pakai tdung pon klasik. main guna ring aje kasik sumbat masukkan. malas da nak silang2. lambat da aku g keje kang.

ggdoter pon pki green. kat shawl je la. aku ske pic ni. muke aku nampak pelik..macam buntal? ke macam apa? aku x jumpa perkataan yang sesuai utk describekan bentuk muka aku ni.

Sunday, April 22, 2012

mabuk darah kalini sampai tahap menggigil2 je ;p

8 comments:
jumaat ritu lepas meting SPEED Fizik. laju2 aku g klinik kerajaan yang disyorkan oleh kwan2 utk buat hiv test. setelkan sme urusan borang cepat2. aku da malas nak pkir2 lagi. 

walopon gerun dengan cerita2 orang sesi perjalanan nak buat test ni. apekan daya. nak tanak harus diselesaikan juga. aku kan mabuk darah, derang asik cite darah kena amik satu tube. haruslah aku pening kepala dengar.

sampai je sana rupenye hiv test bole buat waktu petang pkul 2. so, utk tak buang masa yang ada 3 jam lagi. aku balik sipitang dan hantar printer. hebak jugak aku bahagikan masa bila pkir2 balik. alaa..sipitang bukan jauh. aku drive 30min da sampai.

pastu ngam2 patah balik ke bopot da pkul 150pm. trus aku daftar n isi2 borang2 sme. derang ada jugak tanya, mana pasangan? aku jawab "takde, keje". 

pasal masa aku buat test ni, ada juga pasangan2 lain. sme datang berdua. terasa hati jugak sikit2 =D sme mende aku buat sorang2  kan? apekan daya :( inilah pengorbanan kekasih hati sang pelaut ;p

habis isi2 borang derang suh pegi makmal patologi. start sini aku dah mule rasa menggigil sikit2. pastu aku tertengok lagi orang kat dalam start kena cucuk kat lengan. pening!

turn aku masuk, taktaula adekah aku ni kepoh ke apa. aku pula yang pegi tya orang pompuan yang nak buat hiv test tu.

aku: berapa banyak nak amik darah saya ni?
dia: tak banyak la (sambil amik picagari pastu amik jarum pasang) dalam 30ml je (siap tunjuk kat picagari paras mana darah nak sedut).

aku: ehh? nape nak guna injection? bukan cucuk amik setitik je ke? napa nak amik banyak2? (menggeletar maksimum sambil buat muka kesian)

dia: kejap je ye. tak sakit pon. trus amik lengan aku pasang ikatan ketat2. pastu cucuk sedut darah (dia pasan aku penakut, tu la dia tanak cakap banyak2)

aku: masa kena cucuk pandang lain. menggigil tak ingat dunia.

dia: oke siap. 

aku: trus keluar laju2 dari bilik tu takde ucap thx pon. sebab kepala aku da mula trima kesan nak pitam pengsan dan loya nak muntah.

sampai kat luar aku duduk diam2, nasib baik ada orang sbelah kasik cool down. kadang2 aku rasa nak lempang juga orang sbelah ni. dia asik cakap2 nak kasik bertenang sebab tguk aku lain mcam. kepala aku serabut dgar dia punya kata2 semangat nak suh aku rasa oke. 

hishh...kat sini, aku menggigil sampai bibir2 pon ikot bergigil sama. pucat habis. aku loya nak muntah. tapi x jadik. selamat. kalo tak malu kat orang2 sbelah. poyo je kan? baru amik darah sikit da eksen lebeh2.

masa tgu turn result plak...

kitrg kena panggil beramai2 masuk dalm bilik nurse utk di beri penerangan tentang talasemia n hiv. habis je ceramah nurse tu cakap 

"lepas ni saya akan panggil sorang demi seorang utk diambil darah bagi pemeriksaan hiv"

aku dengar mende alah kena amik darah, trus aku hairan. 

nurse tu kemudian cakap, "ada apa2 soklan?"

laju aku angkat tangan pastu tanya 

"tadikan dah amik darah banyak. tak ckup? ni nak amik darah utk apelagi?"

nurse: darah tadi utk ujian talasemia, hiv lain lagi. 

aku: pening balik. baru nak hepi2 dapat results =.=''

trus aku kuar dan tgu turn sambil menggigil lagi. sampai je turn aku kena panggil masuk dalam.

aku: cepat2 tau cucuk, saya takot.

nurse: la..dia mabuk darahla. sambil cakap kuat2 kat kawan2 nurse yang ada dalam bilik tu. 

skali masa nk cucuk guna alat khas tu, tetibe time tu la dia nak rosak. arghhh...nape tym aku plak nak rosak??? 

trus derang cakap "cucuk guna jarum biasa ja" 

aku yang dengar tambah la..."JARUM"..nasib tak pisau kan? sebab dlu masa aku kecik2 guna pisau beb dia hiris hujung jari.

dahla aku tguk nurse yang bakal menyucuk aku ni muda remaja. lemah otot. tak pecaya aku budak ni bole cucuk btul2. kang dia cucuk dalam2 kompom aku menjerit T_T habis satu klinik gegar.

nasib dia tuko suh nurse veterans cucuk. start je nak cucuk aku tguk lain. derang ni, dah cucuk..diam2 jela. ni siap cakap. "haa...da cucuk, darah da keluar.." pastu siap picit2 lagi jari kuat2 nak suh darah kuar banyak2. seram dah badan aku...sejuk. siap je, macam biasa tanpa tguk muka nurse tu..aku lari kuar laju2.

pening kepala datang balik T_T

aku rasa pasangan lelain perasan aku mabuk darah, sebab lepas je kena amik darah aku akan diam2 tunduk sambil menggigil pucat muka. ada aku heran? derang taktau aku cuba elak dari pitam dan muntah.

dalam 20minit. keputusan pon kuar. legaa...siap da semua. me..? opkos negatip maaa.

utk orang yang tak mabuk darah maybe biasa2 je kot masa buat hiv test ni, tp, bg orang mcm aku, pengalaman luar biasa ni ^__^

nurse: result, hiv negatif. talasemia bukan pembawa. dah bole kawin. (erkkk? tetibe?)

aku: yeayyy..dalam hati la beb. reality..terima kasih sambil cium tangan nurse. sopan kan?

derang ketawakan aku sebab takut darah. kesian kan? jadi bahan lawak dalam klinik utk petang tu.

okeh..sile la gelak. tu pasal aku tanak jadik dokter. dari kecik aku mabuk bile nampak darah =D tak kool kan?




Saturday, April 21, 2012

ampun my mini2 cooper collections

6 comments:
dulu cik polish pakai bulu2 kat dahbod. bestu ayah aku asik komplen kalo drive je silau mata. so, amik keputusan bukak xpasang2 balik. sebab bile da bukak, pastu aku pasang ala kadar aje. bila brek mengejut mesti bulu2 tu jatuh beterabur dalam kete. sabar je aku asik2 nak kemas2. last2 aku cabut letak dalam bonet kete. untungla bonet, pakai baju bulu2 rimau putih.

aku x ske tguk dashbod bogel2. jadik belikan la dia antislip ni. xske jugak nak pakaikan alas2 leather tu. geli la aku tguk.

lagisatu alasan bli antislip ni sebab nak masukkan balik mini2 cooper pujaan hati yang tebiar ni. veri bising2 aku tade beli kan cover utk kete2 mini. jadik aku carik kat daiso collection case.

 ekceli ada macam2 saiz. aku pilih saiz kecik je sbb mini2 cooper ni kecik2 je kan.

 mende ni dari plastik bukan kaca.

ni la hasilnye, aku susun dalam kete atas antislip tu. btw..last2 aku buang jugak sme mini2 cooper ni dari kete aku, sbb ritu aku bijak pegi amik gam gajah. konon2 nak lekatkan sme box ni secara kekal. so, tadela bole di bukak2. sekali rupenya gam gajah tu telah membuat aktiviti pengewapan dengan plastik box ni. trus jadik buruks box ni skali dgn mini2 cooper pujaan hati T_T 

sangat sedih. tapi aku mmg hati kebal. kalo da buruk dan aku x ske tguk. memang aku larikan jauh2 dari pandangan mata. skang, jadik hiasan kekal kat tv je la ek? ampun mini2 cooper sayang.

ambi pur-springs

No comments:
pewangi kete da habis :( yang ni dlu beli bau dia takbest. tanak da beli lg jenis ni. nak kuo jap lagi beli kaler lain plak. aku x reti beli pewangi kete yang btol2 khas utk kete. sbb bsenya bau kuat menyengat idung. kalo beli macam ni. rasa fresh. macam duk dlm rumah je. hihiks. 
 
tu pasal aku ske sangat duk dalam cik polish. sebab macam dalam rumah =D cume yang x best. pewangi ni cepat habis. cakap je 60 days. padehal, sebulan je da setel kering liquid dalam tu. tapi, pecayala bau dia superb!


Friday, April 20, 2012

baking powder-pore cleansing foam

3 comments:
da dekat dua bulan guna foam baru ni. beli sbb foam etude house feveret dlu da habis dan bile je pegi balik etude house dia cakap stok tu da x available lagi. harge yang ni rasanya area rm50++ kot. sebab masa beli ni aku rasa cam..apesal mahal sangat foam ni. hebakk sangat ke?

ni yang aku malas pasal etude house...stok2 dia slalunye tak berpanjangan. macam spesel2 edition. kuar sekali pastu ada satu masa dia hentikan da pengeluaran. konon ada yang baru dan lebih best.

aku beli mende alah ni sbb dia ckp bole trus dwi tindakan. sambil besihkan muka, bole jadi mekup remover. efek kat muka biasa2 je, tade buat muke rosak ke apa. putihkan muka pon tade kot. tang jadik mekup remover pon tak excellent. biasala, aku mekup tebal seploh inci kat mata kan? kompom tak besih punye walopon tonyoh dua kali. buat pedih mata adalah.

conclu, just utk besihkan muka aje bolelah. utk menjadi feveret sekian terima kasih, takdela. gigih nak habiskan cepat2. sebab macam biasala, tube beso gabak. pakai sikit buih da banyak. tapi, biasa aku picit banyak2...faham2 sindrila nape ek? hahahaha...pasni kalo lambat lg nak habis jugak...aku picit buat besihkan badan skali..oke tak idea tu?

Thursday, April 19, 2012

aku suka eskim perisa keladi (:

5 comments:
semalam aku balik sipitang sebab pegi bank pastu singgah makan kat tepi pantai sambil tguk sunset..

sejak2 ni, aku sangat suke duk tepi pantai tguk kapal2. nak2 time petang bile sunset. aku suke kire berapa lama diperlukan utk matahari terbenam masuk dalm laut tu. kepala aku tenang bila tguk kejadian tu. hilang sme kekusutan dalam kepala ni.bila da habis matahari masuk..kepala serabut balik..;p banyak btul aku nk pkir. sobsss..

aku x makan pon. oder abc jagung je. my peveret abc at all. kalini aneh je abc yang sampainya. ada letak perisa keladi. trus aku terimbau nostalgia klasik pestime aku berkenalan dengan eskim perisa keladi. 

rasanya masa darjah 2 kot. ibu aku bawa pegi pasar malam, pastu dia belikan eskim cone pilihkan perasa keladi. memula rasa curiga dan geli je nak makan benda kaler pupel kan? macam nak makan bunga morning glory je. maybe sebab masa kecik2 patuh suruhan org tua, aku jilat2 jugakla eskim tu. masa tu memang gleme la eskim cone pastu dia gelek2 skali dgn kacang tumbuk. lama2 jilat aku rasa sedap la plak. sejak tu, eskim peveret aku adelah keladi..selain dari choc =D

i miss my ibu. xpe, xlama lagi sme benda ni akan selesai. ibu jangan susah hati lagi.

makan sampai licin pastu balik rumah senang hati. lpas semayang isya aku tido tak hingat dunia. cumel je kan kaler dia bila da bercampo. rasa memang sedap.

yang peliknya, bole pulak aku bangun lewat lagi pagi tadi. 545am terkezut trus aku melompat dari tilam sambil beristigfar panjang. aku da cube mandi cepat2 tetap aku amik masa 15 minit berendam dalam bathroom. aisehh...bila aku nak blaja mandi cepat2 ni.

walopon bangun lewat, aku masih sempat mekup ikut step okeh =D ekceli banyak je mende aku da skip. pagi ni tade pakai pb, tade pakai cream kat badan. huhh...trus rasa x perfect pegi keje. nasib baik sesi P&P berjalan lancar. budak2 bagi perhatian dengan baik. sme involve dalam buat soklan. laju je derang siapkan soklan. senang hati aku (:

ehh...aku pki tudung pelik arini. ada bulat2 yang banyak. smeorang tego2 ke'pelik'an nye. takpe, aku tak amik hati pon teguran korang tentang betapa peliknya aku ni.

Wednesday, April 18, 2012

smartheart for ichiko (:

2 comments:
kesian my ichi sebab 3 hari lebih x makan mgu lepas akibat keadaan aku yang teruk. skit2 je rasa nak lari dari rumah. kejap2 jadi x waras. pastu baring x bangun2. xnak pedulikan dunia luar. keje tetap keje..kadang2 heran jugak macam mana aku masih bole pegi keje ek? =D  


gagahkan diri pegi supermarket beli makanan utk ichi. makan byk2 oke budak penakut.

 beli perasa seafood plak ;p

hampir 4 hari x makan. sedih tguk ichi. bila letak je makanan dia kuar dari box tempat tido. makan x ingat dunia. aku dengan veri acah2 dari luar sangkar pon dia buat bodo. aku rasa macam dia nak masuk dalam bekas makanan tu sebab terlalu lapar. sori ichi T__T

nazir tak jadik datang...hoyeahhhh!

4 comments:
pepagi da buat muke depan ajis yang berhingus sebab demam...demam kena buli dengan PK aku yg menakutkan. asik2 jupe kami je mesti ada keje. err...ada satu lg keje dia aku x buat lagi nih =.=''

 patotnye aku pki baju kadet, tp sebab doter x pulangkan maka pki je la baju keje biasa. 

tetibe zubet masuk bilik bagitau aku nazir tak jadik datang. okeh...ni muke hepi yang ikhlas bersama doter yang tengah sakit perut =D gambo first td tu senyuman buatan manusia ;p 

manusia kan pelakon terhebat atas bumi ni. bole buat2 muka mcam2. tak gitu?

Tuesday, April 17, 2012

cheese kek great grandoter

2 comments:
aku tatau ape da jadik dengan ggdoter. dia gile buat cupcake lepas aku start ajar choc cupcake ritu. skang dia meroyan buat cupcake cheese plak lepas laki dia puji rasa kek yg dihasilkan mabeles. sebagai ahli L69. kami mesti menyokong dari belakang dengan menjadi pen'tester' makanan2 yg dihasilkan oleh ahli2. tak heranla L69 sme mula naik badan dengan hebak. pastu hegeh2 nak sarung pb. adehh...siksa.

gebu je kan cupcake ni? seyesly sangat sedap dan kena dengan selera aku. ggdoter buat sebab ajis suh dia try buat kek ni guna telur kuning aje. hasilnya...memang gebu dan aku pon tambah gebu's. nasib bahik dia bg try sebijik je =.=''

muke lepas menjadi pen'tester'. senyum bahagia la, bukan senang nak dapat makan cheesekek free. kat bopot plak tu. manada bakery wat cupcake cheese =D

cheese kat atas tu sangat scary kan? lemak melambai2 dengan senyuman kepada tubuh badanku. habis diet T_T

okeh...esok nak gigihkan diri lagik. asik failed aje nak diet ;p

natural pack masque-daiso

12 comments:
aku sangat cerewet bab muka. tah...sebab orang x lawa kan? baru itam burn kena panas masa camping da kelam kabut. beli tu ini =D pada aku, luaran tubuh badan kena jaga bebetol sebab itu la mende yang orang nampak dlu bila pandang kite. wakaka...

bukan maksud aku nak ajar orang suh pandang luaran aje. hati lebih penting okeh. itu yang lebih menjamin kebahagiaan kite. tapi, hakikatnya...orang yang x kenal kite memang dia tguk luo aje la kan? 

kena jaga muke walopon otak serabut. hati terluka pedulikan. orang bukan amik kisah hati aku pon selama ni..kan??

nak cite aku pakai charcoal mask dari daiso ni. best! hage rm5 jek. efek sama je dengan jenama2 len tu. sebab aku pnah try dari jenama cosway juga. tapi ni lagi bes kot? sebab cepat skit kering. 

bole tarik whitehead n blackhead dengan baik. cume seksa masa tarik mask ni. nak2 tang mata...bole berair mata..nak wat cane...kecantikan kan melalui kesakitan biasanya..hahahaha

 da habisss...last kopek ni. tube besar. ni aku beli tahun lepas. baru tahun ni habis. nak kena restock balik.

tarik whitehead..ni masa mgu lepas guna. jijik tguk..eyekks.
 
tu area hidung..dia tarik2 yang halus2..tu pon bikin geli okeh. aku guna seminggu sekali. tapi tahun ni, aku baru pakai 3 kali. pemalas kan??

nak beli..g carik kat daiso. rm 5 je (: berbaloi kan?

Monday, April 16, 2012

doter...mummy nak reben camtu tau!

4 comments:
walopon sakit kepala dan bersedih. tapi aku tetap teruja bila tguk hantaran cinoi. cumel betul la ikatan reben dia smenya ni. aku nak doter buatkan la sme hantaran aku nanti. harap2 jadi sikit2 macam cinoi punye. boleh my doter?

me wit doter hari jumaat lepas. ktrg pki jubah kaler pupel. instinct kuat. like mummy like doter la katakan. ikatan shawl aku tu kan? serabai kan? doter je nak wat sejuk hati aku. dia cakap..styleeee la konon.

kamis dan jumaat la baru dapat jumpa. masa bekpas. aku da makin gemoks. tensen betol. mana taknye, jumpe budak2 ni mesti makan..pastu makan lagi. dan pastu cite pasal masak2 makanan lagi. blom campo segala tester2 makanan yang dihantar atas meja oleh L69. derang ni sme memang gile masak la.

muke pon da bolat cam bola pingpong. aku nak lonjong cam bola ragby. nampaknye kena join sukan dengan cgu halim ni. baru la jadik lonjong gaknye.

balik keje seblom hantar great grandoter ke rumah singgah tamu nak beli ikan. padehal aku balik2 ruma tguk anak kucing belakang rumah tu da ilang. mak dia angkut g manatah lagi. last2, ikan utk kucing da bertukar jadik ikan utk makanan manusia ;p

ni makanan kedua kami makan di tamu. first makan bakso..pastu nampak rojak..nak try jugak. pastu bole pulak aku pelik camne jadik gemoks kan? sindri makan tak agak2...buat2 lupa plak. 

btw..sedap rojak ni, akak tu buat dengan penuh kasih sayang, harusla sedap jadiknya. mgu depan nak tapau bawak balik..ngeheheh.

Sunday, April 15, 2012

Dia berfirman dengan penuh kasih sayang

4 comments:



bingung. berserah pada tuhan sepenuhnya saja la.

Saturday, April 14, 2012

nametag emas

5 comments:
sejak menjak nazir nak datang, tetibe smeorang insaf nak pkai aksesori wajib iaitu nametag. gitu jugak dengan aku =D ni gambo gedik aku nak tunjuk bulu mata sbenanye ;p sebab orang slalu ckp bulu mata aku panjang. setau aku, bulu mata doter lg pjg.

ni nametag masa firstyear keje. ibu semangat buatkan sekaligus dengan kawan2 satu batch. ekceli sbenanye pakai klip buaya kat belakangnya. tapi, sejak2 aku da pkai shawl manjang, trus tak penah2 da nak guna. 

klo budak laki bole la pakai sebab derang sepit kat tie. aku kalo pakai shawl nk sepit tang mana?sepit celah tepi pipi utk selit shawl? buang tebiat namanya tu =D

mgu lepas aku pegi kedai buku, aku ternampak kedai ni ada sediakan perkhidmatan buat nametag. trus idea datang utk alter nametag emas tu. nak tuko kan klip buaye kepada magnet je. trus budak kedai tu ckp, beli je magnet dan pasang sinri. baru rm5. 

trus sambar beli dan pasang. skang koleksi nametag da bertambah. bole tuko2 guna. tadela hari2 guna patern yang sama  ^-^

jumlah nametag selama keje..4 je. kalo sampai pencen keje. tataula bape puluh aku kumpul kan?

foot mask - etude house

No comments:
 etude house da ada kat one borneo sabah. aku hepi (: cuma tak hepi sebab mesti det cepat habis nanti ;p

my haul dekat etude house bulan lepas kot. ingatkan satu rm3. skali rupenye sale da habis. terpaksa la amik satu je. hage betol rm12 T_T mahal kan? tapi, kesian jugak kat kaki. hari2 keja keras kena hangkut tuan dia yang gemuks ni. kena kasik dia manja2 la skali skala. hahaha...memang sekali je penah manjakan dia tahun ni. sori kaki ku sayang ;p

sebelah mask, sebelah plastik utk sarung kaki lepas pakai mask. sebab, mask kan berair2..kang comot. lupa nk amik gambo masa tgh pki mask kaki ni. sebab sangat letih pakai kasut polis seharian masa camping. sambil pakai tetido. sedap sangat, dia buat kaki sejuk2 sedap..bape banyak sedapla kan?



lepas pakai, rasa kaki tembam, fresh look n gebu. okeh, ckup memuji. bukan dapat komisen. suke guna dan perasaan nak beli ada lagi ;p

memen mekup orang kawin

3 comments:
ritu masa camping hari kedua aku btul2 kena bagi masa dengan baik, sebab petang dalam pkul 5. kena cepat2 pegi limbawang sebab da janji nk mekupkan anak buah kak rin yang nak bersanding. pening jugak kepala bila rush2 macam tu.

nasib baik semua berjalan lancar je. ni bukan pengantin. ni budak super cute serta baik hati. anak datuk jijah yang sama2 hadirkan diri bagi pihak mummy dia yang x dapat hadir sebab bizi. aku tade mekup heavy pon budak ni. 

just tepek2 bedak, buatkan wing eyeliner. kemas kan dia nye kening pastu letak blusher skit dgn pki kn lipstik orange. orang da cantik. tepek2 skit je sudeh.

ni makanan yang sempat sumbat dalm perut lepas siap mekupkan pengantin baru. makan skit je sebab sangat rush. kang aku sakit perut kalo makan banyak2.

ni la dia pengatin baru itu, aku mekupkan ala2 adelle. dia nak bibir merah gitu sebab nak buat sanggul tinggi cam adelle jugaks. layankan sajela. kamera aku x bape hebak. pastu cam bizi2 je kan lepas mekup nak wat rambut lak. 

tang rambut, ampunn...i x reti ;p ni serah kat tangan orang lain plak. ble main pass2 plak mende alah gini. kool je pengantin baru ni kan. oke je dia.

aku dapat buah tangan bunga pahar coklat ferrero satu dengan mug yg duper best. my peveret mug now. lupa nk snap pic =.='

pastu dapat upah skali. hepiii..hahaha..aku takde tentukan price pon. dia yang sukerela nak kasik bape2. 

ayat lawak masa aku kuar dari bilik pengantin "mudenya mak andam"   =.='' aku rasa lawak la dia sebut mak andam. pasal aku x terel pon mekup. aku trial error je ;p nasib bahik menjadik. kalo tak, kesian anak orang, da la kawin sekali kot seumo idup. kan?

nasib la dia suke dan aku lebih la sukenye..(:

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com