Wednesday, August 31, 2011

sambut 31 ogos?

No comments:
sambut 31 ogos/ raya kedua kat pantai sambil makan sate. sedap!

mekup by fyna

No comments:

Tuesday, August 30, 2011

love mekup by her

No comments:

Monday, August 29, 2011

iklan raya paling best!

3 comments:
 

cinta saya hanya untuknya, tak kira dia sejauh mana, banyak kenangan indah kami...
 
selamat hari raya, maaf zahir batin (: beberapa hari nti x dapat 09 sebab bz ziarah menziarahi.

Sunday, August 28, 2011

iftar@thistle hotel,jb

No comments:
harini makan besar lagi kat thistle hotel jb wit my family, company ayah punye function berbuka sama2. kembong da perot @_@ sme makanan yg ade disumbat. dari masakan melayu sampai la ke western food, sme round 360 darjah. tak perasan sejak bile perot ini dilatih utk menjadi satu pusat penyimpanan makanan yang begitu hebat ;p sampaikan orang meja depan tu asik2 tguk apesal la pompuan depan nih kejap2 je bangun g amik menu lain, pahtu kunyah tak henti2 sampai la ke saat pulang ~_~

da dua hari sejak pulang ke tanah tumpah darah, bile kuo rumah hanya memakai BB cream Dr. G ^__^ saya rasa sunggoh best! sebab tak berminyak sakan pon muka. ringan saje cam tade pakai ape2 base kat muke.

hanyelah kek coklat tu saje yg saya makan habih, len tu saya tak makan pon, jadik setan da T_T membazir makanan.

Saturday, August 27, 2011

takde air katira pon! JH dusta.

No comments:
semalam, 1st met kitrg selepas nam taun antara saya dan JH. sunggoh puas merayap bersama J.H. tp, tak patah kaki pon, steady lg balik rumah lepak2. sme kedai kami pegi. etude house pasni tade da mimpi2 lg ye etude house memg best! thx JH layan, roibo? kedai minuman J.H. tah betol ke ejaan, tp kesian pasal dapat belikan JH satu je sbb pastu masa balik da habis mende yang dia nak. kedai kasut berjaye membeli satu lagi wedges T_T kedai jam 3 ktrg suvey, suvey je tade beli pon. saye sunggoh terpikat dgn swatch, takpon kalo tak saya nak beli baby G la, somebody, support me separuh hage sbb saya da byk habis det kat etude house T_T  JH tetibe buang tebiat nak beli skincare qlinique, saya sangat menyokong padu niat murni beliau, tapi tetibe dia x jadi la bli..alaaaa....then, kitorang buka pose kat kedai apetah nama, cam korea2, awal2 dia da booking makan sana tanpe persetujuan saya. saya sungguh le membebel kat J.H pasal dia da mendusta. plan cam nak rak. konon nak pegi bazar beli air katira yg paling pemes kat JB la, nak kasik makan rojak asma la, tahu panas la. konon2 nak bg rasa makanan yg ada kat johor la, padehal last2 buka pose makan mende yg ada kat korea le pulak. tapi, syukur jela, sebab kenyang. cume pengidaman tak kesampaian. habih je bebuka penuh semeja dan banyak baki melebih2 kitrg sambung lg mayap. sempat lg pegi beli spek baru JH, okes..pengidaman JH pla kesampaian bile dia bejaye melekatkan Oakley kat kepala, dan bukan lagi melekat di telinga. tak habis2 dok sibuk cakap Oakley di design khas utk kepala si pemakainya..layannnn...nampak lebih tough JH memakai Oakley ketika memandu :p oh ye..JH buang tebiat lg stelah dia masuk ke etude house, beli nose pack utk buang black n white head yg hodoh di hidungnye stelah di bebel oleh saya, dan tetibe jugak dia membeli mask. ishh...JH lupe nak bg saya satu mask dia. nak tuntut!

before send me back. JH sempat pegi angsana pegi bli kain cotton kat kamdar sbb dia inspired dgn sorg lady kat tempt ktrg bebuka. pnat jadik model JH tebar kirai kain kat badan. sempat lg ktrg supper kat kdai osman makan dan  minum. haishh...berbaloinye pertemuan 6 tahun ni. best!








Friday, August 26, 2011

tempat pertama terjah bile turun belon

6 comments:
da sampai tanah tumpah darahku (: sadisnye pabila turun dari belon my dad masih kat opis keje T_T dia x ingat saye punye timing sampai sini. so, dengan riang ria saya merayap dalam epot. epot senai skang da besh, ble soping2 dengan hebatnya. means kalo ada barang tertinggal ke, xyah susah2 hati. sme mende ble beli kat sana skang. ni la tempat pertama saya terjah bile trun belon, ditambah dengan sale nya lagi. pinar2 mata ku. membeli bb cream, pore tightening, eye cream, eye mask, eyeliner bling2 dengan mascara. ckup! soping macam sasa tak wujud kat KK. sat2 la wat review ape yg dibeli. skg bersiap sedia nak buka pose bersama J.Helen (: nyumeh. pahtu x sabar nak terjah etude house ^_^



cik polish kasik suprise in advance

No comments:
semalam lepas saje membuat ucapan2 selamat hari raye maaf zahir dan batin kat kengkawan keje, cepat2 nak balik. hidupkan enjin cik polish, appear la number nih..suprise! cayang awak cik polish! muaxxx..ada ape dengan number tuh? selain daripada perjalanan cik polish da sejauh tu tahniah cik polish itu adelah tarikh besday saya 28 september 85

tua da kamu D x lama lagik -_-''  cik polish bg suprise besday in advance. so hepy (:



Thursday, August 25, 2011

tell the world dat i'm coming home (:

10 comments:
walo da 8 kali raya menghadapi situasi gini, tak rase muak langsung. tetiap kali tibe raya, rasa riak bgtau satu dunia..i'm coming home  ^.^''  

dengan semangat salam mintak ampun kat sme kawan2 d tempat keje. bye sme..saya balik kampong! perasaan yang hanye akan dirasa oleh sape2 duk kat perantauan dan hari2 buka pose sorang T_T 

orang len sibuk post lagu raye, saya plak post lagu nih, benci ler dengar lagu raye bile duk jejauh ni, sedih+sadis+tragis+tragik. okes..packing2 cepat nak g airport nek belon, hoyehh (:


9 bulan tak balik kampung T_T ginila perasaan nye. sme2orang yang baca blog ni, selamat hari raya jugak, maaf zahir batin ^.^

Wednesday, August 24, 2011

will miss u

6 comments:
muke bahgie sebab da siap isi markah kat SAPS lembab tuh ^^)" bole cuti dengan aman kot?


balik mandikan ichi, nanti seminggu ichi kena tinggakan kat rumah veri. ichi gemok dan mucuk. nasib dia suke mandi =D

will miss u ichiko gemok T_T

keje puas2 seblom cuti raya (:

5 comments:
canggih, sme isi guna 09 je, tapi kalo da rmi sangat user, usaha murni pon terbantut :(

Tuesday, August 23, 2011

eyeliner tutorial

2 comments:
 
da try tips dia ni pagi tadi, menggunakn cotton buds konon nak reduce kan aktiviti tarik menarik dihujung anak mata tu waktu nak pakai gel eyeliner. satu perkataan je yang mampu di ucap...LEMBAB..T_T kena praktis lebih banyak lagi utk meng expertkan diri (: bile la nak trer pki eyeliner nipis cam dia nih. asik pki tebal aje, wat cepat habis gel eyeliner saya je =D

Monday, August 22, 2011

choc muffin 3 min? @_@ saya mau hadiah besday microwave lar gni

4 comments:
bile dapat hadiah microwave baru la saya buat mende nih, selagi x dapat, jangan harap T_T simpan je la resepi dalam blog buat kenangan. da nak masuk bulan september, padehal lama lagik ;p tapi da wish hadiah besday nak hape =D okeh..hi ha dia..resepi choc muffin 3 min ------> SINI

Sunday, August 21, 2011

simple n clean

2 comments:
 
 

petik bunga mak kamu =p

6 comments:
tahun ni saya sangat suka bunga dan bunga paling saya gila tengok adalah bunga raya (: disebabkan subjek yang diajar takde kena ngena utk di kaitkan dengan bunga saya berdegil juga nak mengaitkan, yela kalo ajar subjek seni bole jugak suh melukis ke, mencop-cop ke =.=

sampai je topic basic measurement, saya pesan student suh petik bunga2 mak derang yang ada kat laman rumah sebanyak 5 jenis =D kejam bukan bunyinya? tapi, ada gak saya pesan, kalo bunga jiran jangan pulak kamu petik.

ape kena ngena basic measurement dgn bunga2? basic measurement adalah topik berkaitan panjang, berat dan masa.

untuk yang ni, mereka dikehendaki mengukur panjang kelopak2 bunga tu je. kire cam mengajar derang menggunakan pembaris dengan betul & mengelakkan derang boring asik mengajar secara teori aje. kalo ada amali camni, derang lebih senang ingat dan paham. sebab ada senior2 bile kite suh ukur guna pembaris derang x reti. 
yang ni peveret saya, dia susun2 kelopak bunga jadik gitu, nice ^^
lepas ukur panjang derang hendaklah convert dr cm --> mm
 
masa marking buku ni la korang akan rasa kelakar dan senyum sorang tguk student2 bagi nama bunga ni ikot sukati mereka, camnih derang bagi nama bunga jambang merah? macam jambang ek?
    bunga cawan? sebab nampak cam cawan tapi takde tangkai, patot bagi nama bunga gelas kot

    bunga kampung, gaknye sebab petik kat kampung kan.

    rasanya budak ni malu kot nak letak nama bunga ni as bunga t... a... so, dia letak je nama bunga oren, hmm..patutnya bunga kaler kuning kot? --__--''

    notakaki; baru habis tguk troy utk entah kali keberapakali, suke sangat dengan archilles cakap dgn helen, sweet T_T

    Saturday, August 20, 2011

    ichiko

    6 comments:
    oke, da 8 bulan umo dia baru saya kasik kuar d blog nih. disebabkan terlalu bosan, tahun ni saya bela sekor binatang untuk membuang masa menjaga dan bermain sama2. saya pilih nak bela hedgehog sebab dari zaman belajar kat university asik pegi kedai pets tguk dia tido dalam akuarium, saya tya adik, apemende nih, dia cakap landak, tapi bkn landak spesies malaysia yg kasik terbang2 jarum tajam dia tu bile marah, yg ni kalo dia rsa marah/terancam dia hanya kasik kembang aje bulu, bulu dia pendek2 aje tp still tajam dan bole wat luka, sepanjang bela, ada la banyak kali luka =D tp skg da tak, sebab da manja dan da kenal tuan dia. lg satu, saya rasa nk sangat bela hedgehog sebab asik baca blog ira blueberrycheese, dia ada bela hedgehog gak.

    kaler hedgehog saya albino, ada 2 lagi kaler hedgehog iaitu pepper n salt. bagi nama dia ichi@ichiko yang bermaksud satu dalam bahasa jepun (: bagi dia nama ichi sebab dia lahir pada 1/1/11. dia ada adik badik 4 org, tapi sme mati kena makan dengan mak dia, yg tinggal dia sorang je terselamat T_T (tuan dia la cite) masa saya beli, umo baru sebulan lebih. masa tu ichi kecik lgi dan sangat garang, asik2 nak kasik kembang bulu dia saje, da la tajam. beli ichi through mudah.com =D canggih kan? tuan dia nak let go sebab malas da nak bela sebab ada baby kecik. so takot memudaratkan anak dia. masa tuan dia nk let go, dia nk jual skali parents ichi, tp saya xmo sebab kang makin bertambah komitmen plak, ichi sorang pon saya rasa..hadehh...kalo x ajak dia main2 kang dia pandai protes. 

    bile aje kasik lepas ichi dia suke sangat lari main kat area kasut2, geram btul. sebab dia suke menyelit sembunyi kat situ. memang peverret playground dia la. cam dia da hafal jalan ke area nih. laju je lari.

    kadang2 saya bawa jugak ichi jalan2 nek kete. pegi rumah kwan2 sebab derang sangat teruja nk tguk apekemende saya bela kat rumah.

    ini la keje dia bile da pnat main, tidooo tak hingat dunia. menyampah btul, kite balik dr keje dia tgah sonok kroh..kroh lg. rasenya cam tiga per empat dari sehari tu dihabiskan utk tido saje. sabar je la.

    Friday, August 19, 2011

    4 hari

    2 comments:
    masuk 4 hari da demam, tapi masih gigih nak pegi keje. selama demam ni jugak rajin nak bangun sahur sebab kena makan antibiotic bagi habis, kang xmakan lagi la lambat sembuh. skang ni badan masih panas dan batuk pula makin menjadi2, sakit abdomen asik batuk2. sejak2 memakai pb ni, terpelanting da sme kontek lens tak sempat nk tenyeh dalm mata T_T sebab pki pb je da 10 minit ~_~ masih lembab nak cangkuk tapi konpiden level bile pakai baju tu meningkat, flat ajerr..suke (: lemak2 bertaburan berjaye dimampatkan dengan jaya. best! skg ni bukan setakat pegi keje je pki pb, pegi kk soping2 pon pki =D rase hebakk kat diri sindri.

    tak dapat men laptop lama2, tertinggal chager kat skola, bagus btul perangai T_T terpaksa la guna macbook malam ni. mlas btul la T_T

    Thursday, August 18, 2011

    gagah jadi gigil

    4 comments:
    pepagi bangun sahur bubur n milo utk tenaga la konon dan dengan gagah nye siap2 nak g skola. kat skola pla hitung waktu gigil2 nak balik..panas membara rasanya kepala nih T_T masih demam la..bile nk baik nih.




    Wednesday, August 17, 2011

    ais pisang hijau

    8 comments:

    grenti pasal minum mendealah ni la dapat demam super teruk @_@ tapi sedap, rasa cam bubur pengat pisang ^^. demam sampai skg x kebah lg. makin teruk adala, ubat apekah dokter bg? suara makin x kuar T_T ngadu kat JH pasal demam, dia kate x bek2 lg sebab ada dosa2 tak terhapus lg kot,  fine =.='' ngadu kat kaayu dia suru amik injection, adess..x sanggup nk pengsan lagi ~_~

    menu buka pose 16 ramadhan

    4 comments:
     
    baru masuk pose ke-16 da demam T_T sebab asik berbuka minum ais. xsedap sme ubat ni walopon kalerful. lepas habis terawih telan sme ubat ni dan tido. sungguh power kesan nya kerna saya tido x hingat dunia. nasib terkejut nak bangun sahur ni. dapat MC arini (: tapi mmg patot sebab badan masih panas dan idung merah cam clown =.= mendoakan cepat sembuh kepada diri sindri ^_^

    Monday, August 15, 2011

    baby masuk woksop

    8 comments:
    arini da berjaye marking paper fizik n math (: memakai pb dgn selambe saje skg. da tak rasa cam badan nak terkerat dua. hoyehh..saya da terer. balik dr skola trus g sriho nak sevis cik polish. punya itam minyak da, padehal x sampai limit lg tp sbb da 3 bulan wajib la tuko, minyak da xpired duk dalam tank. ni terlalu itam mesti pasal ritu jalan byk sgt jalan masa cuti skola. best nye bawa kete lepas sevis, lembut je ^^ best nk bawa laju2. balik je skola pkir nk antar baby scot pla masuk bengkel, ksian my baby, sampai bersawang da dia T_T da la paling last sevis bulan 6 taun lepas. da lebih setahun x pedulik kan dia. xpnah bawa dan idupkan enjin. tu la jumaat lepas dok bertapa depan rumah start enjin, adala dua kali je dpt idup kejap. pahtu mati x dapat idup2. tula tadi, pinjam batery moto kawan utk hidupkan dan hantar masuk woksop. balik2 mau mati tengah jalan. bikin takot mau bawa. saya janji la, pahni akan bawa awak jalan p gadong smula kalo da bagus. ampun baby scot, cepatla sembuh ye. cayang awak sangat2 T_T

    kata kamarukom mengenai cinta

    2 comments:
    cinta kat perempuan dan lelaki ni ibarat segelas air, antara nak minum sekaligus sebab terlalu sedap atau nak minum slow supaya lambat habis dan kelazatan itu berterusan..harini lepas saje si dia kol tak dpat tido, trus sahur dengan mewah, makan nasi lauk ayam dan tauhu cina tu yang bulat2, tatau nama apa. da setengah bulan pose, ni la kali pertama sahur, lelen hari teguk air aje T_T kena mandi awal skg sebab kena spent time nak sarung PB ~_~



    nak baca seterusnya klik --> SINI



    panjang umur kita berjumpa

    No comments:
     

    pepagi kena kol orang yang merantau jauh. agak terkejut sebab nombor yang naik ala2 smenanjung. ikot hati malas nak angkat sebab sya memang x suka angkat kol dari nombor tak dikenali, tapi disebabkan kol tu wujud di line yang hanya dia dan family dia saja tau nombor tu maka angkatlah. suara pelik dan tak dikenali menusuk gegendang telinga T_T nampak sangat da berbulan tak dengar suara sampai x kenal kesian btul kat diri sindri smpai suara dia pon x leh nak cam, tepuk dahi! si dia kol dengan semangat dan saya sangat nantok time tu, tapi sebab itu kol dari dia maka lepas beberapa minit saya jadi oke je melayan celoteh macam biasa. patotla suara lain, dia sakit tekak sebab banyak minum ais. topik hangat dia kali ni adalah mengenai "pembinaan masjid". sungguh bole dikatakan hampir dekat sejam, 99 persen adalah perbincangan pasal itu. dia sangat terperinci menerangkan hal2 itu sangat ye, sangat dan sangat. kali ni, saya jadi student dia jadi cikgu mendengar dan kemudian bila dia tanya faham? saya jawab faham =D perbincangan terputus sebab batery hp kong. aisehh..jahatnya kamu henpon T_T kesian dia kol jauh2 tetibe terputus. tak sempat nak buat pesanan akhir macam biasa =.=

    Sunday, August 14, 2011

    dawai kokot

    2 comments:
    dlu masa study slalu pelik bila pegi kat stationary shop nak beli dawai kokot, nape ada sampai hage 40sen pahtu ada plak hage singgit. masa tu opkos la nak rembat yang hage murah aje. alasan nk jimat la konon padehal kalo bab pegi enjoy makan tguk wayang tade plak terpkir jimat =.= 

    skang bile da keje, pulak tu mende alah ni memang wajib ada dalam pencil case paham2 je la keje saya ni cane kan ;p terutama musim2 exam ni, sme orang mencari2 mende comel ni. bila da selalu guna, baru la tau kenapa ada hage murah dan mahal. trutama bila kena ketip paper fizik yang tebal2 ni, makin la terserlah beza nya.





    dua gambar kat atas tu guna hage murah, tekan sampai 3 kali tak sempat terbenam  masuk dalam paper dia da penyek. pastu paling tensen kalo da dapat terbenam pon sbelah aje masuk sebelah lagi tak mampu nak masuk T_T maknanye dia guna material murah la, tu psl murah..besi dia lembek

    gambar kedua bawah opkos gn yg mahal, tekan sekali je sukses! tguk kat belakang cantik je kan pemandangan. tenang mata melihat.

    ngamla org cakap kan, alah membeli menang memakai. pasni bli hage singgit oke ;p


    Saturday, August 13, 2011

    tegak bila tegang dan mampat

    3 comments:
    masih lagi saya teruja pasal pemakaian PB ni, dua hari ni pegi skola rasanya saya da memperbaiki cara duduk yang betul dan cara jalan yang pelik? =D nak tguk perbezaan orang pakai PB dan x pakai PB punye duduk?




    yang pakai baju kelabu pakai PB, yang pki baju hijo tak pakai PB. kemas kan org pki PB nye postur badan? =D masa ni kitrg tengah meting 2 jam. sabo je la. kat tempat keje saya ada 6 org pkai PB nih. tgukla sape cantik dlu kan? saya kompom2 kalahla..uhuhuh..takpe2..yang penting saya mesti kejar matlamat saya iaitu 42kg kot masa raya? =p 


    muka hari pertama pakai PB ritu, sangat seyes je, mekup pon pelik, buruknye T_T senyum pon kelat2 sebab masih tak biasa dengan situasi baru memakai pakaian dalam yang berlapis. rasa tegak, tegang dan mampat semuanya. yang best, tade da rasa cam lemak2 bersepah. konpiden oke! sme nya flat. ^^ tak caye, try la pakai.

    Friday, August 12, 2011

    stok udang banyak

    2 comments:
    memandangkan stok udang sangat banyak dalam peti ais tu pacik antar 2 kilo ritu haruslah mem'try' buat cucur udang taugeh. petang ni kena la carik bahan. kalo x dapat buat rini, esok ada lagi ;p

    43 perkara ringan yang menyekat rezeki

    2 comments:
    klik SINI

    bagus print esok lusa letak atas meja dan tampal dalam kelas untuk bahan pembacaan pelajar :)

    Thursday, August 11, 2011

    PB 1

    4 comments:
    hari pertama dengan PB, rasa xde perot trus bila pakai :p tapi, bawa kete cam robot. tegak je. terpaksa adjuz seat kasik lurus =D pahtu kat skola duduk dengn posisi terbaek..tegak tulang belakang, jalan pon lurus aje, tade menyimpang sana sini. meliang liuk badan kekiri kanan. dalam kelas lagi selesa berdiri banding duduk. adekah student perasan ek saya nampak pelik rini T_T 

    langsung xleh nak membengkok bdan. jadi rasa x selesa nk buat keje. maybe hari pertama kot. so, sme mende buat rs x kena.

    kali ni start je enjin kete, slalu bawa 40-60km/h time balik, berangan2 nyanyi dlm kete. tapi rini saya pecut 80-100km/h. nak cepat2 sampai ruma kasik tanggal cangkuk2 ni sme =D ckup2la pakai 8 jam sehari utk membentuk bdan dan menyahkan toksin? time lepas sme cangkuk dilepaskan rasa mak haii..kempis perut skit perasan!

    cite pasal menyahkan toksin, btul2la pki PB ni kasik kuar toksin, sampai je ruma pah je cangkuk2 ni dibuka dengan cepat dan tangkas, trus saya bertapa dalam toilet dan seterusnya saya bertapa lagi sampaikan adala dekat 4 kali kot, padehal saya tade la makan/minum mende2 yg org2 slalu makan tu supaya bole sakit perut pahtu berkejar2 ke toilet sgt x suke nak try mende gtu sbb menakutkan sakit perut pahtu lari2 pecut cr toilet =.= oke, nampak cam terbukti bab yg membuang toksin tu :)

    esok meneruskan perjuangan lg berdating dengan pb.

    indahnya ramadhan

    2 comments:
    hampir dua bulan cari2 kunci kete yang hilang ni sampai naik kemas rumah sebab habis sme tempat bersih dan disusun elok2, ada hikmah juga la :) cume yg x bestnye, penat kemas dan pening pkir kat mana letaknya kunci kete spare, tido pon jadik x lena, mandi basah x basah, makan minum cam bse je la. tu pasal gemok ye ;p pahtu mula la pkir macam2. kalo la org jahat yg jupe kunci kete ni habisla kete kena curi T_T pahtu trus rasa nak g pasang kunci handle kete la. imaginasi melampau =.= sape tak sayang kete kot.kadang2 sampai pkir nak kol tempat beli kete, nak oder spare key yg baru T_T sampai ke situ pkir.

    siang malam tak kire masa berdoa jumpekan la dengan kunci kete. last2 tadi masa beli charge henpon baru cas henpon rosak lagi T_T tiap2 taun rosak, ngade tol la nampak kedai spek mata kat depan tu, dua bulan lepas ada g kedai tu beli solution water tuk kontek lens, trus tringat satu babak di mana saya ada meletak kunci kete atas meja dia masa nak sambut kol. tapi masa balik saya ada je kunci kete sebab saya sentiasa bawa dua2 kunci kete dalam beg. 

    masa saya tya auntie tu psl kunci kete, dia tya..apa jenis kunci la..kete apala..masa bile tertinggal la..byk gile soal jawab, maybe 4 secure kot. btol la..kunci kete tu tertinggal di kedai dia..selamat ~_~ auntie tu pelik cane saya bole balik sedangkan kunci kete tertinggal, then saya xplain la. mmg ada je kunci kete lain dlm beg. sme mende berjalan dengan baiknye. syukurla. 

    harini mmg sme mende best byk berlaku, saya da siapkan marking paper, dapat pelentik badan dengan cepat, JUMPA KUNCI KETE ^^, da setelkan borang2 utk pengesahan jawatan utk hantar pada kerani esok lupa nak gtaukan saya da lulus induksi ;p kali kedua oke amik exam =D, pastu tetibe je my uncle dr weston pla kol suh amik udang & ketam yang dia baru tangkap..best! sebab sme nye masih fresh dr ladang.

    Allah SWT permudahkan sme kerja di bulan mulia ni. indahnya ramadhan!


    Wednesday, August 10, 2011

    pelentik badan

    No comments:
    my PB = pelentik badan, oredi arrive :)
    nak oder? klik SINI dan SINI

    Tuesday, August 9, 2011

    yong tau foo

    8 comments:
    harini pegi skola serabai, tahpape je pegi calit2 kaler kat mata. nasib bek bole adjuz ;p 


    ohh yee...rini g skola dengan satu misi penting, berjupe dengan tokei PB nak oder satu set. da gumuk saya sampaikan jeans ketat tak bole mahap. tu la pasal skang jenjalan selesa pakai baju kurung T_T sadis..cam buang tebiat pon ada.

    sungguh best skit perasaan rini sebab da siap tanda buku math form 1. rasanya cam da bape bulan ek tak tanda ~__~ pemalas! menanda sebab pengetua observe semalam dan dia gtau nak amik alih mengajar kelas tu  -__-" tros kutip buku konon2 ada tulis "telah disemak" dusta!

    pahtu balik2 skola trus ikot karimah g putatan amik tuperware..takpe, bukan saya drive pon :) saya bagi derma air liur bercerita supaya dia x nantok je. dan bagi semangat memantapkan skill memotong kereta2 cam siput dan kura2. yeyy...potong karimah..potong =D nah hamek satu kotak dia borong tuperware utk customer. sape lagi yg angkat kalo bukan saya yg kuat sebab minum milo hari2. dusta lagi! padehal angkat berdua, berat weh T_T


    balik tu kitorang singgah bazaar kat papar. sampai biru2 tangan angkat plastic, beli banyak sangat juadah nak buka. nafsu syaitoon sungguh la. ni semua salah karimah sebab dia yg hasut makan itu ini. cane nk kuyus ni T_T sedih la gini.



    karimah temahak, total sme hage yong tau foo dia makan ni rm20+..hishh...takleh ni ajak dia lalu papar tiap2 petang. bahaye kepada penumpang nye..tergoda sesaje.

    malam ni harusla gigih siapkan paper fizik form 4..sape suh merayap petang2 =.=

    Monday, August 8, 2011

    hanger shawl rm10

    6 comments:
    da bape minggu hati riso x menentu sebab printer rosak, dakwat xmo kuar dah T_T time2 bnyak mende nak di print dan musim exam la dia wat manja gedik. demikian semalam, buka mata aje trus mandi dan gigih angkut printer berat ni pegi kedai kat karamunsing. punyela jauh nak betulkan, sebab ritu da bawa area pekan sni, sme surender xleh btolkan sebab printer ni pakai ink kat luar tu. paling bijak, kedai2 sni cakap beli aje baru drpd btulkan, x berbaloi konon, ckp je la korang nak lakukan printer, xyah la wat cite xleh dibtulkan plak =.= adala dekat sejam lebih merayap dalam karamunsing sementara nak tgu siap. brother tu membebel printer rosak sebab jarang guna. dakwat da 3 tahun pon x pandai habis2. baikla, pasni saya akan print mcm2la. da 3 tahun beli, 2 kali da repair. siap tulis tarikh lagi tiap kali repair. kena bayar rm40. okela, dr kena beli baru :) skg da bole print sesuka hati.


    masa merayap tunggu printer siap tu, tawaf habis kompleks karamunsing tu. ntah bape kali naik trun. tejumpa satu kedai ni jual hanger shawl. huh..rm10 je satu. trus temahak amik dua. sebab pkir2 shawl sangat bersepah sangkut sana sni. oke, lepas ni berharap shawl akan tersusun dengan kemas dan mudah di cari utk pakai. sesungguhnya saya sangat penyepah =.=


    nanti da siap kemas, amik gambo la ;p

    Sunday, August 7, 2011

    satu penantian

    6 comments:
    penantian menunggu cik polish di tinted menguji kesabaran daku. bosan btul, adala dekat 2 jam. agak jakun sebab 1st tym tguk org tinted kete =D saya tade pon amik pic full lepas di tinted. lenkali je, sebab sibuk nak berkejar balik buka pose :p papepon, sangat rasa best sebab kete da nampak gelap. jadik, orang x bape nampak pemandu nye..ehehe..tgukla next tym, kalo rasa xckup gelap, nak doble tinted ^^





    Thursday, August 4, 2011

    etude house

    5 comments:
    da jatuh cinta dengan produk etude house, padehal tak penah guna pon. rasa mengada2 nk guna myb sebab dia produk dr korea. so, memang sesuai la kot dengan kulit2 kita ni. kot la..cam ye ye je. cakap je r saya mmg ngade gedik nk guna :p kat sni tade langsung bukak store etude house. agak keciwa sebab kena tunggu balik smenanjung baru dapat beli barang nak try produk tu. nasib bek ada store dia kat dengan rumah. punye semangat goggle nak tau store location. kang balik2 kampung, trus terjah saje. oke..x sabar tgu nak pegi aipot balik raya :)

    Wednesday, August 3, 2011

    kaler lipstic ni cantik

    5 comments:
    nak cite pasal pengalaman berpose, tade langsung yang best, jadi biar cite pasal my interest cam biasa la. mekup! saya suke kaler lipstic ni sesangat. da masuk 3 ari pakai kaler ni saje..^^ sumbat pic banyak2 sebab cantik..hihi..cam skin kaler.






    Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
    Design by Azhafizah.Com