Thursday, September 29, 2011

fiber tambah premium beautiful = ?

4 comments:
sebab x lama lagi aku nak dating habis-habisan dengan muncet. jadik mula la belek2 tubuh badan aku yang da macam apam yang kembang. habis sme baju nicole kesayangan da jadik sarung nangka T_T sedih sebab skang aku asik kena pakai baju dress2 labuh macam gugurl bile kuo jalan. aku perasan macam macik2 la klo dressup gitu. rely don't like :(

memula knon2 aku nak jalan kan program "mempis" aka megempis =D selama 2 minggu la knon seblom muncet datang. aku janji kat diri sindri tanak makan nasik le, nak pose le. nama pon banyak cakap "KONON" tadenya accomplish @_# pening la aku tguk scale penimbang. masih kat nombor 47-48kg.

aku sbenanye jeles bila kak rina da hilang lemak2 degil lalu bertukar menjadik super hampir ramping. jadik aku tya la dia ada amik ape2 makanan tambahan supaya jadik kurus selain daripada dia joging tetiap petang tu sebab aku ada je pegi joging sekali pahtu hari seterusnya aku joging atas tilam depan kotak tv, aku memang pemalas btul bab2 kuo rumah ni la so, dia gtau la antara rahsia2 ke hampir rampingan dia adalah dia amik fiber. dengar cambest, dia kata mcm mengurangkan selera makan la sebab da bape hari aku tguk kak rina mmg makan sikit gila, dia cakap tade selera mau makan kadang aku tguk dia makan kat kantin da amik 2 sudu je tetap x habis, bukan macam aku asik lapo saje. malu kat nafsu sindri yg x terkawal. jadi aku pon terpengaruh la ni nak try fiber yang di war2 kan.

aku try petang semalam satu paket. rasa sedap..nyum2..mcam stoberi+oren. aku tertanya2 jugak, bagaimanakah fiber ini akan membuat aku kurus. sehinggala pagi tadi pkul 5 aku da mula rasa kesannya iaitu aku buat pecutan ke toi..inilah paling aku tak suke. kak rina tade pulak cakap hal pecutan ke toi nih.

lepas selesai aku dengan gigih pulak sarung PB g skola. aku pkir takkan ade punye aku nak pecut masuk toi sebab sme aku da habis buang. skali masa aku ajar kelas tadi. sakit perut lagi. aduhhh...aku benci sebab aku da sarung PB malas nk bukak2. tp, x dapat tahanla..T_T aku pegi toi dan bukak sme PB. seksanya..oke, kesimpulannya jangan ngade makan fiber nih lagi.  sebab fiber + premium beautiful = disaster.


Wednesday, September 28, 2011

cinta lebih sikit

4 comments:
harini besday aku, tapi aku benci sebab muncet tak reti nak wish sampai aku fed up nak tunggu kata keramat tu. malam tadi x ckup tido sebab tunggu msg dia saje tp takdo pon. dahla pagi tadi aku ada lawatan ke puspen papar. aku drive pon x kosentrate sbb asik dok balas msg dgn muncet. lepastu, sampai ke malam kitorang gado besar pasal muncet xnak wish besday aku je. tahpape ~_~

last aku msg dgn muncet petang dalam pkul 4 gtu kot. tak hingat.muncet xnak balas msg aku sampaila tadi pkul 11malam dia kol. dia membebel yang aku x reti sabar nak terima wish besday sampai nak ngamuk kat dia. opkos la aku ngamuk pasal kak ayu dan helen wish aku pkul 12 lebih dan pkul 1 pagi. pahtu kawan2 aku pon wish da masa pagi kat skola. mana la aku tak hangin kalo tunang sindri tak reti2 nak wish.

muncet cakap dia nk wat suprise konon. suprise dia adalah wish paling last skali. aku mula pkir..suprise ke tu? menaikkan darah tinggi aku ada la. start pkul 11lebih malam tadi muncet da mula mengayat panjang lebar segala harapan dia utk besday aku taun ni ;p wish yang paling aku suke opkos la semoga kurus ^-^ dll tu biarla rahsie.

muncet cakap harini dia chinte lebih kat aku sebab spesel day. jadi sumthing yang luar biasa perlu diucapkan supaya aku senyum masa tgah borak2. muncet cakap, ini je dia dapat bagi kat aku buat masa sekarang, benda2 fizikal xdapek nak bagi sebab kitorang masih dipisahkan laut china selatan T_T

tadi aku tya lagi, kalo hari bese camne plak chinte dia pada aku. dia cakap chinte bese2 je T_T

Tuesday, September 27, 2011

dia sebelah meja saya (:

5 comments:
dia hotz..suke mekup, pandai masak ^-^ hari2 mukadimah kitorang xperlu kata2, tguk je kaler eyeshadow kat mata, blusher pipi dan lipstik. bile free je mesti borak dan komen2 camne nak upgrade skill conteng2 muka. kitorang tau ada yg x suke ke'over'an kitorang mekup pegi keje. tapi, kitorang x kaco derang pon dan keje kitorang siap. kadang2 geram jugak sape2 yang cakap belakang tu. tapi, makin korang menyampah, makin menjadi2 kitorang mekup..ahahah..

 spesel thanx kepada OP kami =D wit flash

 without flash


  saya da mule pandai amik gambar pejam mata la..;p







Thursday, September 22, 2011

muncet psiko

7 comments:
ari selasa lepas aku sangat bizi siapkan program cgu mamud. tetibe dapat msg dari muncet dalam pkul 7 lebih waktu tengah bekpas. muncet cakap dia kena panggil naik kapal lagi lepas habis kursus sbb syarat2 nak dapat kenaikan pasal keje dia la. aku memula xcaye pasal manada opis bukak pkul 7 pagi kan?
tapi dia cakap beriya benar. so, aku pecayala. tapi, aku trus rasa down, sbb dia da janji nak datang jumpe aku sama2 dengan mak dia kat sabah. da siap book tiket dan bayar lagi. nak halang muncet pegi pon x best, sbb tu la angan2 dia dari taun lepas lagi. last2 aku cakap, pegi je la keje then aku cakap tahniah T_T
pahtu muncet sambung lagi, dia cakap ada 2 berita baik dan satu berita buruk. aku cakap apekemende? dahla aku tgah drive nak g skola waktu tu. badmood sungguh pepagi da dengar dia nak pegi jejauh lagi. muncet cakap yang pertama dia naik pangkat, kedua naik kapal. berita buruk nya adalah semua nya tu tak jadi pon. wakenabeb! muncet menipu.
aku rasa macam mau masuk dalam henpon tu pegi kat tempat dia pahtu bawa kete dia kasik langgar dinding biar hancur. muncet ni sejak2 trun kapal, gile psiko. tah dengan sape dia blaja. lepas ni, kalo dia cakap opis kol nak naik kapal. aku da x caye dah.

Tuesday, September 20, 2011

mekup pucat2

11 comments:
sejak2 ni, aku makin suke nak apply mekup pucat2 kat muke dengan harapan cgu mamud tak carik aku suh wat keje lagi sebab muke nampak cam org sakit..eheheh. maksud mekup pucat idaman aku yelah mekup yang galak kat mata, tapi bile trun tang pipi dgn bibir lebih undertone kalernye. so tadelah nampak sme part kat muke terang menderang, cam mentol lip lap lip lap hari raya yang bergerak. tapi aku rasa masih failed! padehal aku da beli blusher yg coklat2 dan warm kalernye. nampaknye, aku mmg xterer conteng2 muke, cane nk mekupkan muke org len plak. perasan btolla aku nih T_T cube la tguk hasil2 trial mekup aku konon2 buget pucat =.=


ade sape2 nk ajar aku?

Sunday, September 18, 2011

jom buat kotak comeyy2

8 comments:
3 hari cuti, langsung aku tak siapkan keje skola. jadi skang aku tengah2 bizi nak siapkan program lonjakan kecemerlangan pmr & spm tapi masih sempat 09 nak check dashbod apemende yang best nak dibaca. memang tak sedar diri sungguh, esok kalo kena marah tadah la telinga sambil buat mate kelip2 ~.~ aku terjumpe mendealah ni, skang tade mase nak try. nanti bile aku da tak bizi nak suh murid try buat la gift box patterns nih ^-^ oke, sile sambung siapkan keje dengan cepat, muncet da tido demam sebab waktu tido dia terganggu.



macammana nak kemas barang mekup supaya sentiasa teratur? any suggestion?

No comments:
skang aku tengah kemas barang2 mekup yang bersepah kat bawah ni. aku rasa di mana2 saje ada brg mekup. atas meja solek da pasti, ni atas kusyen, meja study pon ade jugak. blom campur atas lantai. dan dalam beg doremon yang diangkut hari2 g skola hishh..truk btulla perangai. entah bape jam aku da hadap. lama2 aku pon pening tak tau nak arrangge macam mana dan aku sangat pasti, esok pagi ketika kelamkabut mekup nak g keje mesti hancur sme susunan ni. 

aku rasa aku perlu beli banyak bekas utk asingkan mekup mngikut jenis. contoh kalo lipstik, satu bekas utk lipstiks saje. kenapa aku cakap lipstik aku satu bekas. sebab lipstik aku sangatla banyak sebab aku cepat boring dengan satu kaler saje. aku rasa lipstik aku ada la dekat lebih 50+ batang. gile banyakkan? 

blom campur yang ibu aku da amik kalo dia rasa berkenan. aku kadang2 pon x pasan kalo ibu aku amik lipstik aku, sbb seyes sangat banyak lipstik dalam simpanan, aku pon x ingat semuanya =D kalo pakai hari2 g keje tuko2 kaler pon sebulan blom habis aku pusing sme kaler. hosmet aku cakap itu da digolongkan dalam satu pembaziran T_T macammana aku nk ilangkan tabiat buruk aku ni aku pon tatau. ibu aku pulak pesan, cuba pakai sebatang aje lipstik setahun. aku bukan pkirkan orang bosan tguk kaler bibir aku, tapi aku pkirkan kebosanan aku sindri tguk bibir aku asik sama kaler =.=

haip...cite pasal lipstik le plak. sbenanye aku pening nih. bile nak kemas sme mekup aku nih. asik selerak aje. hosmet aku bising T_T nak kata aku mak andam. takle pulak. mekup utk diri sendiri je pon. any suggestion nak ajar aku supaya kemas barang2 ni sme?

lelaki tak pandang fizikal? yeke?

4 comments:
seyesly aku da gain weight sejak beberapa bulan ni. daripada berat 43kg skang berat da jadik 48kg. 5 kg dah naik. sepatutnya aku xleh langsung mencapai nombor 48kg sebab tinggi aku hanya 147cm, maknanya paling2 tinggi pon aku hanya bole 47kg. 

dlu sebab musabab aku jadik kurus macam orang sakit sebab aku asik sakit kepala pkir pasal muncet. nak2 bile dia naik kapal aku makin banyak pikir pasal dia. tahpape je kan aku ni? pastu awal2 dia pegi keje aku xdapat tido langsung sampai aku jadik tensen sangat. setiap malam aku akan terkejut tiap jam. aku pon tatau nape aku jadi gitu. maybe banyak sangat ingat kat dia. pastu sikit2 aku nak nangis aje T_T  sedih oke kurus macam tu, tak sihat langsung. kurus tapi x hepy x best jugak. u can't enjoy de moment of beautiful tuh. nak melaram pon tade mood.

hosmet aku pon jadik riso apesal aku asik tanak makan. sampai kena paksa2 nak makan. bengang btul aku dengan hosmet tym tu. macam la aku x paham kot kalo sekali aje dia cakap pasal makan. tapi, aku berterima kasih jugak dengan dia, sebab amik berat pasal aku. 

jadi aku amik inisiatif nak makan vitamin aje, bg gantikan ape2 yang tak cukup dalam badan. ekceli aku ni sorang yang sangat suka nak nampak cantik aje walopon aku ni buat ape pon takkan jadi cantik punye..sighh..terima la dengan redha. so, aku riso kalo x makan nanti ada je vitamin x ckup dan nanti mestila aku akan nampak cepat tua dari umur sbenar..ehehehe..sebab muncet tu comel tau tak, kang kalo aku nampak tua. susahla @_@

aku goggle2 maka aku jumpela satu vitamin ni, virgin coconut oil@VCO. hage pon affordable rm40. masa tu bulan 5 kot. aku beli dengan member sebab aku malas nak beli secara 09. vitamin tu cakap, kalo slalu makan bole buat kulit cantik, bertenaga memang ni yang aku nak, sbb aku asik tade semangat aje sebab x ckup tdo malam dan rehat. pastu dia cakp kalo makan bole kurus, aku kan mmg gile nak kurus. 

jadi aku pon makan secara konsisten, memang btol la, beberapa hari makan aje rasa kulit cantik, tapi bab energetik tu aku x bape nak nampak sebab aku masih kuat tido mcam biasa malah makin bangun lambat. teksahla tu, yang penting cantik kulit da oke. takkan nak espek lebih dengan hage yang ekonomi camtu. 

tapi yang aku tak suke, dia cakap bole bagi kurus konon. macam iye je kan. sebab aku rasa bile aku makan vit tu, aku cepat lapar. asik nak carik makanan aje. hosmet aku pon pasan, aku duduk kat bawah tguk tv pastu tiap2 malam aku tak dapat tido mesti aku pegi cari mende nak makan kat dapur. pastu hosmet aku cakap, bile aku pki jeans nampak sexy sebab ketat, cisss....dahla jeans aku ada satu aje. kalo ketat nak pki jeans mana lagi. riso oke.

aku pkir hanye perasaan aku je kot, aku cam x bape nak salahkan vit tu punca aku punye selera makan naik. sebab member aku da jadik dealer besar kat sini, aku tanak jatuhkan bisnes dia, aku mesti suport sebab aku la yang suruh dia jadi dealer dlu. walopn selera aku naik, kesihatan aku jadik oke, aku bole tido nyenyak dan aku tade masalah datang bulan dlu seblom makan kitaran aku langsung tak teratur tapi aku malas layan, pastu aku da x asik demam lagi  so, aku teruskan jugak makan sampai botol ketiga.

tapi satu hari aku jumpe cikgu2 pompuan kat makmal komputer skola. derang ni pon makan vit ni gak. kitorang share2 la perubahan derang pas makan vit ni. bab kulit tu mmg pastila cantik. pastu salah sorang tu cakap, dia kalo makan aje vit tu perot cepat lapar siap ada bunyik2 mintak makan. aku cakap, iyeke? dia cakap yep. maka tak salah sangkaan aku selama ni, mmg pasal vit tu la aku punye selera makan jadik tahap dinosor. 

tros aku stop makan. masa tu dah dekat nak raya sebab aku xnak gemok di pagi raya. trus aku kena demam teruk masa brenti makan. tapi pedulik la, tanak la aku gemok. dan paling x best, bile aje aku brenti makan, kulit pon jadik kurang lembut dan tak cantik. sedih T_T skang aku tengah hunting new vit utk kulit tapi tanak ada kesan sampingan menjadik gemok. nak harapkan aku makan sayur n buah hari2, mmg tadela. 

skang jugak aku tgah berusaha nak trunkan berat badan, sebab muncet komplen kenapa aku jadik gemok padehal dia pegi blayar. muncet harapkan aku kurus keding kot merindu dia masa pegi belayar, ni da jadik len plak. makan dengan riang ria. hadehh...kalo la dia paham tahap lapar masa amik vit tuh. tak dpat tahan2 tekak.

tadi aku da timbang berat badan, da jadik 46kg. muncet baru pulang tak sampai seminggu aku da berjaye trunkan 2kg tau. psiko betolla muncet nih. cakap tak kisah aku gemok, tapi komplen. cakap je la tak suke aku gemok nanti nampak buruk. huhuhuh...

 

Saturday, September 17, 2011

4 boys over 2 flowers

2 comments:
bile aku buka album raye, mesti aku tguk gambar2 masa kitorang pegi piknik satu family kat belungkur nih. besenya. setahun sekali la kitorang dapat jumpa sama2. tu pon paling lama 3-4 hari aje. sebab masing2 da tak duduk dekat2. duduk negeri lain2. sibuk keje dan belajar. tu blom kawin pon da susah nak gather. kalo da kawin tatau la. hapesal tetibe cakap pasal kawin? @_@

tgukla muka dalam picca nih, kembang cam bunga teratai mekar. lebar nye T_T dan rasa pendek gemok -_-''

 masa ni baru la pic kitorang adik badik komplete sebab fami da balik darat (:

 jeans da ketat sesangat, macam mau pecah je jahitan nya tuh, sadis btul lah


 hopefully akhir taun ni kitorang dapat pegi bercuti sama2 lagi ^-^

Friday, September 16, 2011

chipmunks shuffle, ko mampu?

2 comments:
 
kenapa derang buat iklan sampai begini hebat? iklan kete je pon. effect cam nak buat cite star trek. trus aku rasa nak cakap nak shuffling cam chipmunks ni jugak. sebab derang gemok boroi pon mampu shuffle dengan cun. aku yang sedang menaik gemok, pasti lebih mampu buat kan? =D



tragedi september

No comments:
si dia aka muncet ;p yang jauh pegi mencari rezeki da pulang ke tanah air pada 13 sept. aku tau da lama dia nak balik. sbb kitorang kontek hari2. malah aku tau secara details dia punye tiket dr houston-doha-klia. sebab aku jugak yang inform family dia utk jemput bila sampai di aiport.

family dia sangat excited tau dia nak balik, terutama emak dan kakak dia. emak dia siap bagitau nak masak nasi dagang. kakak dia pulak x sabar nak tunjuk damia hannah, anak buah dia yang pertama. sebab masa dia pegi belayar hannah blom lagi lahir. skang hannah da 5 bulan pon. kejap je da besar.

dia majuk dan kitorang gaduh sampai beberapa hari pasal aku tak buat entri pasal kepulangan dia ke malaysia ini bilangnya, aku mcam da buang dia konon dalam hidup sebab langsung tade stori dia dalam blog nih, pening jugak aku nak explain nape aku xnak tulis banyak2 dalam blog pasal dia, last2 aku layankan sajelah. aku pkir tanak pon publishkan entri camni sebab aku tanak ada sape2 tau dia dah balik. aku tak suke sangat kalo ada orang tau dia dah ada kat darat. sebab nanti mula la ramai kontek2. ntah mana2 sibuk cari dia kalo lelaki aku teksah, ni anak2 dara jeles la aku pastu mula la gado tak ingat dunia. dahla aku sangat jauh dengan dia. dipisahkan laut nak balik jumpe je kena beli tiket flight T_T, kalo la kedudukan kami ni dipisahkan sungai saje, aku tadehal. bole je naik sampan seberang, susah2 pon maybe aku boleh berenang kot? bile masa pulak aku pandai berenang? 

susah betol hati aku bile dia da balik darat tapi takkan la aku nak suruh dia belayar setahun, pastu aku jugak carik2 dia hari2, tapi aku suke jugak dia kat darat, sebab tetiap masa aku bole msg dan kol walopon kebanyakan kol dan msg awal2 ni kitorang gado saje T_T sakit kepala aku. takpon dia la kol aku besenye dia la yang kol =D aku da gian nak gayut lama2 dengan dia dan msg tiap masa. lagipon, da 7 bulan aku menjauhkan diri dari henpon. sampai naik bengang dengar bunyi henpon hosmate, kadang aku angin bile dengar bunyi henpon hosmet, sampaikan aku rasa apesal dia suke pasang bunyi ringtone yang panjang2? aku rasa nak tego, bole tak ko pasang ringtone bunyik bip..bip..bip saje? trukkan? aku yang x dapat kontek dengan si dia, hosmet aku pon aku nak jeles.

takpe, yang pasti skang si dia da balik darat dan bercuti x tahu la bape lama, dan xtahu dapat ke kitorang jumpa. cume kesian sebab perubahan cuaca dan waktu membuatkan dia sakit dan tak lalu makan aku paling x ske kalo dia tanak makan, sebab aku x ske dia jadik kurus sebab aku da gemok    
 
 
harap2 dia tak komplen yang aku da menternak lemak dengan jayanya T_T kalo kitrang dapat dating nanti (:


Wednesday, September 14, 2011

keje serbu macam semut kejar madu

2 comments:
kat skola tadi ada meting utk sediakan laporan lonjakan kecemerlangan spm dan pmr yang akan dibentangkan di peringkat daerah. bagi minggu ni, pastu hari selasa depan da hendak. selaku org yang bertanggungjawab utk sediakan bahan utk dibentangkan oleh pengetua, maka wajiblah check bahwe sme guru da setel key in markah dalam sistem penilaian pemarkahan sekolah tu. 

check2, ada jugak tak isi lagi. dengan memakai selipar jepon xde makna nak kejar2 cikgu2 guna heels 4 inch tu, tekehel kaki baru tau terjah port2 cikgu melepak, dengan selambe bagi salam dan tuntut markah2. teksah la bile aku yang kena key in marks tu, psal SAPS skang da makin hebak dan laju. 

haips..dengan selamba aje aku duk dalam port cikgu2 bengkel yang sedang menghabiskan masa free main carrom. dalam hati, best gila derang nih, ada tempat lepak yang jauh dari admin skola. yang aku plak, masuk2 pintu je da nampak tempat duduk, hape punya malang da, tetiap hari kena carik dengan orang pentadbiran, x best btol. berpeluh2 da ckgu2 yang aku tagih siapkan markah la tu jugak. x pedulik da aku samada derang nak timbang kati markah2 tu. yang penting siap! 

tadi kat skola saje aku habiskan masa key in kan markah derang, bukan senang nk tguk aku jadik baik hati ni. slalu aku banyak je bagi alasan kalo derang mintak tolong. pahtu, aku berpusing kepala lagi mempahamkan kehendak borang program yg nak dilengkapkan @_@ kire sana sni. walopon aku cikgu math, tapi bile da buat keje kelam kabut nih, kompom asik tunggang tebalik je masukkan dalam kolum. 

nasib bahik aku ada S/U yang berguna dan penyabar layan perangai aku yang agak blur2 bile nak siapkan keje guna excel. dan2 plak esok dia jugak tade sebab ada kusus peperiksaan PMR. tepaksa la aku buat sorang2 keje nih. tadi balik skola aku da angkut fail headcount skola. bile mana aku da mula hangkut macam2 fail masuk bonet kete, maksudnya aku bz la tuh. sile jangan kaco. baru aku nak cuti dengan bahagia, tetibe datang keje. api atas kepala aku tetibe menggunung macam nak bertukar jadik super saiya.

da la esok ada majlis jamuan hari raya peringkat skola, selaku guru kelas kena pula bincang dengan pelajar nak masak apa. takkan nak buat bodo saje. malu la ~_~ sebab pengetua akan round setiap kelas. macam kirenya buat kelas terbuka la tetiap tingkatan tu. lepas aje balik skola, direk aku pegi pekan beli bahan2 nak masak. iye je kan aku masak =D aku buat telur rebus saje dengan masak air. tapi, itu pon da ckup buat aku penat gile. sebab penat berpikir buat aku rasa nak tido saje.

tapi baru aje aku park kete masuk rumah jiran sebelah da tego aku pasal tuisyen math anak dia. sedihnye aku, baru pkir nak melepek saje. terpakse aku ajar anak dia math petang tadi, burn masa rehat aku. da la aku sampai rumah 3pm. 3.30pm aku da start mengajar balik, sempat remove mekup dan solat. mengajar sampai 5pm. pastu aku baru mandi. bukan aku saje mandi, ichi pon nak ikot mandi jugak, busuk la ichi nih. terpakse aku layan dia main depan rumah tadi kejap, tu pon ngamuk jugak masa aku masukkan dalam cage smula. bolayan! skang dia da tido, majuk la tu.

skang aku da siap setelkan air 2 gelen. xtau la bape banyak kali aku ulangalik masuk dapur masak air dengan rebus telur. lenguh nye T_T baju pon blom gsok lagi :(

skang tgah kire2 siapkan analisis dan print paper spm biology, kimia, add math dan fizik sebab nak xchange dengan soalan dr selangor. ada sape2 nk xchange jugak trial paper dengan sabah? do contact me ^-^

gambateh! cepat2 siapkan keje.

feveret song recently tym dating with c. polish

4 comments:

Lirik Lagu Penakut – Yuna

Tak semua kau rancang kan berlaku
Mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta
Mungkin lebih baik kau ku lepas saja

Oh ini tidak adil tidak adil baginya
ini tidak adil tidak adil bagiku
ini tidak adil untuk kau bertanya jika aku mencintaimu juga
tidak adil tidak adil baginya

kau tak penah cuba memahami aku
cinta kau ucap kau tak penah tunjuk
dan bila tiba saat aku kehilangan
beban yang tak penah kau cuba ringankan

Oh ini tidak adil tidak adil baginya
ini tidak adil tidak adil bagiku
ini tidak adil untuk kau bertanya jika aku mencintaimu juga
ini bukan milikku

Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu
Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku

tacing sunggoh liriknye

Tuesday, September 13, 2011

yeayy...da bole rancang nak beli tiket raya taun depan =D

3 comments:
takwim skola 2012 da kuar. penting nih bagi kami yg keje jauh2 dari kuarga. pasal nak beli tiket (: klik SINI

in advance

No comments:
besday ayah taun ni kitrg clebrate in advance lagik. makan sefod saje. layankan sajela, setahun skali (: nanti sme anak2 da balik keje dan belajar. ntah bile dapat jupe lagi dan berkumpul sama2.





Monday, September 12, 2011

tolong! meroyan nak soping2 jamu

3 comments:
da masuk 2 hari asik cuci mata kat goggle saje pelbagai jenis jamu2. rindu nye toko jamu kat kemaman. dlu kalo balik rumah kat trengganu mesti ajak ibu pegi situ. skang da pindah balik johor, tatau la mana toko jamu yang best nak skodeng T_T nih nak simpan list2 link jamu2 supaya senang nak cuci mata. jesseltonborneo, qasehbeutyonline & jamu mak dara.  rindu sgt nak makan jamu2 dan buat lulur kat badan =D

jangan tinggal daku T_T

2 comments:
nape tetibe hujan lebat ni? tak dapat tguk tv. bosannye ~_~ da la ada cite best, ibu mertuaku. suke lagu nih.


semunyik dalam kete

No comments:
da jupe pon henpon. sakit kepala nak flashback2 kali terakhir mengendong henpon. agak dah, mesti dalam kete punye. skali tengok punye la banyak miskol dari mak si dia. tu la tadi tros kol smula. citer2 pasal si dia. biasala, kalo da borak dengan mak dia, tak sah kalo tak setengah jam =D

dahla pelupa, cuai pulak

2 comments:
beberapa bulan sejak dia pegi keje, tak heran la kalo henpon tu tak ber cas berhari2 sebab batery tak reti2 habis. malumlah takde sape nak di kol atau msg. paling2 pon guna henpon utk amik gambar perasan sindri. tapi, sejak2 lepas naik cuti raya nih, tade mood langsung nk syok sinri amik gambar, semakin la menjadi2 bersepah2 letak henpon. rasanya da masuk bape hari tak sentuh henpon T_T tu la tadi rasa macam mau buat muka comel nak amik gambo. skali godeh2 beg doremon tade jupe henpon, trus pening kepala. manala dah sepahkan ni @_@ sakit kepala. x sabar nak balik carik. harap2 adalah kat dalam rumah ku syurgaku tu.

Sunday, September 11, 2011

teringin nak try bedak2 tradisional nih

No comments:
sangat suke mende2 yang bole buat kite cantik2 ni ^-^ pompuan kan mmg gitu. sbenarnye rajin jugak nak try produk2 tradisional. dlu2, rajin makan jamu, buat lulur kat badan dan muka, skang da malas, sebab leceh btul nak cari toko jamu kat sni. tu la produk2 yang digunakan skang smenya modern, lulur pon da tuko jadi scrub badan tah brand ape2. rasanya ada hampir 3 brand scrub badan guna skg, sme tak digemari. rase tak sonok gn scrub badan sbb da psiko kan diri sindri, lulur tradisional jugak is the best! tadi tguk nona kat tv3. kuar cite pasal bedak kulit rambai keluaran bunga tanjung industries. tu la goggle2 katne la nak beli mende alah ni. tak jumpe2 stokis nye T_T bile camnih, mula la rasa x best keje kat sni.nak beli sme mende terhad. sapelah nak diharap suh belikan ni? wondering..nak tya member2 la dlu. sape pnah try. bagus ke tak. da tguk jugak hage dia, tade la mahal sangat pon. itu yang best kalo bab2 barg tradisional ni. poket takdela kempis kalo beli barangnye.


ada jupe dia punye website, tapi malas nye nak beli online2 nih. nak beli direk2 kat toko jamu, click image nak g website dia. ada acc FB jugak.


yang nih pla masa goggle terjumpe. cambest jugak nak try ^-^. click image utk pegi tguk produk dia.

Saturday, September 10, 2011

racun yang sedap

3 comments:
harini saje pegi 4 openhouse, dr pagi sampai la ke malam T_T yang bijaknye tak plan pon nak pegi sme openhouse derang nih, akibatnye pakai tshirt dgn jeans dgn tudung penyek saje. buruks. yang bestnye jumpe cosmate2 lama. borak banyak cite. gossip itu harus ada =D malam punye rumah terbuka utk kadet polis paling syok, makanan dia best pasal ada rendang dan sayur lemak rebung, tapi nasib bahik pakai PB, jadi pemakanan dan nafsu berjaye di behave kan. opss...siap karaoke tu. menggigil pegang mic. tapi yang sedihnye, lemak nih makin beranak pinak. sememangnye openhouse tu best, umpama  racun yang sedap T_T

nasi beriani la pulak!

No comments:
malam tadi karimah kol lagik ajak makan, ade ke patot da pukul 10.00 malam kol suh datang la tu jugak. nasib bek memang tym tu sangat lapar sebab blom jamah ape2 makanan sejak balik keje. tros berderum enjin kete menuju destinasi. mak haihh...banyak gile makanan sedap2. nasi beriani lauknye ayam goreng berempah, ayam kari dal, kopok ikan goreng, telur rebus dan salad. ada lagi..meehoon goreng singapore dengan sambal lada potong2 berkicap T_T nangis kalo tak try makan semenya. da dua pinggan kan? pahtu nak maniskan mulut pulak, ada bubur chacha..sedap2..da tiga pinggan --__--'' air pon sedap jugak. air rozelle yg dibuat sindri oleh karimah. minum bregelas2, nasib karimah x marah =D pahtu bebual2 tak sedor diri adalah balik rumah pkul 12 malam. hebakknye penangan makan kat rumah karimah. minggu ni saje dua kali. ckup2la karimah jadikan daku sebagai eksperimen men try masakan dia. pose setahun pon kalo gini la habit pemakanan, pakai PB 24jam pon tade effect kot?

blogging sambil minum air kelapa petik sindri memang sedap

No comments:
bile da mula balik tempat keje, mula la nak ingat nostalgia kat kampong, masa pegi bercuti2 tepi pantai ritu. kazen siap panjat pokok kelapa amik buahnye. banyak gile sampai penuh bonet. berbiji2 minum. xpayah tambah gula, da manis. x macam yg slalu beli kat kedai, tipu je lbeh, manis gula yg banyak. T_T napela asik teringat nih. sedapnye! meleleh balik air liur


bukan lagi pakai cawan minum air kelapa, pakai mangkuk tingkat dah =D

anak ikan je

No comments:
masa cuti raya ke-3 tu kan kitorang pegi D'belungkur utk cuti2 malaysia =D org sibuk beraya kami pla sibuk cuti2 satu family. masa ni la baru nampak adik2 laki punye aktiviti, pandai rupenye derang ni memancing, ingatkan pancing aweks kat darat je derang hebat ^-^ paling heboh c faiq, tapi layankan sajela. muke masa memancing serius macam nk dapat ikan beso2, sampai kazen dia dari pakai baju dah tercabut sme. pastu terjerit2 panggil suh amik gambo sebab da dapat ikan. skali nk snap, alohaii, anak ikan gelama je. elokla, kurus kering cam orang yg pancing nye jugak.





Friday, September 9, 2011

nombor keteku naik!

No comments:
2431 (: jgn pegi beli nombor plak pasni, tade nek punye

^-^ nek kat bloglist sape nih? klik banner nak tau tuan dia sape.

Thursday, September 8, 2011

GIVEAWAY...saya suka DOMO lah!

8 comments:
saya suka domo lah pasal domo ni ada gigi tajam2 pahtu mulut dia macam nak gigit2 orang macam saye jugak, suke gigit orang =D mesti x ckup kretip langsung ayat ni, sbenarnye saya suka domo sebab mengharapkan domo ni jadik besday present saya utk september nih ^-^ tu sajer, sekian. sile klik banner utk pegi ke page tuan tanah bagi menjoinkan diri beramai2 (:


camping pada raya kedua ;p

No comments:
macam bese, aktiviti utk merapatkan silaturahim sesama parents, adik beradik, kazen2 dan macik pacik paling mujarab adalah ketika waktu hari raya, sebab waktu tu la sme org balik. sebab kalo cuti skola, tak semestinya dorang akan cuti jugak. cuti skolah hanyelah utk budak2 yg skolah dan cikgu cikgi saje (: jadik, raya kedua kitorang khususkan utk kerabat2 kami sahaja. tempat yg dipilih semestinya jauh dari tempat tinggal masing2. port kami bertahun2 adalah pantai ini. da naik hafal tapak nak pasang khemah dengan bakar BBQ.


memakai baju raya yang silap dipilih kaler ke pantai ^_^ teksahla, kire beraya jugak walopon tade org yg tguk baju baru tu =D tgukla, kitorang bwak ketupat skali sebagai makanan utk makan kat pantai.


Wednesday, September 7, 2011

sabah punye nasik kerabu sedap!

4 comments:
baru balik berbuka kat rumah karimah, makan nasik kerabu spesel, slalunya tade la rasa semangat nak makan nasik kerabu, tapi kali ni btul2 bole puji sedap, xpayah susah2 nak balik trengganu carik nasi kerabu, sabah pon da ada yg pandai buat jadik kena la tambah dua kali ^_^  lauk dia perfectto. daging bakar, ayam masak kunyit pon hade, ikan goreng wajib. budu satu mangkuk dengan kopok ikan satu balang tupperware paling besor. cendol lemak2 yang buat daku rase nak habiskan semua air cendol dia. tetamu yang datang hanyelah kami2 jugak geng biasa. aida dan nihlah. tambah sorang lagi kak maria serta anak2. tadi seblom pulang da siap solat isya, skg rasa cam nk tarik bantal =D

raya pertama!

6 comments:
 pagi raye yang sunggoh bz, mekup pon kelam kabut, tenyeh2 je kaler ape asalkan ada hijo2 =D


begambar satu famly di pagi raye adalah wajib, walopon korum kurang, fami masih atas kapal di hari raye pertama, jadik baju dia tersangkut lagi di hanger, x sonok la gambar x lengkap. lagisatu, baju saya je pelik, tak plain, lelen sme plain, dahla baju keje taun lepas T_T



kami balik kampong ibu (: da ada batu penanda besar depan rumah atok. hebakkk la. satu malaysia punye pasal la nih. siap fullname nama atok lagi.




ini begambar skali dengan famly cik usu. sme anak dia pompuan (:


angah dengan ibu plak begambar, nampak angah cam berumur dan ibu nampak mude remaja ^_^


besiap sedia nak pegi umah mokde pulak (:



theme kaler

2 comments:
kena pesan masing2 yang duk jejauh buat baju raya kaler hijau yang ada gold2. susahnya nak paham, skali dah siap iron, x sama langsung smenye. nasib bek dekat2 sama tu adala. paling sadis, saye la pasal terbeli kaler hijo gold kaler  pekat. last2, pakai saje baju keje T_T kesimpulan, lenkali pilih kaler yang senang difahami utk dicari.






Monday, September 5, 2011

belonmerahputeh.com

No comments:
harini, belonmerahputeh.com bawa saya pergi dari tanah tumpah darah T_T sangat sedih. balik kali ni kejap sesangat. tak puas :'( tu pon da xtra amik cuti 2 hari. tapi, nasib bek sme adik badik ada, tatau la bile kitorang dapat jumpe lagi. memasing sibuk keje dan study. cuti da tak sama. takpe, ada hikmah disebalik sme ni kan? menasihati diri spy redha dengan kenyataan ni ^^


Sunday, September 4, 2011

saat ini

No comments:
x suke kemas barang utk balik keje. x suke sangat2. saat ini, membenci perasaan yang melanda dalam diri T_T ape bole buat, nak cari sesuap nasi ;p banyaknye barg nak kemas. pening @_@ mesti main sumbat2 juga last2 ni. 



himpunan petua awet muda

No comments:
Petua 1 : Sejurus bangun pagi,sebelum mandi dan gosok gigi, amalkan petua ini. Urutkan wajah anda dgn air dari bawah dagu hingga ke atas dahi diiringi selawat nabi 3 kali. Amalkan setiap hari urutan ini.

Petua 2 : Sejurus bangun pagi,sebelum mandi dan gosok gigi, minum air dan biarkan ia di dalam mulut selama 10 saat dan sambil itu selawat 3 kali. Kemudian, baru diteguk. Air liur ada enzim yang boleh jadi ubat.

Petua 3 : Amalkan memotong kuku atau rambut pada hari-hari yg baik iaitu Isnin, Khamis dan Jumaat. Selain itu, amalkan menanam kuku/rambut yang dipotong atau gugur.

Petua 4 : Semasa berdandan di waktu pagi baca selawat Nabi di kedua tapak tangan dan raupkan ke muka berserta niat dalam hati supaya di indahkan wajah seperti Nabi Yusuf. Amalkan setiap pagi.

Petua 5 : Untuk melihat wajah kita agak muda daripada umur kita, amalkanlah petua ini dengan jujur dan ikhlas. Senang sahaja, pertama, setiap kali selepas solat subuh bacalah surah yusuff, kemudian minum air suam sebanyak tiga teguk sahaja. Wajah anda akan kelihatan muda daripada umur sebenar anda.

Petua 6 : Hafalkan ayat 35 ~38 surah Al-Waqiah. Bacalah dalam hati setiap kali mandi untuk curahan pertama, mulakan dari kepala.

Petua 7 : Amalkan bangun pagi dan mandi embun. Usap embun dari hujung daun pada wajah, rambut dan kulit badan. Khasiat air embun amat banyak. Wajah anda akan berseri dan tubuh badan menjadi sihat serta awet muda.

Petua 8 : Amalkan mandi air telaga sulung iaitu air telaga yang diambil pada waktu pagi sebelum ada orang lain mengambilnya terlebih dahulu daripada kita. Mandilah sebelum air telaga itu ditimba orang. InsyaAllah wajah akan berseri dan badan sentiasa ramping.

Petua 9: Muka anda biasanya akan berminyak selepas bangun dari tidur. Inilah masanya untuk mengamalkan urutan wajah. Gunakan jari telunjuk kedua-dua belah tangan dan di letakkan di bawah mulut (dagu). Pusingkan jari anda ke pipi, pipi ke hidung dan seterusnya ke bahagian dahi. Lakukan setiap pagi di susuli dengan meminum air suam sebelum mengambil sarapan pagi. Perlu diingat, jangan sesekali mengurut wajah anda dari atas ke bawah kerana ia akan mempercepatkan proses kedutan.

source; HERE

Saturday, September 3, 2011

ketam oh ketam

No comments:
baru balik dari bekfas roti canai kat felda manatah, felda adelia ke nama nya. punyela jauh nak cari tempat bekfas je pon. ayah kalo bab cari tempat makan memang super =D baru la rasa best dapat makan roti canai dari tangan melayu. rasa secure je kan (: ye la, kalo dok kat sabah, sme kedai roti canai mamak yg buat. rase tak best nak makan, tapi ditelan la jugak. dalam hati rasa was2 jugak takot termasuk bulu tangan dia masa tebar roti tu :p lama btul nk tgu oder, paham2 jela. masih raya, banyak kedai masih tutp. pahtu, oder nye plak tiap sorang berbelas2. kelakar la tguk ragam orang tgu oder nak siap. memang sedap la roti canai nye, tak sia2 sabar menanti.
anak2 bujang ayah masa kitorang kuar sme masih terdampar tah mana2 je tido. chalet ni banyak pulak bilik. tatau mana derang tido. malam tadi derang dok sibuk lagi memancing dan tangkap ketam. saya pulak da sampai mimpi episod berape ratus. saya godeh2 sana sni carik hasil tangkapan derang, ada ketam yang masih hidup dan ikan da masuk dalam peti ais. ayah pulak dapat burung tekukur lagi sekor. saya cuba nak main dengan burung dia, awal2 da kena warning. jangan main2, karang terlepas @_#

tak heran kalo hal ketam, sebab kami sme adik badik x reti buka ketam & tak makan ketam T_T tadi nak balik pegi sedekah sme ketam yang dapat kat pengusaha chalet. skali sampai ruma macik kena bebel sbb derang nak yang nak makan ketam =D terlambat da la.

Friday, September 2, 2011

memancing

No comments:
kitorang kena bawa pegi Belungkor ni pasal nak layan hobi anak2 lelaki ayah. taktau la sejak bile derang minat memancing, agaknye sejak masing2 mula berkecimpung dalam dunia2 berkaitan laut kot. elokla, like father, like son.





Thursday, September 1, 2011

D'Belungkor

No comments:
harini raya ke-3, kitorang tuko port berada kat D'Belungkor. sebab da puas beraya umah atok & sedara mara. so, cari ketenangan plak jauh dari bandar yg hiruk pikuk, lagipon bukan senang dapat nak kumpul satu beradik. ayah opkos ske sme anak dia ada kat sisi. best la sni (: privacy betol.

 ni cam jeti tempat orang memancing, siap ada tempat karok ^^

 ni la chalet kitorang sewa, selesa.

pets ayah yang kehulu hilir dia kepit, kalo ikotkan ati, nak je masukkan dalam mudah.com jual =D jahat punye idea.

pemandangan luar & chalet ni memang dibina atas sungai ni. tak sabar tgu malam nak tengok kelip2 (:

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com