Sunday, July 31, 2011

MAC II

8 comments:
semalam pegi kelas mekup lagi di MAC one borneo dengan karimah, rozely dan jovi tak jadi pegi, ada hal katanya. kelas kali ni lagi best sebab dia panggil tenaga pengajar dari branch MAC KLCC. macam senang nak paham step sebab dia cakap bahasa yang saya faham. ^^ setiap sorang dapat sorang tenaga pengajar, jadik tumpuan tu hanya pada kita sorang jela, bagus macamtu. dilayan macam raja. customer always right kan?

kali ni pya class bole request nk blaja mekup camne. saya minta ajarkan mekup yang guna mekup2 pucat kat bahagian pipi dan bibir. wohaa..mmg ni 1st time blaja dan sangat menjadi.

saya da hafal step2 nak mulakan mekup bila guna MAC skincare. rupenye baru semalam saya lebih mendalami pasal MAC ni, MAC bukan saje mempunyai produk2 kosmetik cam eyeshadow, blusher, lipstic n fondation ..etc tu. but, dia juga ada range utk skincare (cam SK II). maknanye, step awal2 yang berjela2 tu adalah skincare dia. skincare ni dipakai supaya dia lebih match dengan mekup MAC (range kosmetik tu) dan sambil kita pakai utk melaram disamping itu dia merawat kulit. kan bagus tu, 3 in 1. merawat, mencantik dan mekup tahan lama.

kali ni pegi kelas mekup, masih lagi saya memakai baju kurung sebab jeans da ketat tahap tak bole di maafkan ;p sunggoh la sopan berjalan soping2 memakai baju kurung dengan heels 4 inci .
my fren said dat dia suke mekup camni, nampak natural tang pipi dan bibir ^^ saya pon suke jugak. tapi saya tak ckup alat mekup dia lagi la nk buat cani. lenkali saya p beli lipstic dan alat menipu dia tu supaya muka tembam saya jadik ilusi slim ;D

utk redeem kali ni, saya amik skincare produk dia. nanti la kalo rajin wat review. kasik try dlu ^^

Saturday, July 30, 2011

mulut tempayan dan longkang

No comments:
mulut tempayan tu x salah, sebab kalo tempayan takde mulut camne nak masukkan benda ke dalamnye kot? kalo mulut tempayn terbuka, skurangnye bole kena tutup jugak. longkang tu busuk pon x salah sebab kalo tade longkang, karang habisla air busuk tu melimpah tak tentu hala. sape gak yg buat longkang tu busuk kalo x manusia. tempayan dan longkang sangatla berjasa sbenarnye. yang salah mulut manusia tu sindri, jadi janganla sampai nak salahkan benda2 yang berjasa hari2 pada kita. 

semalam sangatla badmood lepas pulang dari skola akibat dari bahana mulut manusia. saya tau la, skg ni masalah saya bertimpa2. banyak keje tak siap psl saya asik ikotkan mood saje. mesti dorang pahni cakap saya slalu je ceria kat tempat keje padehal hati saya sangatla terluka, berdarah, bernanah T_T mata saya nampak berwarna warni tapi eyebag saya tu, mmg x dapat kover sebab slalu nangis. emosi saya bukan lagi dipengaruhi oleh kedatangan masalah bulan, cam hari2 emosi x stabil. sangatla sedih bila dorang buat spekulasi pasal saya kat tempat keje. myb salah saya juga la, tapi x sangka sampai jadi camni. nak buat camne, buat tatau sajela. lama2 derang penatla kot nak menjadikan saya sebagai topik hangat.

sampaikan masa saya dapat air kotak milo dari tangan panas pon nak marah2. patotnye hepyla kot, best tu dapat air kotak byk2. 

masa driving balik saya T_T dalam kete dan mula la berpkir nak membawa hala tujuan ke mana, saya cam tetibe menggila nak balik jumpa kak ayu. tapi saya x prepare baju ke apa. sedih sangatla jadik camni. cara orang tempat keje mengatakan saya sangatla tak lembut dan keras. kenapa korang x paham saya? T_T korang x rasa apa saya rasa, kalo kena kat korang nanti, korang tau la.luar x nampak sakit, dalam sakit.

trus saya drive pegi saloon utk trim n cuci rambut pahtu balik ruma dan buat sepah satu rumah, konon2 mengamukla kot? =D pahtu satu keje la plak nk kemas balik ^^  takde keje carik keje kan? takde sape nk tenangkan hati saya, saya sorang2 kat sini. hosmet pon takde, sebab balik jumpa si buah hati. 

kat ruma nk cakap dengan sape? tak bercakap langsung, nasib kak ayu ada kol T_T dapat jugakla saya bercakap2. klo tak, totally saya c bisu yang pandai berkata2 di tempat keje saje. ter"luahan" perasaan sekejap.

banyak sangat menangis tu la pasal mata jadik merah ;p
 
padehal semalam ada ceramah menyambut kedatangan bulan ramadhan, saya da hepy2 dgar ceramah masa ni sebab saya suka ustaz ruslimi bagi ceramah, tak bosan nak dengar.

tapi, kenapala "manusia" itu spoilkan suasana saya selepas habis ceramah itu? thanx kepada "manusia" itu. buatla banyak2 hati manusia lain terguris, kamu memang elok sentiasa nak bimbing manusia, tapi jagala kata2 kamu itu. 

p/s; hati masih tak stabil, nak siap2 pegi kelas mekup MAC. harap2 saya hepy skit. si dia x lama lagi pulang, harap2 bila tiba waktu itu, si dia dapat menghepykan saya.

Friday, July 29, 2011

nak shawl satin T_T

No comments:
 

da jumpe dua tempat bole beli shawl satin dengan hage paling murah bole skali dengan pos ^^ senyum lebar2
----> SINI dan ----> SINI




Thursday, July 28, 2011

mari beramah mesra

7 comments:
hari ni ada sessi menandatangani buku rekod pelajar (tade amik pic event lgsg, x berminat). saya pembantu guru kelas mestilah sama terlibat beramah mesra, memberi komplen apa yg perlu pada ibubapa, dan dengar masalah mereka terhadap anak2 juga..hihihi..tros buat muka matang dan berkaliber ;p overall sme nya berjalan lancar, parents yg datg sme memberi hak mutlak utk kami membentuk anak2 mereka menjadi insan mulia ^^  paling best?? dapat balik awal la..yeyyy...1130am da start enjin kete bertolak ke rumahku syurgaku ;) apekah perbezaan antara dua picca di bawah?



jawapan; pic pertama pki shawl lama ;p pic kedua pki shawl baru keluaran radiusite jenis shasmeen edisi shawl panjang di beli pagi tadi dr cikgu rina, saya pakai yang kaler ni------> shasmeen dark brown

beli tros tuko pakai ~.~ ekceli cikgu rina oder ni dari radiusite pahtu dia jual balik d skola dengan amik ckit untung la. teksah r dia nk amik untung ape, sbb cam sama je pon kalo saya p oder sindri. saya amik 4 kaler, temahak T_T pahtu cam gatal lagi nk tambah kaler len dari edisi shasmeen edisi shawl oval..=.=

sistem pemarkahan subjek

3 comments:
skang saya da mampu tarik napas lega setelah diperkenalkan perisian baru ni daripada kementerian..xpayah la muka saya dok kejar guru2 subjek dan guru kelas tagih markah tiap kali lepas exam sebab nak hantar analisis markah peperiksaan sekolah pada PPD. ini bermakna, setiap guru skang memainkan peranan di samping dapat tambah skill mereka dalam menggodeh internet ^_^ tade lagi alasan buta IT yer pahni.




Wednesday, July 27, 2011

elya shazleen

4 comments:
saya suke cara dia ajar pakai shawl..stylish ^^


cara 2
T_T malangnye cane nk try shawl ni, tade shawl zip la, katne ek ada jual?

cara 3
ni best, nk try sok ;p

cara 4
wohoo...inila yang saya carik :) trus rasa gatal nk g beli shawl manik2 tu hah..ohohhoo..acara mengosongkan akaun bank mula lagik

cara 5

hishh...sambung lagi nanti, mengire markah kokum pelajar dekat 200++ keping..lenguh r bahu T_T rasa cam nk pegi berbekam wekend ni, tapi takot darah le pulak

No comments:
kegemilangan terhebat kita bukanlah dalam kita tidak pernah terjatuh, tetapi dalam kebangkitan setiap kali kita terjatuh. ^^ 



p/s; saye suke kaler lipstik kaler oren walopon orang slalu pesan kaler tu x sesuai dengan kulit saye ;p nak jugak pakai, x dulik.

Tuesday, July 26, 2011

terlambat?

2 comments:
cinta tidak pernah terlambat :)

eyebeg daku semakin menjadi-jadi T_T


giveaway edy; still beauty

6 comments:

hoyehh...saya mau ni patung angry bird dua bijik..x kire r..nak mengancam edy tu supaya kasik pada saya jugak ni angry bird..kalo tak..saya yang akan get angry...grrrr...^_^


mau tagged zoey yang bersiong manis..ihihi..zoey..kamu join juga ah..kamu pegi dapatkan 2nd price sebab saya da cop tu 1st price..ngeee..;p sape2 nak ngade berebut mende comeyy atas nih..bole klik ----> SINI dan ------> SINI

p/s; menaruh harapan tinggi dapat tido peloks angry bird dua ekor pahni ~__~

Monday, July 25, 2011

kiwi letak kat mata

4 comments:
wearing kiwi violet, x best jugak sebab tak begitu nampak pon mata jadik purple. kecewa T_T yang best cuma pakai tudung baru je. inner neck dari radiusite kemas dan tak nampak muka gemok ^_^







tak cukup besar la

2 comments:
aritu saya pegi jalan2 ke putatan dan pegi kaison, kedai yang jual macam2 alat utk perhiasan rumah, saya mmg suke sangat cuci mata masuk kedai ni, bunga hiasan n basket dia cantik2. jadi, akhirnya saya mengambil keputusan beli satu basket rotan ni. besar gedabak.

pahtu saya add on lagi 2 basket kecik rotan jugak

dengan harapan untuk menyusun sme alat2 yang bersepah tak tentu hala ni. kat almari ada.

kat tepi almari pon ada.

bile da susun, nampak gaya tak berjaya langsung menawan pemandangan, masih nampak serabut dan pastinya pasni akan makin menyemak bile tiba hari kerja da mula. sebab saya suke selongkar2 time mekup2.

maybe perlu tambah lagi satu basket kot? dan pegi beli lebih banyak basket2 kecik utk asingkan mengikut jenis alat mekup. 

p/s; yeyyy da gaji ^__^ nak pegi beli beg mekup jugak :)



Friday, July 22, 2011

saya mengidam

8 comments:
selama dua minggu ni,asik mengidam nak mekup muka si veri hosmate saya. tiap2 hari saya sebut mende ni kat veri. tapi dia cakap nantila tunggu muka dia bebas dari bonjolan jerawat yang bermaharajalela, tanda2..dot..dot..dot. dengan penuh kesabaran, hari2 saya tguk muka veri dengan harapan jerawat dia angkat kaki. last2, malam ni saya da tak sanggup menanti. saya cakap, jangan riso. saya ada alat untuk bagi hilang tu jerawat supaya tidak nampak. pujuk rayu saya berjaye..yeayyy...maka, veri pon tadahla muka ^__^




muka veri seblom mekup

nahh...da mekup..trus saya rasa dia fotogenik. mcam korea2 pon ada jugak. saya la yang gembire mengamik gambar. saya rsa dia comelll...ada sape2 nak amik dia jadi model tak? dia cakap nak jana pendapatan sampingan. gelak je dengar dia mepek =D kat bwah ni saya da edit pic dia kasik kecik2. sebab tak larat nak kasik masuk sebijik2. kang berpuluh2 picca dia saje. skang, saya da tak mengidam lagi.

 veri sibuk nak mms picca dia kat sumbody





buat keje gini sebab da bosan cat muka sindri. sekurang2nye sya buat veri hepy ^_^


dr tupperware jadik pizza huts

No comments:
hari rabu lepas, balik2 je dari skola karimah merengek2 minta teman dia pegi putatan amik stok tupperware. 
dari tido saje kat ruma, baik saya ikot dia jalan2. saya kan suke jadik penumpang :) tapi, sampai je sana, sistem down..kesian karimah drive sejam lebih tapi tak dapat langsung amik apa2 stok.

disebabkan kecewa, trus pegi masuk piza huts akses lemak, tguk muke karimah pilih menu pon masam saje 

ekceli kitorang nak makan piza saje, tapi gatal tekak gak nk add on macam2. karimah amik spagethi, saya amik lasagna. piza kitrang amik xtra cheese. mmg ketawa besar la lemak2 dalam badan.

 nampak pulak air ni, kitrg oder satu kongsi berdua

 my luck kot ritu sebab pakai baju kurung kaler hijo..tak sangke2 dapat makan piza petangnye :)

daiso again

No comments:
masa pegi kelas mekup kat MAC minggu lepas tu, saya dan karimah sempat pegi CP T_T macm takde arah. sebab nk makan mcd je pon. bile da sampai CP tak sah kalo saya tak masuk DAISO.


pegi beli oil blotter 250 pieces untuk letak atas meja keje.

beli oil blotter tu bagi menggantikan oil blotter 300 pieces ni, tak best sangat guna sebab comel sangat paper dia. xpuas nak sedut minyak kat muka.

beli cleansing cream, saya malas tenyeh muka guna baby oil/mekup remover sebab malas nk bazirkan cotton pad (kedekot nye =p). best jugak guna ni, sebab lepas guna muka licin besih.

last skali amik pembersih alat2 mekup. sangat berpuas hati sebab sme kotoran degil bersih dengan cepat. jimat masa :) seblom ni, main hentam je bersihkan alat2 mekup guna axion la, sabun mandi la T_T 

total hage semua mende ni RM15 je ^_^ sebab barang kat DAISO semua berharge RM5.

Wednesday, July 20, 2011

pokok

7 comments:
bestnya dia conteng2 pasal cite pokok ni -----> POKOK

Tuesday, July 19, 2011

MAPEC 2011

No comments:
sekitar majlis anugerah pelajar cemerlang (MAPEC) 2011 pada 14 july lepas. da masuk tahun ketiga saya menyambut majlis ini di sekolah. kejap je masa berlalu T_T saya masih perasan mcam cikgu baru posting =D

 pihak pentadbiran menanti kehadiran jemputan VIP

 macam tahun ni sambutan dia agak vouge de vass, hasil didikan cgu siti harinah ^_^ kompang dia hebakk




penyampaian anugerah pelajar cemerlang, ramai sungguh pelajar cemerlang skola ni, tak larat nak sumbat pic dalam ni.



yang prempuan itu cikgu baru skola kami, budak TESL. dia ajar BI. comel rambut dia sanggul. yang pakai baju biru tu pula bakal PK HEM bru kami menggantikan puan Hawa yang melepaskan jawatan kerana lebih rela jadi guru biasa di Form 6. tapi pangkat tetap naik, gred puan Hawa skg da jadik DG48, yang bestnya cgu Halim pun naik gred gak, da jadi DG44. elok sangatla, laki bini naik gred =)

pengetua kami yang baju oren tu bergambar bersama tokoh pelajar =)

saya jeles sangat dengan kete ni, dia baru tuko lampu projektor. mauuuu jugaaa...T_T tapi tak cukup $$. oleh yng demikian, bergambar sajela yang mampu dilakukan dengan lampu projektor hage beriban tu. nmpk di tangan sy ada hadiah dan sijil, itu faiq yang punye sebab dia dapat anugerah pelajar cemerlang PMR. macam cemerlang sangat =D jadi, saya tolong amik kan la. tuan nye kan da tak wujud di sini lagi ^^

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com