Sunday, July 17, 2011

class mekup at MAC 1B

semalam balik da penat, harini baru nak update pasal kelas mekup di MAC one borneo. banyak benda baru yg kitorang blaja lagi. macam2 benda yang do and don't. banyak beza dengan kelas mekup seblom ni, dari segi produk opkos la sni sme pakai MAC punye brand. banyak sangat step nak ingat seblom pakai mekup, patotla sape2 pakai mekup MAC tahan lama.

karimah & rozely seblom mekup, rozely muke serabut sebab melarikan diri dari perkhemahan, asik menguap nantok saje. kesian, datang g kelas mekup pon pakai selipar jepon =D

ihihi..saye yang bijak memakai baju kurung berjalan2. sopan tak tentu hala, biasa jeans saje melekat. sudala hari2 pakai baju kurung g keje, cuti pon pakai baju kurung ;p



lepas ni kalo nak pakai eyeliner ingat tu, jangan di tarik2 ujung kening tu kalo tak, blom sampai masa da wujud wrinkles macam mak nenek kebayan.

 mekup yang derang ajar ni lebih kepada natural. tadela gomak sangat muke macam artis nak pegi wat show






tenaga pengajar yang sabar melayan karimah punye soalan
saya dan rozely da berkurun siap, karimah masih x siap2 lagi belajar

 lambat sangat karimah nak siap, jadi kitorang mula la memposingkan diri mengamik gambo kat situ


beg sasa tu penuh dengan barang tahpape yg saya bawa T_T padehal tak guna pon. beg MAC tu, redeem dari bayaran kelas mekup. kire berbaloi bayaran kali ni dari kelas mekup yang lepas, sebab kat sni bayar tapi dapat produk yang mana kite nak. yang dlu tu blaja saje. tapi xdapat ape2..rugiii T_T

macam saya sorang la crowded gile angkut macam2 beg. beg tangan, beg kamera, wat berat saje bawa lens panjang, last2 guna lens standart saje.



 susah ke beno kitorang nak suruh karimah ni posing. geram btul.

pegi 1B untuk kelas mekup je, pastu balik. tahpaper aje. takpela, dari saya membuta sepanjang hari kat ruma. lagipon si dia sibuk keja skang ni. dia pon da tau saya pegi kelas mekup ni. tadela semalam saya riso sangat dia mencari2 nanti =)

XxX0o0


8 comments:

zOeY zAu YaH said...

amoih2..ke mac pulak ye..
mac punya teknik mmglah..sebelum pakai fondationnye sgala mak nenek kena tempek+ingat haha..tang eyeliner mmg btl..saya pun tak penah tarik2 mata kalau nk pakai..takut kedut lah kata haha..pasnih cikgu meletups lah gayanya haha

cik chinta said...

huhuh..baru tau pasal xle tarik2 mata masa nk wat eyeliner tu..nasib bek cepat menerima kesedaran

Fatima Z. said...

looovely blog might u post or translat ur posts in english?
check out mine
http://fatimazaahn.blogspot.com/

cik chinta said...

^_^

GnieSyazni SSC said...

wah..mesti dah terer makeup neh... =)

cik chinta said...

terer experimen kat muke sindri je la T_T

fyna said...

waaa..bestnya..mac tu

cik chinta said...

hage dia pon best T_T

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com