Sunday, July 31, 2011

MAC II

semalam pegi kelas mekup lagi di MAC one borneo dengan karimah, rozely dan jovi tak jadi pegi, ada hal katanya. kelas kali ni lagi best sebab dia panggil tenaga pengajar dari branch MAC KLCC. macam senang nak paham step sebab dia cakap bahasa yang saya faham. ^^ setiap sorang dapat sorang tenaga pengajar, jadik tumpuan tu hanya pada kita sorang jela, bagus macamtu. dilayan macam raja. customer always right kan?

kali ni pya class bole request nk blaja mekup camne. saya minta ajarkan mekup yang guna mekup2 pucat kat bahagian pipi dan bibir. wohaa..mmg ni 1st time blaja dan sangat menjadi.

saya da hafal step2 nak mulakan mekup bila guna MAC skincare. rupenye baru semalam saya lebih mendalami pasal MAC ni, MAC bukan saje mempunyai produk2 kosmetik cam eyeshadow, blusher, lipstic n fondation ..etc tu. but, dia juga ada range utk skincare (cam SK II). maknanye, step awal2 yang berjela2 tu adalah skincare dia. skincare ni dipakai supaya dia lebih match dengan mekup MAC (range kosmetik tu) dan sambil kita pakai utk melaram disamping itu dia merawat kulit. kan bagus tu, 3 in 1. merawat, mencantik dan mekup tahan lama.

kali ni pegi kelas mekup, masih lagi saya memakai baju kurung sebab jeans da ketat tahap tak bole di maafkan ;p sunggoh la sopan berjalan soping2 memakai baju kurung dengan heels 4 inci .
my fren said dat dia suke mekup camni, nampak natural tang pipi dan bibir ^^ saya pon suke jugak. tapi saya tak ckup alat mekup dia lagi la nk buat cani. lenkali saya p beli lipstic dan alat menipu dia tu supaya muka tembam saya jadik ilusi slim ;D

utk redeem kali ni, saya amik skincare produk dia. nanti la kalo rajin wat review. kasik try dlu ^^

8 comments:

fyna said...

suke..nampak soft sgt2

cik chinta said...

itu r, suke jugak.

Sekamar Rindu said...

salam....

posing spt model...

* selamat menyambut ramadhan....moga dirahmati Allah swt selalu..amin.

cik chinta said...

selamat menyambut ramadhan al mubarak juga (:

zOeY zAu YaH said...

cikgu bli mekap mac byk2 pastu share dgn saya leh? hahahahah...

cik chinta said...

T_T menangis tup tap nk bli brand MAC ni.

Edy Zaidi said...

selamat berpuasa...jgn ponteng2 puasa yer...hehe

cik chinta said...

opkos (:

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com