Sunday, February 19, 2012

tatapan untuk semua cikgu..ahahahah



GAJI GURU NAIK 2012
Respon Orang yang TAK PUAS HATI :

1. Kerja cikgu ni senang jer.

2. Kerja sikit. Cuti banyak.
HANYA ORANG YG TAK TAHU MENILAI PROFESSION PERGURUAN SHJ YG BERKATA DEMIKIAN. KEJA CIKGU NI BUKANNYA MUDAH SEPERTI YANG DI GEMBAR GEMBURKAN!!

Time pertandingan bola.. cikgu jd REFEREE..
(ngahahah...tu keje cikgu sepul)

Time budak nak bertanding apa2 acara... cikgu jd JURULATIH
(ehh...itu my kim dgn irah..tiap petang balik lewat latih budak bola jaring)

Time aktiviti KH.. cikgu jd PETANI..
(petani? macam pnah dgar cite ni, cikgu herni. last2 sme pokok mati sebab salah adunan tanah)

Time kutip yuran.. cikgu jd AKAUNTAN..
(jeri..sanggup ketuk pintu tiap2 bilik nak kutip yuran guru tiap kali awal gaji)

Time RMT.. cikgu jd PELAYAN..
(ini ibu aku laa...hari2 asik cite pasal RMT)

Time budak sakit.. cikgu jd DOKTOR..
(doktor adi?)

Time ceramah.. cikgu jd MOTIVATOR..
(hari2 pon kami sme jadik motivator dalam kelas..haihhh)

Time hias kelas.. cikgu jd PELUKIS SENI..
(me ^_^ tetibe kena ajar seni visual tuh..kagum sinri)

Time persembahan hari guru.. cikgu jd KOMPOSER
(ohh.....sni takde. tapi masa aku sekola rendah. mmg cikgu2 aku minat btul cipta lagu utk nyanyi)

Time baiki kerusi rosak.. cikgu jd TUKANG KAYU..
(kami pakai kusi plastik, so..takde la nih)

Time budak muntah/berak dlm kelas.. cikgu jd TUKANG CUCI..
(ni cikgu kat skola rendah yg aku pnah keje kejap tu, hari2 dok cuci mendealah pelajar darjah 1 yg ter...dalam kelas)

Time budak mencuri.. cikgu jd DETEKTIF..
(geng paramssss...)

Time budak wat persembahan... cikgu jd PHOTOGRAPHER
(ehhh??? tu macam gosip girl n adi nye keje jek, pastu opkos yg paling penuh pic ktrg jugak ;p)

Time perkhemahan.. cikgu jd TENTERA..
(arghhh...ni paling tensen..nasib bek camping setaun skali)

Time hari kantin.. cikgu jadi PENIAGA PASAR MALAM..
(karimah kan?)

Time hari Guru... cikgu jd PENYANYI..
(kami semua..nyanyi lagu kami guru malaysia)

Time gotong royong sekolah... cikgu jd TUKANG KEBUN
(kehkehkeh....agak la kot?)

Time masuk waktu solat.. cikgu jd TOK IMAM..
(ustaz2 yg beriman di skola kami la tu)

Time parent amek lambat... cikgu jd BABY SITTER..
(ohh...pelajar kami sme da pandai balik sinri..nasib bahik. tapi bile pelajar sakit, mmg kami la tu kena hantar spital pastu kena hantar balik sampai depan rumah)

Time budak bergaduh.. cikgu jd HAKIM MAHKAMAH..
(kurang kot kes gadoh sni..)

Time budak sakit kecemasan.. cikgu jd PEMANDU AMBULANS..
(kan bagus kalo skola aku sebelah hospital..T_T)

Time merentas desa.. cikgu jd POLIS TRAFIK..
(kekekekek...tu pengalaman tahun pertama. jadik polis trafik kat tengah jalan)

Time budak sedih.. cikgu jd PELAWAK..
(ada ke??? budak skola menengah kat sni tak perlu kot? sebab derang tak pernah nampak sedih pon..)

* fahamkan pekerjaan sebagai guru ni? dialah segala-galanya !! korang sanggup? kehkehkeh.

I Love My Teacher :) 


9 comments:

eiyra amieyra said...

cute la entry ni... ahakssssss... awat kak mimi xde nek nama?

cik chinta said...

mimi ape keje dia ek? keh2..xdapek dikenalpasti r

Anonymous said...

(: tugas cg bkn just ngajar kat lam klas jerk kan...haa,bderet tu kat atas..hehe..then,bkn sume owg sgup jadi cg nie huhu~

najwa nano said...

thats why i'm too eager nak jadi cikgu.takpayah susah2 jadi menda lain.cikgu dah merangkumi semua sekali :)

cik chinta said...

keje multipurpose. sme bole jadik.

zOeY zAu YaH said...

dulu2 keje cikgu ni mcm sng je kan.awl2 dah blh blk.tp itu doluuuuuuu..skang jgn harap.sgt mencabar.mcm2 kene buat.sedara saya ramai jd cikgu,so saya fhm gak sikit2 hihi...

Mr. Z dan Mis N said...

tq cz sudi visit blog tak seberapa..huhuuh

memang ptut naik pun gaji cikgu..penat oo....cikgu ker????sek mne

cik chinta said...

tu la...dulu x sama cam skg..hihiks

cik chinta said...

sek kat sabah..(:

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com