Tuesday, April 17, 2012

natural pack masque-daiso

aku sangat cerewet bab muka. tah...sebab orang x lawa kan? baru itam burn kena panas masa camping da kelam kabut. beli tu ini =D pada aku, luaran tubuh badan kena jaga bebetol sebab itu la mende yang orang nampak dlu bila pandang kite. wakaka...

bukan maksud aku nak ajar orang suh pandang luaran aje. hati lebih penting okeh. itu yang lebih menjamin kebahagiaan kite. tapi, hakikatnya...orang yang x kenal kite memang dia tguk luo aje la kan? 

kena jaga muke walopon otak serabut. hati terluka pedulikan. orang bukan amik kisah hati aku pon selama ni..kan??

nak cite aku pakai charcoal mask dari daiso ni. best! hage rm5 jek. efek sama je dengan jenama2 len tu. sebab aku pnah try dari jenama cosway juga. tapi ni lagi bes kot? sebab cepat skit kering. 

bole tarik whitehead n blackhead dengan baik. cume seksa masa tarik mask ni. nak2 tang mata...bole berair mata..nak wat cane...kecantikan kan melalui kesakitan biasanya..hahahaha

 da habisss...last kopek ni. tube besar. ni aku beli tahun lepas. baru tahun ni habis. nak kena restock balik.

tarik whitehead..ni masa mgu lepas guna. jijik tguk..eyekks.
 
tu area hidung..dia tarik2 yang halus2..tu pon bikin geli okeh. aku guna seminggu sekali. tapi tahun ni, aku baru pakai 3 kali. pemalas kan??

nak beli..g carik kat daiso. rm 5 je (: berbaloi kan?

12 comments:

bunga_rose said...

tak penah lagi jumpa daiso kat shah alam, ke ada ek?

black_mel said...

laki pun boleh guna???

cik chinta said...

bunga: ihiks..tataula. kite beli kat daiso sabah (:

black: bole je. slalu pkikan kat muke ayah n tunang (:

NorHaFydzah said...

sangat setuju!! hanya kata pepatah, orang menilai dalaman. hakikatnya..luaran dulu yang kena scan seblum masuk ke dalam.. haha btw, kalau dah habis..nak kena cuba juga.. tapi geliii aa nengok gambo!!

najwa nano said...

akak sangat cantik okay!

barang2 kat daiso tu okay erk?takut r nak pakai sebab semua tulisan china produknya.takut kena effect pape.tapi bila akak buat review ni macam tertarik plak.akak pakai okay je kan barang2 daiso dengan berus muka lah.nak try gak r produk2 kat daiso.
biasa guna telor je buang whiteheads tu pon setahun sekali sebab malas. hehehe

cik chinta said...

noy; org ckp kat mulut je manis. sy tak pandang luaran. manis di mlut je tu..hati??? nak tguk cantik2 jugak. tipuuu jeeeee

najwa; daiso brg japan. asia utk asia kan? hahaha.

Zie Madini said...

eh..best ni. nak carik la nnti :D

cik chinta said...

hi5...sawak ada daiso x?

♥ LULU ♥ said...

tertarik la pulak!sy mmg ada mslah blackhead gak..smpi x tau nk guna apa dh...x nak guna yg nose strip tu..mcm x berkesan je...kalau beli kat daiso nk ckp mcm kat dia?

cik chinta said...

ehh..xyah ckp. mmg ada je atas rak dia tu

Anonymous said...

cam best jerk..nak beli nie...tp ade x ek kt tganu nie..huhu^^ cam ssah je nk crik nie..

cik chinta said...

^__^

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com