Tuesday, July 17, 2012

Dr. G bb cream

my first bb cream. beli tahun lepas. spi skg x hbs2. seblom2 tu aku bse gn fondation. pastu cam zaman bb cream hebat sgt, tergoda beli. byk sgt review tym tu ckp bb cream ni best.so aku cr kat sasa senai masa trun dr flight.


hage mhl kn? tp ms tu nk raya. ada sale. rsnya 50% kot. jimatla

bole thn byk isi dlm satu tube ni, pulak nya pki skit je da ckup. kang pki byk2 cam tepong gomak, takpon jadik kelabu asap.

 takbest psl bb cream ni. dia xde byk shades. ada satu kaler je. atau aku terlepas pandang. tak pasti.

 tang packging meyakinkan. maknanye tade org picit2 sblom ni.

likat dia nye bb cream. bile tepek kat muke pastikan tenyeh btol2 bio rata seluruh muka. tu yang buat aku tak suke dah bb cream ni. coverage tak bape hebat. tak dapat tutup parut sgt. ketahanan kat muke tak lama jugak. klo muke jnis oily, kompom thari da melekit2 pastu asik nak lap2. pastu, habisla muke jadi tompok2. kejap je aku kagum dgn bb cream ni. skg dah takdenye.

tp, kawan aku ske pki bb cream ni. dia ckp cantik. myb pandangan org lelen kot.

10 comments:

Ardini Humaira said...

dni guna yang skin79... hehe.. suka melepak kat sasa.. best banyak produk korea kan:D

NorHaFydzah said...

i pun nak try yang lain bila dah habis.. nak try wonder bb cream. testi macam hebatttt!!! hihi bila nak beli epyra..nak test rasa..baru berani beli.. hihi

Zie Madini said...

zie tak pernah pakai BB cream taw. teringin plak nk pakai bila tgk ramai je girls pakai

KhaiRin : anies said...

wow, mahal jg...tp biasa nyer la krim BB ni ikut jenis kulit..

zOeY zAu YaH said...

x dpt cover parut..tu yg leceh psl bb cream sbb dia nipis skit dari foundation =)

cik chinta said...

dni; skin79 pnh bli, tp bg adiah kat ibu. hi8

noy; lom bli lg la. ileks2..

zie; tryla. ad byk jnis. plih je mn berkenan

khairin; tu r mhl. tp nsb bek ad sale. so tadela mhl jdi nye

zoey; tu r, tp pki tebl2 org ckp cm nk g diner. haih

Gnie Syazni said...

Gnie pakai dr. Young..adik beradik dr.G ni..best :) sebab die protect & repair sekali..cuma color je takde range untuk tone kulit..either dark or light

cik chinta said...

gnie; pki jg dr young, utk pore n serum mata.

Liza Razak said...

saya x suka sangat BB cream. sebab tak sesuai dengan kulit..kulit berminyak teruk kalau pakai

cik chinta said...

kak liza pki ape? kulit cantik je

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com