Thursday, October 25, 2012

dah kena kol --__--"

tgh sedap2 layan tv skali je kena kol dgn klinik kesihatan yg suke amik darah byk2 tu. dia ckp, "nape x dtg ari selasa?" aku selambe menipu jawab, "lupe" =p 

pdhal ak mmg sgja xnk dtg, igtkan derg x amik tahu. rupenye siap kol. ciss..xdapek la ak nk escape gni. dia soh dtg ari senin. alaaa...xbestnye.

nk tnjuk makanan yg ak makan kat rumah sepanjg da pegnen. jarang ak mkn kt ruma ni, sbb balik keje ak bsenye xde mud nk makan. so, malas r masak. klo veri masak pon ak xnk makan. bse ak mkn pepagi kat tpt keje je. balik just mkn buah minum air..gitu r ari2. 

ni bse masak klo ari sabtu/ahad atau jumaat malam. tu pon ak mkn skali je.
 
ni lauk masa asik perut kembung, awal2..skali je pon ak masak bubur ni. sbb mls nk kunyah. pstu rs x best, xnk da masak gni.

ni bekpas klo weekend. klo da masak bekpas gni, kompom ak da x msk thari. mkn ni je r seharian. holiks tu cam awal2 je ak rajin minum, skg malas da..minum air masak je manjang.

pasal buah mangga ritu, sbb da lembek masa beli. ak decide wat jus..x sedap..penat ak kupas2. last2 buang..

ni, pengalaman dasat..adela dekt bape lm ak nk sgt mkn fries kat mcd. pstu ak kn x leh drive g kk sbb asik sakit perut. spikan sgup g bli fries goreng sinri sbb nk sgt mkn fries. tp, tetap x sdp. tu r ad skali ak x thn sgt. blik keje trus g ron's grill kat pekan sorg2. nk ajak kawn, sme mst pent. xnk sushkn org.

klo kat pekan ni mkn sorg2 npk weird gile okeh. klo kat KK tu ak mkn sorg kat mcd xdela pelik. mb sbb org kt pekan skitkn? mst la plik tgk org mkn sorg2. da r ms ak masuk dlm kdi ni ada segerombolan puak mkn beramai2. skli ak  mkn sorg2. 

yg hampeh, waiter nk amik oder lambat, pstu ms amik oder ble lak wat isyarat sorg punye makan je ke oder? agaknye dia igt ak tgh tgu org kot? makin ak segan.

cepat2 ak mkn spi habis. mende pertama ak bedal adalah fries. 

coslow x sdp. ak mkn ayam n fries je. still rs x puas. sbb bukn mcd nye T_T pstu ak rs da xnk mkn sni lg, sbb rs was2 psl byk sgt deco dia botol2 air haramm...kembang tekak. awl2 ak x pasan sgt sbb tunduk je kan mkn. 

rs x best sbb tekak rs nk mkn mcm2, tp mende tu sme xde kat pekan ni. ak lak xleh drive jauh2. cepat sakit perut n kepala pusing. mau je rs nk gantung rambut bio rs tertarik kat area kepala tuh... T_T

cerewet okeh ak pye selera sejak dua menjak ni :(

8 comments:

azizah :) said...

wah... cerewet gak yer dengan makanan2 u..syg membazir jer...hehee

Jna marcello said...

wahhh makanan dye mkin lama makin sedapp..klau xnk mehh laa anta kat na biar na abes kan hikhuik

cik chinta said...

jijah; tu la..ngade btol..xdpt mkn rs x keruan je.

jna; klo duk sni, da lm kasik suh mkn, jauh sgt (:

Yana Libra said...

pelik eh kalau makan sorang2? saya biasa kalau makan sorang2 tapau je~~

cik chinta said...

nk tapau mcm x pnh try, bse dgn kwn mmg direk trus mkn sni..tu r.

Evagurl Izma said...

kesihatan mesti selalu terjaga ok, tak kiralah makan banyak ke tak. huhu

salam aidiladha! ^_^

Mrs. Abi said...

tu diaaaa selera dia...hahahaha...jgn lupa amik makanan yg berkhasiat ye...

cik chinta said...

eva: slm aidiladha jugak :)

m. abi: npk cm byk, mkn skit jg..T_T

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com