Friday, October 26, 2012

mood: sedih+pilu+kempunan

sejak semalam ak da sedih pasal cets balik kg xde inform ak awal2 dia nk jalan. mcmla dia xde bini. men redah nk pegi sana sni. klo da duduk sorg kat rumah sewa tu, pandai plak nk cri ak kol sbb sunyi, bila da jumpe rmi2 lupe aku kat sni terbontang sorang2 kat rumah sewa sni. da la veri xde balik kg cuti jugak. ak dok sorg dlm ruma ni demam, xde ubat klo mati xde sape tahu. bagus la camtu.

kcik gile ati ak sampai skg dgn perangai dia tu. da la arini raya haji pon xde kol wish ape, tya makan ape..so sad. kawin macam x kawin. lagi bagus dia dok atas kapal, sah2 ak tahu dia mmg xle kol sbb xde line. ni, dok atas darat kot? xleh kol jugak? lantak la. pegila bergembira puas2..aku x kisah pon. idup je kat sni. 

ritu masa besday aku pon dia wish lewat. bagus lg kawan2 ak wish awal. alasan tido...fineee....

ayah ak ada kol tya demam dah baik blom, pastu sbb masa tu tgh bz x sempatla dia tya makan apa raya haji ni. nasibla dia x tya, klo tya kompom berjurai air mata. 

makan ape, xde mende ak nk masak. nk kuo ruma x larat. pening...last2 ak mkn lauk fiza bg ritu ak simpan dlm peti sejuk, panaskan. mkn skit je sbb xde selera sgt. rasa tawar je sme.

lg wat ak sedih sbb kawan2 ak wish je selamat hari raya..doter pepagi buta da wasup kat group. yg bukan islam pon turut wish kat henpon. laki sinri xde wish...apekess?? seyes hati aku berkecai2...

pasni klo dia kol, wasup aku xnk angkat, xnk balas...balik jb ni ak nk duk ruma je xnk jumpe muka dia. pegila berseronok mcm org bujang. 

adik ak angah balik jb. ritu ak pesan suh bli kopok lekor dari kuala trengganu, dia kn blaja sana. sbb ak suke sgt mkn kopok lekor dr sn. terutama kopok james bond 007. kopok nye x sama mcm yg ada kat kemaman. fami mcm bse x blik sbb keje.

aku bukak fb smlm rs hepy sgt nampak status yg dia tagged aku ni...


pastu ak bebual punye bebual..rupenye angah igt ak balik jb ry haji ni. ak rs dia salah faham, ak suh bli n nk suh dia simpankan je dlm esbok spi ak blik cuti sek ni. 


angah beli byk sampai 2 bungkus sbb nk makan sama2 dgn ak n famly. skali ak x balik dia pon frust. rupenye kopok lekor dr sana tu x sesuai utk simpan dlm esbok. nti jd keras. kalo beli kn makan trus atau pon paling lama ble simpan sehari dua. 

trus ak nangis masa reply status dgn dia. sedih kot, sbb pasni adik aku da x blik jb lg. tahun dpn baru balik lg. xdapatla ak makan kopok tu.
 

spi situ je ktrg bebual. sbb ak da xnk ckp byk. adik ak pon x reply lg. sbb dia tau da perangai ak klo sedih2 ni kompom basah punye baju. smlm aku tetido sambil nangis.

masih nangis waktu taip entri ni, thari td waktu bca balik status fb ni pon ak nangis sampai tetido lg. sedih.

5 comments:

NorHaFydzah said...

akak tengah preggy ni sy takut nak suh datang sini..nak jalan sorang2 x berani... tunggu esok petang i antar lauk kenduri okay :) udah..jangan sedih2 ya ..hihi

Evagurl Izma said...

ala takmo sedih2.. chill out ok!

nah *kasi chocolate*

:)

cik chinta said...

fyza; xde kje nk suh dtg lak. Ak kcik ati dgn org len la.

Eva; hal sensitip. Sdih

Salhah Suhot said...

orang mengandung memang jadi super sensitif..sy faham...sy pun macam tu...cume jangan ikut perasaan sangat ye..takut efek kat baby dalam perut..sy byk stress mase bulan puase ari tu, baby kecik. skrg pun tgh ada masalah berat..jadi make sure awak sentiasa hepi2 k..tengok citer lawak ke, katun ke...ngaji jgn lupe. oh ye. fm tu formula milk. :)

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

salam dear,

maera sebagai org perempuan faham akan perasaan sensitif anda ketika pregnant walaupun maera xpenah pregnant.huhuhu..biasala kan sebagai wanita yg punya hati nipis seperti tisu. mungkin suami u betul2 sibuk. so kena fahamkan dan pesan selembutnya dgn si dia bahawa mood anda adalah sgt2 swing ketika pregnant. maera ada terbaca cik anon menulis pd entry latest u. well, memang ada kebenarannya apa yg cik anon ckp.tp jgn slh fhm dgn pesanan cik anon tu sb dia memesan utk kebaikan u jgk.sy takut kalau2 cik anon tu ialah sedara mara belah suami anda....ianya bisa buat hubungan kalian makin tegang.utk kebaikan, adalah baiknya cik chinta simpan entry2 yg agak sensitif.anything u may email me k. jgn sedih2 ya. take care, jg kesihatan u dan baby u. i'll pray for ur happiness insyaAllah.. =)

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com