Friday, August 26, 2016

bawak bekal hari2

rasa macam dah dekat 2 taun lebih bawak bekal gi sekolah. baru ni ada test 2 3 kali bekpes kat kantin. sebab da buka tender baru. not bad. tapi cam da terbiasa plak bawak bekal. truskan ajela berbekal. sambil makan dapat online. sebab aku x byk masa free. sehari ada 3 kelas. sebab masa mengajar banyak. jadi jimat masa nak rehat tu ada atau nak buat keje lain. biasa aku bawa bekal pon simple2 aje. ngam2 pulak memang hari2 masak makanan utk firuz & firaz makan umah nanny.

nanny dia mana masak makanan. dia bg makan aje. skang mcm penat sikit sebab nak ready makanan 2 org. pastu dedua makan benda berbeza. kena bagi masa utk masak dengan baik sebab masak bubur firaz paling lama. biasa pkul 3.30 pagi da bangun nak masak bubur dia dlu. kena pakai api paling kecik. kalau tak bubur tak cantik kejadian. aku bukan apa. x reti la nak wat solid food frozen2 ni. haha..memang hari2 masak fresh food la nk bg dia makan. 

pastu masak nasi. masak lauk 2 jenis. sayur wajib. pastu samada ikan atau ayam la. 

apa firuz makan itula aku bawa bekal gi keje. 

tapi harini jumaat. semalam kemas esbok bahagian freezer susun ayam baru beli dlm tuperware. tgok ada kopok lekor totin bawak kan dr trgn. banyak pulak. ni kalo aku yg makan memang x pandai habis. nanti dia habis ke tong sampah jawabnya. better goreng bawak ke tempat keje. nak ngam kan skli dengan mi gorengla sedap utk bekal. so harini firuz punya bekal xde nasi. bawak bekal mi goreng aje ke nanny. firaz masak bubur ayam plus carrot.


kenyang =D alhamdulillah.

2 comments:

cik hani said...

wah...
bestnya keropok lekor goreng..
Saya suka keropok goreng macam ni..
Saya dah 5 tahun bawak bekal gi opis.dah terbiasa

cik chinta said...

omg...lg hebat

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com