Tuesday, November 15, 2016

kundasang war memorial

 balik dari desa cattle dah petang kan. dalam jam 4 lebih gitula. nak cari makan la. lapor. padehal da makan pon masa kat homestay ada bawa bekal. tapi dasar perut dragon cepat je lapor.

masa nak cari kedai makan kat pekan lalu la kundasang war memorial. singgahla kejap. sebab nak bergambar punye pasal. masuk sini kena bayar jugak. skang ni seme pon rm rm okeh. 

masuk kena bayar rm2 kot dewasa. bawah 3 tahun tak payah bayar ke apa tak sure. sebab firaz and firuz tak payah bayar.

 susah betol nak amik gambo hero ni. tau la ensem. gigi atas tu x tahan tumbuhnye.

 yang dewasa semua posing maut habis. yang kecik comel posing tahape.

 dalam ni tempat utk mengingati tentera british ke apa masa perang rasanya kat sini. tu la pasal semua bendera australia aje sini. dengan segala dia punye sejarah la. aku tak baca pon. 

rasa macam pegi autralia ada. dengan suasana binaan ala2 english gitu. lawa ni kalau amik gambo wedding. jimat x payah habis duit gi oversea.

 seperti biasa posing ala che ta. sini ada banyak garden dia pecah2. ada macam2 jenis la. ada rose saje. ada cactus. ada orkid. tapi aku punye henpon da hang banyak sangat gambor.

 bile firuz da dapat aiskrim dah tak heran nak amik gambor.








ni area belakang sekali lepas dari kolam yang panjang tu. keje kitorang masa jalan kali ni lompat saje. ni la yang buat full memory sebab kena capture banyak kali nak dapat posisi perfect.

datang jangan tak datang sini. memang cantik amik gambar.

2 comments:

Anis Azalea said...

Pose!

Dewi Aja said...

Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com