Sunday, August 14, 2011

dawai kokot

dlu masa study slalu pelik bila pegi kat stationary shop nak beli dawai kokot, nape ada sampai hage 40sen pahtu ada plak hage singgit. masa tu opkos la nak rembat yang hage murah aje. alasan nk jimat la konon padehal kalo bab pegi enjoy makan tguk wayang tade plak terpkir jimat =.= 

skang bile da keje, pulak tu mende alah ni memang wajib ada dalam pencil case paham2 je la keje saya ni cane kan ;p terutama musim2 exam ni, sme orang mencari2 mende comel ni. bila da selalu guna, baru la tau kenapa ada hage murah dan mahal. trutama bila kena ketip paper fizik yang tebal2 ni, makin la terserlah beza nya.





dua gambar kat atas tu guna hage murah, tekan sampai 3 kali tak sempat terbenam  masuk dalam paper dia da penyek. pastu paling tensen kalo da dapat terbenam pon sbelah aje masuk sebelah lagi tak mampu nak masuk T_T maknanye dia guna material murah la, tu psl murah..besi dia lembek

gambar kedua bawah opkos gn yg mahal, tekan sekali je sukses! tguk kat belakang cantik je kan pemandangan. tenang mata melihat.

ngamla org cakap kan, alah membeli menang memakai. pasni bli hage singgit oke ;p


2 comments:

zOeY zAu YaH said...

laa baru saya tau..ingatkan slh sendiri pi bubuh kertas tebal2 tu yg kemek2 dawai tu haha...baik cikgu..pasnih saya bli yg sengget punya haha...

cik chinta said...

beli singgit pon bukan habis trus skali pakai. ala..kuih 3 biji singgit skali makan bole plak beli =D

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com