Thursday, August 11, 2011

indahnya ramadhan

hampir dua bulan cari2 kunci kete yang hilang ni sampai naik kemas rumah sebab habis sme tempat bersih dan disusun elok2, ada hikmah juga la :) cume yg x bestnye, penat kemas dan pening pkir kat mana letaknya kunci kete spare, tido pon jadik x lena, mandi basah x basah, makan minum cam bse je la. tu pasal gemok ye ;p pahtu mula la pkir macam2. kalo la org jahat yg jupe kunci kete ni habisla kete kena curi T_T pahtu trus rasa nak g pasang kunci handle kete la. imaginasi melampau =.= sape tak sayang kete kot.kadang2 sampai pkir nak kol tempat beli kete, nak oder spare key yg baru T_T sampai ke situ pkir.

siang malam tak kire masa berdoa jumpekan la dengan kunci kete. last2 tadi masa beli charge henpon baru cas henpon rosak lagi T_T tiap2 taun rosak, ngade tol la nampak kedai spek mata kat depan tu, dua bulan lepas ada g kedai tu beli solution water tuk kontek lens, trus tringat satu babak di mana saya ada meletak kunci kete atas meja dia masa nak sambut kol. tapi masa balik saya ada je kunci kete sebab saya sentiasa bawa dua2 kunci kete dalam beg. 

masa saya tya auntie tu psl kunci kete, dia tya..apa jenis kunci la..kete apala..masa bile tertinggal la..byk gile soal jawab, maybe 4 secure kot. btol la..kunci kete tu tertinggal di kedai dia..selamat ~_~ auntie tu pelik cane saya bole balik sedangkan kunci kete tertinggal, then saya xplain la. mmg ada je kunci kete lain dlm beg. sme mende berjalan dengan baiknye. syukurla. 

harini mmg sme mende best byk berlaku, saya da siapkan marking paper, dapat pelentik badan dengan cepat, JUMPA KUNCI KETE ^^, da setelkan borang2 utk pengesahan jawatan utk hantar pada kerani esok lupa nak gtaukan saya da lulus induksi ;p kali kedua oke amik exam =D, pastu tetibe je my uncle dr weston pla kol suh amik udang & ketam yang dia baru tangkap..best! sebab sme nye masih fresh dr ladang.

Allah SWT permudahkan sme kerja di bulan mulia ni. indahnya ramadhan!


2 comments:

Edy Zaidi said...

lain kali jangan cuai2...nasib aunty tu baik

cik chinta said...

itula..nasib sangat2 baik. yela. x cuai da pasnih

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com