Wednesday, September 14, 2011

keje serbu macam semut kejar madu

kat skola tadi ada meting utk sediakan laporan lonjakan kecemerlangan spm dan pmr yang akan dibentangkan di peringkat daerah. bagi minggu ni, pastu hari selasa depan da hendak. selaku org yang bertanggungjawab utk sediakan bahan utk dibentangkan oleh pengetua, maka wajiblah check bahwe sme guru da setel key in markah dalam sistem penilaian pemarkahan sekolah tu. 

check2, ada jugak tak isi lagi. dengan memakai selipar jepon xde makna nak kejar2 cikgu2 guna heels 4 inch tu, tekehel kaki baru tau terjah port2 cikgu melepak, dengan selambe bagi salam dan tuntut markah2. teksah la bile aku yang kena key in marks tu, psal SAPS skang da makin hebak dan laju. 

haips..dengan selamba aje aku duk dalam port cikgu2 bengkel yang sedang menghabiskan masa free main carrom. dalam hati, best gila derang nih, ada tempat lepak yang jauh dari admin skola. yang aku plak, masuk2 pintu je da nampak tempat duduk, hape punya malang da, tetiap hari kena carik dengan orang pentadbiran, x best btol. berpeluh2 da ckgu2 yang aku tagih siapkan markah la tu jugak. x pedulik da aku samada derang nak timbang kati markah2 tu. yang penting siap! 

tadi kat skola saje aku habiskan masa key in kan markah derang, bukan senang nk tguk aku jadik baik hati ni. slalu aku banyak je bagi alasan kalo derang mintak tolong. pahtu, aku berpusing kepala lagi mempahamkan kehendak borang program yg nak dilengkapkan @_@ kire sana sni. walopon aku cikgu math, tapi bile da buat keje kelam kabut nih, kompom asik tunggang tebalik je masukkan dalam kolum. 

nasib bahik aku ada S/U yang berguna dan penyabar layan perangai aku yang agak blur2 bile nak siapkan keje guna excel. dan2 plak esok dia jugak tade sebab ada kusus peperiksaan PMR. tepaksa la aku buat sorang2 keje nih. tadi balik skola aku da angkut fail headcount skola. bile mana aku da mula hangkut macam2 fail masuk bonet kete, maksudnya aku bz la tuh. sile jangan kaco. baru aku nak cuti dengan bahagia, tetibe datang keje. api atas kepala aku tetibe menggunung macam nak bertukar jadik super saiya.

da la esok ada majlis jamuan hari raya peringkat skola, selaku guru kelas kena pula bincang dengan pelajar nak masak apa. takkan nak buat bodo saje. malu la ~_~ sebab pengetua akan round setiap kelas. macam kirenya buat kelas terbuka la tetiap tingkatan tu. lepas aje balik skola, direk aku pegi pekan beli bahan2 nak masak. iye je kan aku masak =D aku buat telur rebus saje dengan masak air. tapi, itu pon da ckup buat aku penat gile. sebab penat berpikir buat aku rasa nak tido saje.

tapi baru aje aku park kete masuk rumah jiran sebelah da tego aku pasal tuisyen math anak dia. sedihnye aku, baru pkir nak melepek saje. terpakse aku ajar anak dia math petang tadi, burn masa rehat aku. da la aku sampai rumah 3pm. 3.30pm aku da start mengajar balik, sempat remove mekup dan solat. mengajar sampai 5pm. pastu aku baru mandi. bukan aku saje mandi, ichi pon nak ikot mandi jugak, busuk la ichi nih. terpakse aku layan dia main depan rumah tadi kejap, tu pon ngamuk jugak masa aku masukkan dalam cage smula. bolayan! skang dia da tido, majuk la tu.

skang aku da siap setelkan air 2 gelen. xtau la bape banyak kali aku ulangalik masuk dapur masak air dengan rebus telur. lenguh nye T_T baju pon blom gsok lagi :(

skang tgah kire2 siapkan analisis dan print paper spm biology, kimia, add math dan fizik sebab nak xchange dengan soalan dr selangor. ada sape2 nk xchange jugak trial paper dengan sabah? do contact me ^-^

gambateh! cepat2 siapkan keje.

2 comments:

Edy Zaidi said...

rajinnya cikgu...:)

zOeY zAu YaH said...

byknya yg dibuat..u can do it bebeh...haha

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com