Friday, January 20, 2012

berani kerana benar

pepagi nak pegi keje aku dah nampak kete ni park lagi kat belakang tu. cukup bersabar dah dari senin ritu. terhegeh hegeh nak kuarkan kete sebab nak elak terlanggar body dia. bukan ape, kalo tergesel pon aku jamin takde ape tercela kat body kete tu. tapi, jaminan seratus peratus jahanam adalah kete aku. seyes dah lama bersabar dengan perangai pelik dia suka park kete kat situ padehal kawasan rumah dia luas gile. agak2 bole la letak lori kontena sebijik, kompom muat. 
sanggup aku geledah beg amik hp semata nak capture pic tak cantik ni. marah sampai kemuncak sangat. dahla satu hal nak reverse kete dengan segan silu. pastu kena pegi wat tawaf kat hujung jalan mati pulak. skang ni ramai pulak peminat nak park hujung dunia tu. orang taman ni kaya beno, kete banyak sangat. park kat mana2 je asal boleh. bestu rasa2 aku nak amik side celah mana nak wat pusingan tawaf utk kembali ke pangkal jalan. \

oleh demikian, tiap2 pagi sepanjang minggu ni aku maki hamun free dalam hati. dengan muka mencuka, hati yang panas. aku protess dengan tutup gate rumah kuat2. stress btul la dengan orang tade otak. ko tak pkir ke aku nak kuarkan kete camne. ko pkir aku pakai kete sorang ek?   

aku mmg dah takle kawal minda sedar. daripada sakit hati dengan kronik. lebih baik cepat2 ubati. berani kerana benar. dengan cekal dan muka berlakon mintak kesian. tekad ketuk pintu rumah dia. bila bukak pintu, aku buat2 macam org tengah lost taktau nak reverse kete dengan selamat sebab ada kete tu.. konon ;p selama ni bole je. 

la tu juga alihkan dengan dia masih pakai towel. ape ko x reti pegi keje ke? dah pkul 620am masa tu kot. misi berjaya dan aku reverse dengan bangga. esok kalo macam tu juga ko buat perangai. memang carik nahas.

hari ni meting lagi. aku rasa macam hari2 adelah hari meting sepanjang minggu ni. asik tak masuk kelas je. bila la silibus nak habis camni. pening -__-" meting berjalan dengan pembentangan hal2 biasa je. tade yang tak biasa. aku duk belakang kepanasan tade kipas dan econ. lencun.

bincang pasal  merentas desa dan sukan peringkat skola yang akan diadakan pada minggu pertama selepas cuti skola seminggu ni. takde kelas lagi...cuti seminggu. sukan seminggu..dua minggu dah membazir. pening utk kali kedua =.=' 

tugas2 tetap dan berpencen. dah naik hafal sebab tetiap tahun sama je. derang print smula yang lepas cuma tukar tahun je. pastu adala tambah2 nama2 baru sebab ada orang baru masuk.

agak hebat je penyusunan perhimpunan bulanan dalam jadual. tunggu dan lihat, "kebolehan terlaksananya" assembly ni.

3 comments:

zOeY zAu YaH said...

hmm rasa rugi takde kelas..cikgu,nih yg nk mrh nih..org tanya lens jenis n kaler ape kat gambar atas blog nih tak jwb2 lg pun huaaaa....

najwa nano said...

calar honda city kesayangan nanti old landrover pnya psl...

cik chinta said...

aik. da jawab la ritu T_T x psl2 kn mara. wwuuwu. jenis honoo kaler biru. tatau la ada lagi jual tak jenis tu. pegi tru usha kat NH lens kot nama dia.

najwa; mmg xle kuar lgsung tu la masalah yg lg besar T_T cane nak g keje.

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com