Friday, January 27, 2012

dah macam songket kot?

cuti tahun lepas, param ada kol nak kirim beli saree ke? sebab dia tengah soping2 kan saree utk wife tersayang. seingat aku la, since ktrg mula keje. param dah janji konon nak belikan saree. last2, dah kawin baru dapat kirim. tu pon sebab sambil2 dia belikan utk wife. hampehnye param. 4 tahun baru dapat tuntut. opkos kaler hijau yang aku suruh dia carikan. ekceli, masa param kasik kat tangan, ada 3 helai. dia suruh pilih, then aku pilih yang ada sulam benang emas. hage rm75. berbaloi la sebab series cun. x sempat snap original pic kain tu seblom hantar kat tailor.

masa hantar da pkir2 design, opkos kebaya dengan baju kurung pahang menjadi pilihan. sebab kain saree ni 6 meter. dapat la buat 2 helai baju dan sehelai kain. maknanya, dua baju tu berkongsi kain yang sama. jimat kan kalo beli kain saree ni? agak leceh juga la nak tunggu siap, kain saree ni agak nipis so kena beli kain lining la. zip tapuk la. lama2 aku jadik terer kot beli macam2 jenis kain dan zip.

bila da siap, terkujat tguk hasilnya. dah macam baju apekah ini? agak melampau kot? aku nampak macam bukan saree dah lagi, tapi macam baju kain songket yang ko nak bawa pegi kawin. heavy gila dia punya benang emas bersepah2 sana sini. then, kadang2 aku nampak mcam baju yg orang guna lepas mandi sebab ribbon kat depan tu ha.

ni kain yang aku mintak buat design belah tak jadi. cube tguk kain ni, penuh benang emas jugak. series dah jadik kain songket benang emas.

ni pulak baju kurung pahang. ni masih bole terima kot nak pakai g keje. sebab tak la meriah sangat. ribbon kat belakang tu memang sengaja mintak. taun ni, very de taksub kat ribbon2.

ni la hasil daripada 6 meter kain saree tu. macam meriah sangat kan? nak bawak pegi keje boleh ke? btul tak pendapat aku mengatakan bahwe baju2 di atas ni dah jadi macam songket benang emas tu? atau aku sorang je perasan sindri? padehal kalo korang pegi pegang kain dia, lembek je. tguk jauh2 je macam songket. penipuan ilusi optik btul la.

10 comments:

NorHaFydzah said...

x sabar nak tengok akak pakai...hihi

eiyra amieyra said...

cute la kak.. bedal jew... org taw apa pesen kita... hahaha

cik chinta said...

tetibe aku malu sindri. hover u

cik chinta said...

uhuks..tp ble pki mst derang ckp2 jg tu kn?

CHU MAJORFLAVA said...

hehe..amik gbr pose kan baju nih..

cik chinta said...

tgh pkir nk pki g mn tu. ha8

dkisneayu said...

dila...nilah bh....lupa bh dia sma aku...huhuhuuhuh

cik chinta said...

g serang dia habis2..mst sampai bila2 ingt

najwa nano said...

comella..yang kebaya tu nampak macam kimono.rm75 selai?bia btol.i thought saree so expensive..
cikgu skarang sangat vogue..thats why i adore them.macam2 jenis baju pakai..pakaila cikgu..konfem comelote :)

cik chinta said...

hmm....bpkir lg..hihi

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com