Tuesday, January 10, 2012

ohh yeayy...baju keje baru da siap.

baru aku pasan, sejak mula keje dari awal tahun ritu mesti sampai awal walopon bawa kete dengan sopan. sopan = 40-60km/h ;p siput kan kelajuannya? dah dua hari menyedarkan diri bahwa anda tu budak bilik peperiksaan. jadi sila2 lah duduk dalam sana. oke fine --__--'' 

semalam aku dah kemas dengan jaya bilik persendirian walopon tahu tak dapat punye duk dalam tu sebab macam duduk dalam oven. lupe nak snap pic utk membuktikan betapa tegaknye susun buku2 rujukan dan latihan di rak super besar tu. 

pastu melepak kat ruang tamu depan dengan s/u spm. ekceli aku kesian kat dia. sorang2 duduk dalam tu takde kawan bercerita. sejuk juga la ruang tamu tu walopon hanye ada kipas sebijik. s/u spm tu orang nya multipurpose. dari tahun lepas, if aku macam susah sangat nak terangkan ayat yang mudah pada pelajar pasal subjek fizik. aku akan mintak pendapat dia. pastu, dia jugak very de sangat tak kedekut ilmu nak share ape2pon 

jadi, aku suke la duduk situ tanya dia mcam2. dan dia jugak suke bg info berguna pada aku yg tahu bukak blog dan tguk tv je. semalam dia cakap pasal kes anuar ibrahim. respon aku angguk aje. pastu dia juga bagitau pasal result kemasukan pelajar ke teknik da bole cek. kemain semangat dia nak tolong cek adik aku dapat masuk ke tak. adik aku dapat masuk tapi dia xnak. alasan, nak jadik dokter. kang masuk teknik xde blaja biology. 

opss..lari tajuk terlalu banyak. aku sangat penat rini sebab baru aje dapat balik rumah. padehal takde banyak kelas pon tadi. dua kelas je pon. tapi, balik keje aku kena pegi rumah kak rina ajar math dekat baby. malas nak ulang alik. lagipon da biasa sangat dengan famly kak rina. 

masa nak balik, aku singgah kat ruma tailor. baju keje da siap dua pasang. trus ilang rasa2 penat. senyum tak hingat dunia ^_^ aku da bosan dengan baju keje yang ada. nak ada baju yang baru pulak. masa datang amik, dia tengah jahit baju sari pulak. heaven2. 

ritu balik smenanjung tak sempat langsung nak pegi first lady cari baju redy made. suke pegi first lady sebab baju dia murah2 dan cantik. tu la, terpaksa tempah. ekceli tempah lagi mahal dari beli redy made. tapi, apekan daya T_T pejam mata je.


4 comments:

zOeY zAu YaH said...

ya lah kdg2 kan bli yg ready made lg murah..

cik chinta said...

tu la. mcm2 pesen lg bole pilih T_T

najwa nano said...

ala...nak tengok pics baju baru.kenapa harini takde pics.suka tengok pics.hehehe

cik chinta said...

uhuhu..mls korek beg amik henpon snap gmbo

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com