Tuesday, February 14, 2012

gendang gendut tali kecapi, dah menang (: jum kite open table kat tepi jeti.


hari kedua/hari last sukan zon harini buat kat smk weston. first time masuk ke sekolah ni secara rasmi, agak beso kawasan dia dan paling penting aku dengan kim kagum pasal padang derang ada track okeh..cuma x standet jek. pasal track dia dibuat dari tar. ape kesah, sekolah len langsung takde. tiap taun nak sukan je terpaksa sibuk tebas rumput pasal nak sukat & tanda track larian.


acara mula lambat lagi sebab ujan T_T sabar saje la. acara pertama berjalan lepas je ujan brenti adelah jalan kaki terbuka 10 000m yang bersamaan dengan 25 kali pusingan. pengsan kot kalo aku yang kena suh join. boring gila nak tunggu game ni habih. 


antar 2 atlet dan cam bese dedua smkg bolot (: emas dan perak.
 

aku cam xleh blah dengan atlet jalan kaki nih. yang sorang ni, sambil jalan sempat dok cakap2 dengan atlet lain yang tengah main acara len kat tengah padang. seyes kool la atlet nih.


masa acara lempar cakera berjalan, aku tguk atlet dari sekolah aku cam halusss ajek. ni atlet dari sm vokasional. beso benor. dia lempar selambe pon dah jauh. kalo lempar betol2? agaknye sampai manatah.
 

atlet lempar cakera kitrg, halus kan? tapi, don't judge a book by it's cover. bukan badan menjadi ukuran...style jugak menjadi pertaruhan. cisss...setelah melihat style melempar cakera yang dia lemparkan kepada aku. trus laju2 jumpe cgu rozely cop nak jadik pengadil lempar cakera masa MSSD nanti. style dia, wowww....trus i tergile kejap. dengan style bergaye itu, jauh hokehh terpelanting.
 

ini, badan dah tip top jugak la. dah suratan, takde rezki. redha lah. jangan tamak sangat nak amik semua medal, kasik2 chance sekolah len yang dah macam bengang. apesal la asik smkg menang. hikss..


lompat jauh sangat meng'hampe'kan. maybe sebab ukuran starting yang x standet. 19m ajek n pahtu tempat yang licin dan landing pun kat tanah liat. eii...apekah? harusnya pasir kot? nampak macam arena lompat jauh ni unwell prepared.





khemah tempat ktrg melepak yang disediakan weston.
 

lompat tinggi L18..sampai final la jugak. ketinggian palang 157cm. lebih tinggi dari ketinggian aku tu..=.=''




dah habis sme acara, camwhore sambil tunggu makanan sampai.


makanan kena hantar oleh cgu lil, our pk koko yang sangat caring.  arini budak2 makan nasi minyak (:




masa ni kim x join camwhore pasal dia sibuk komfirmkan emas yang kitrg dapat sepanjang 2 hari ni. pengadil2 yang ada tu takleh harap kot? asik salah kire je. geram. nasibla kitrg sentiasa catit keputusan lepas aje tiap2 acara habis berlangsung.


berkumpul untuk majlis penutupan yang ringkas sebab nak gtau pemenang keseluruhan. kitorang menang ^_^ dengan pungutan sebanyak 45 bijik emas! perghhh...kalo emas betol2 dah lama kaye. olahragawan dan olahragawati utk semua kategori juge jatuh dengan mudah kepada atlit2 daripada sekolah kami. terel tak?


lepas habih je majlis, uruskan budak2 naik bus. trusss kitrg ikot cgu pk kokum pegi kor nelayan untuk sesi open table. alang2 dah sampai weston, rugi tak makan udang galah. kehkehh..


amik 2 kilo udang galah yang gemoks. sape yang duk sini tahula, weston adelah tempat yang gleme dengan udang galah yang murah dan fresh. okeh...sedap dan manis. senyap sunyi jek masa makan. 


sayur pon jadik sedap pasal dia kasik campo jugak dengan udang sebagai rencah. terkaye sangat dengan stok udang. sme mende nak campo udang.


aku kureng skit kalo udang masak2 camnih, tapi sebab udang dia manis sangat. ko mcam rasa, rugi tak makan banyak2. aku dengan kim cam jakun makan udang nih. kitrg makan sampai licin semua udang2 yang ada atas meja. kihkih...


licin berkilat2 pinggan.


ni sisa hairol..dia makan paling banyak udang.


dah menang, dah kenyang. amik gambo sebagai kenangan. satu team komplete ahli2 mss smkg 2012.sukan peringkat zon dah berakhir, lagi dua minggu kitrg bekerja keras lagik utk sukan daerah pulak. erghhh...


muke memasing berkilat memantol-mantol. ehh..open table nih di sponser dengan relahati oleh pk kokum. dia yang beria betol ajak makan kat sini. terima kasih daun keladi cgu lil (: semoga murah rezki, taun depan open table kat tempat lain lagi. okehh...belom ape2 da ada permintaan.


psssttt...kitrg terjumpe kedai nih tau. mesti korang x nampak kan ape nama kedai nih. meh sni kasik pic lebih terang nyata.


takyah susah2 sakit kepala nak hantar jahit baju raya ke, baju keje ke..rupenye cikgu skola kite yang sorang ni ada kedai jahit la beb. diam2 ubi berisi derrr...







p/s; kalo korang berani nak menempah, pegi la jumpe ustaz nuriman tu. aku xnak.

6 comments:

eiyra amieyra said...

amboiiii... jeles sungguh tgok korg p jejln sana... ira bergelumang dengan kerja kt cni... huhuhu... apelah naseb~~~ anyway, xmolah antar jahit kt tmpt tuh, kang semua baju kebaya jadinye JUBAH.... hihihihi

cik chinta said...

jalan? jalan sangattt. ko mengumpat dalam gurauan yerk? kahhh..

najwa nano said...

amboi banyak nye gambar.pakai broadband cap apa nih?najwa nak boleh upload 1 keping pon berpeluh menunggu.boikot p1!

cik chinta said...

celcom. power is in ur hand. hihiks

fyna said...

BESTNYE..UDANG TU GEMOKNYAA

cik chinta said...

pabila kite yg menjadi tukang makan pon. secara otomatik menjadik gemok jugak. hihik

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com