Friday, February 10, 2012

sedapnye main gosok2

menggigih diri masuk daiso pasal oil blotter da habis stok. aku jenis muka bersinar tak kire cuaca sejuk skali pon. panas apetah lagi, rasa macam bling..bling..sakit mata silau. terutama area hidung. iskk..hehh..jenis tak kisah pasal penjenamaan, asalkan tak meranapkan muka. alhamdulillah, ni dah kali ke berapa beli. puas hati dengan servisnye. tangan gatal..mencapai face washing brush design len plak..tak serik2.


the latest gadget untuk muka beberapa hari nih. beli masa cuti cny masa berjalan dengan karimah nak carik lining baju kat modern bazaar. beli dah lama, tapi baru try minggu ni sebab scrub muke dah out of stok. sobsss..


mende ni dah lama aku tahu kewujudannya melalui review dian pixy. since seblom aku try face brush mcam berus gigi yang dah selamat bersemadi ke tong sampah dlu tu. aku degil xnak beli patern ni pasal, tak bombastic dia punye ciri fizikal ;p aku slalu judje mende mengikut rupa paras biasanya pada 1st impresssion. itulah pasal, i selalu di kecewakan..dikecewakan dengan gadget2 muka ni lah.

so, pasal review yang aku baca2 asik puji melangit ke'best'san dan keberhasilannya. okeh..sile la beli. kebagusan gadget yang ada jual kat daiso. walopon tulisan jepon, tapi ada gambar utk bg aku mudah paham nak guna kat mana. kang, digosok kat tempat tak harus.


dibuat dari getah kot? tapi super lembut. surface dia ada getah2 halus setinggi 1 mm, hujungnya bulat2 dan sangat lembut. benda ni boleh dilipat, dpenyek. digumpal2, digulung2 dan dikelepet.  nak bagitau betapa lembutnya mende alah ni.


tak besar pon, juz nice nak letak antara 2 jari waktu proses menggosok kat muka di jalankan. bile pakai mende ni waktu cuci muka, penjimatan facial wash dapat ditingkatkan. amik skit facial wash, sapu rata2 kat muka dan sambung menggosok guna face brush ni. buih meningkat ke paras tah ape2. banyakkkk sangat.

sebab utama nak pakai face brush ni, selain dari membrush a.k.a menyental muka supaya sel2 kulit mati tertanggal, dia dapat mengurangkan gejala whiteheads n blekheads di area pipi, dagu, idung dan dahi. terbukti, sebab area2 yang slalu ada wh/bh tu licin dari biasa. pastu, boleh la menjimat sebab takyah beli scrub muka dah pasni. betul2 dia kasik kulit smooth tahap macam...sukenye nak usap2 pipi lepas guna. 

very rekomen untuk sape ada masalah skin yang sensitif kat produk scrub. sape2 yg suke menjimat sebab xnak beli facial wash setahun dan tanak beli scrub. pasal mende ni dah jadik 2 in 1 kot? overall, berpuas hati dgn gadget comel nih. hage pon murah ^_^ pegi la korang srbu daiso beli satu. rm 5 je pon.

but, still aku cam tak percaya kat diri sindri. konon aku ckp pasni xyah beli scrub muka. padeha, hari2 aku search scrub jenama ape yang best skang kat pasaran. diri sindri pon x boleh dipercayai =.='' apetah orang lain kot?

7 comments:

Edy Zaidi said...

dah lama tak cuci muka...inikan pulak nak brush muka...huhu...kesian muka ni...

NorHaFydzah said...

Macam i tertarik je ngan menda alah ni... Boleh cari daiso pas ni..huhu

najwa nano said...

kenapa brush muka cik chinta selalu menegerikan.hahahaha.takot nak pakai takot nanti muka jadi calar balar.tapi macam tertarik je dengan benda alah ni.maybe sebab tukang review eksaited promote.hehehehe

cik chinta said...

amik air semayang pun da ckup. cuci muke jg tuh (:

cik chinta said...

serbu kat daiso cp. ritu kat sna banyak lgik stok nih.

cik chinta said...

najwa muke da halus gebu. xyah sental, kang tersiat kulit.

Anonymous said...

berapa u beli ni kat daiso?

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com