Saturday, February 11, 2012

so "gula's" kan bertudung?

sambutan maulidur rasul berlangsung kat skol tadi. ekceli aku ada dgar pasal majlis ni but tatau pengisian apekah yang bakal diadakan bagi memeriahkan suasana. rupenye nama aku masuk kat dalam penyediaan hadiah dan sijil. tu pon pasal kak nida yang inform semalam. nasib baik tak susah sangat, cuma kena prepare duit dan taip sijil jek. pepagi tadi baru la kecoh2 masukkan duit dalam envelope. tak serabut pasal sikit je pelajar yang join pertandingan2 yang dianjurkan. nampak sangat derang ni tak minat hal2 berkaitan agama..-.-'' 


aturcara majlis yang tak semenggah mana. rasanya, awal2 masa masuk keje sini dulu sambutan cambest gile. siap ada berarak bawak banner dari sekolah pegi masjid pahtu patah balik ke sekolah sambil selawat. 


ada kejadian sangat best terjadik arini. macam kejadian yang akan di ingat sampai bila2. soooooo suprise masa datang pepagi tadi pahtu lalu bilik kesihatan...ternampak dari cermin ternampak my kim possible tgah kelebet2 betulkan tudung kat kepala. dia pakai tudung sempena menghormati majlis maulidur rasul. so sweettt kan my kim? beliau adelah prempuan hotz yang pakai baju merah berdiri paling hujung sebelah kiri tuh.mende baik harus dipuji, walopon baru sekali dia try buat. manala tahu, pahni dia jadik geng kitrg join beli tudung sekodi. ihikss..


muncets kol me cam biasa, tah nape semakin hari dia makin treat me nice. makin penyabar dengan karenah merepek aku. ntah nape aku pun semakin hari kuat saje nak berhangin tak tentu hala arah bertiup. aku suke ungkit mende lepas2, tanya mende2 yang pastinya last2 mengkecikkan hati masing2. still muncets cuba jernihkan keadaan dengan bagi penerangan dengan suara sopan santun. serba salah dibuatnya..


muncets; abg x nak ungkit benda lepas sebab, last2 nanti D yang kecik hati dengan kata2 abg.


me; ~~sunyi sepi tak menjawab~~

6 comments:

zOeY zAu YaH said...

dh dkt2 mmg camtu kot? lelaki mmg fkr camtu kan.x ungkit sbb dia fkr akn byk lukakan perasaan kita tp kita asik nk ungkit*mcm saya haha..

cik chinta said...

ekceli bkn ungkit. just wanna know de truth.

najwa nano said...

kim tu chinese ea?tak sangka sampai pakai tudung nak hormatkan majlis.biasa my school teacher yang bukan beragama islam just pakai baju kurung on that day.betulla,dia sangat cantik,macam melayu mix bila bertudung!

kadang2 bila kita ungkit pasal benda lama benda tu boleh menimbulkan pergaduhan.munchets sangat sayang kat cik chinta.najwa yang hanya tahu tentang korang bila baca blog ni pon knew that he loves u so much.cik chinta lagi lah kan.you should trust him.nak kawen tak lama lagi ni cik kak oii.let bygone be bygone.chill ok!

cik chinta said...

try my best xnak ungkit2. tapi, tah la. bila2 cakap2. last2 melencong gak cerita tu T_T

BERT said...

memang manis kalo bertudung huhu

cik chinta said...

betol (:

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com