Thursday, February 2, 2012

sukan peringkat sekolah 2012

kalo nampak beg n cap serta pemandangan padang luas terbentang kat depan tu dari belakang means?? selamat menjadi sumpah2, dengan otomatiknya muka akan bertukar menjadik kaler hitam =D syabas mere beteh, penat2 aku berkurung dalam rumah seminggu cuti lepastu 2 hari je pasti aku sukses tukarkan kulit jadik hitam.


sukan peringkat sekolah dah start lagi (: aku rasa macam sukan tahun lepas baru habis, masa tu kitrg pakai baju kaler pupel, tetibe je dah sukan smula. masa berjalan laju. tahun ni masuk kali ke-4 melibatkan diri kat sukan sekolah ni. tapi, makin tahun sambutan makin hambar dan tak menarik lagi. terasa sunyi dan jiwa2 untuk menglibatkan diri dalam kancah kesukanan semakin hambar. kenapakah? mungkin kerana tiada arwah cikgu aman T_T al-fatihah.


tinggallah serpihan veteren meneruskan perjuangan menjalankan tradisi pemilihan atlet. nasib baik derang ni boleh diharap buat keje. nasib baik...-_-'' bz sungguh derang mengatur keadaan. agak kelam kabut pepagi semalam. tapi, last2 plan berjalan dengan baik jugak.


keje aku masuk tahun ke-4 ni. menjadi new born kepada cikgu manan dan kak mariani. berlatih vokal depan mic ;p ayat2 cinta sangatlah berterabur, almaklumlah bukan orang bahasa.

memang best jadi emcee, takyah susah2 pkir kulit burn dasat2. sebab duduk kat stage je buat pengunguman. cume yang x best pasal susah nak jalan2 merayap pegi capture pic di tiap2 arena waktu sukan sedang dijalankan. tapak2 arena berhampiran je bole dilawati..x best!


tahun ni xyah da susah2 pegang mic macam mas idayu ^_^ teringat aku dulu masa first2 kena amik alih jawatan emcee ni, masa tu tahun kedua keje sini. asri cakap, "skema gile kan suara new born?"..sebab cakap bahasa semenanjung. mau aku lempang dia, nasib baik kena hormat orang tua =D dia kata, kalo dengar pengunguman panggilan utk atlet dari aku je. mesti derang akan gelak ramai2. skema mampos ayat, sebijik2 pronounce. nasib i jenis kool je menerima plus mendengar kutukan membina ni.


tugas cgu kanthan, mengumpulan atlet di astaka seblom masuk arena. check nombor badan dan kategori, kot2 salah masuk acara.


urusetia yang setia menanti kedatangan atlet mendaftar (: best ape =D tahun satu dulu aku jadik urusetia, seronok sebab bole kenal2 muka atlet.


sesi perbincangan, macam mana nak design board markah pungutan mata emas, perak dan gangsa. tapi, lupa nak snap board ni masa dah siap. cuai nyee. padehal depan mata je pon.


lepas kumpol2. atlet bergerak ke arena masing2. kalo pegi masuk padang, maknanya derang ni kategori acara lari2 la tu. budak2 sni lari, takde makna derang nak pakai kasut, kaki ayam je.


my sifoo berbaju merah sebab dia rumah raja udang.


sifoo yang mantap dari segi vokal mahupon mengatur bahasa tanpa teks depan mata. tak heran, dia guru bahasa melayu yang dah berpuluh tahun. tunjuk ajarku sifoo ;p still nampak muda kan? padehal dah berpuluh tahun. haihhh..napela lelaki susah nampak tua. gerunnn.


mengira markah untuk menentukan pemenang setiap acara.


soooo bz marciana (pakai baju kaler biru, pasal penolong dia eira demam..kesian)


menyibuk kaco my kim posibble, cik dayang. =.='' tinggi la pulak. aku rasa macam student pon ada, bile bergambar muka nerd dan baju ber 'tighten' macam ni.


my kim yang masa bzzzz panggil atlet untuk buat rejaman lembing



partner beliau, cikgu rosli. the body builder =D


dalam banyak2 sukan, aku suke tengok acara lompat melompat. maybe sebab takyah susah2 tgu lama2 nak setelkan acara ni. pastu best n sangat lawak sebab tengok budak2 melompat dengan bermacam macam gaya superman untuk lepas palang.


yang ni, aku boleh terima la gaya 'profesional' dia tu. smart je kan?


tapi yang ni?


ini pon buat aku gelak =D


 yang ni tetibe je masa snap dah landing T_T kamera henpon je, tak berapa nak canggih ;p


dah tengahari, pastu ada lagi sambung petang. aku dah malas nak snap sana sini sebab nantokk..panas..mata pon sepet merah2. nama je jadik emcee, duduk2 santai bawah atap. tapi, suara still kena guna tenaga untuk dilontarkan penuh bergaya bersama intonasi yang sesuai. bile bab guna tenaga, opkos balik rumah, laju je i terbongkang atas tilam dengan gaya atlet perenang handalan. tu pasal lambat kuo entri =D patot semalam, tapi nak tgu pic siap uplod je. dah selamat aku ke dunia baru (:

8 comments:

NorHaFydzah said...

amboi...bangun awal untuk post entri kak ngah??? hihi ~

cik chinta said...

terlebey tdo. sbb wat xcecise renang awl sgt. bgun awl siap tgk2 tv. wakakak

アヌムちゃん said...

rindu pulak zaman sukan sekolah.heeee

cik chinta said...

zaman sekolah takyah susah2 pkir ape. bajo je. tu pon dlu pemalas. hu3

najwa nano said...

nyanyi ar cik chinta..mikrofon dah ad..hehehe.
lately,,memang sekolah sibuk dengan benda-benda yang memenatkan ni..

cik chinta said...

sme pengsan kang dgr sore merdu ;p mende yg memenatkn dan membuatkan silibus lambt hbs. tensen

zOeY zAu YaH said...

sian cikgu kulit jd gelap hihi..

cik chinta said...

oke...isu sensitip tuh =D

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com