Thursday, March 22, 2012

di majlis tilawah alquran sekolah boleh pulak pitam & muntah..failed!

td, before balik cgu fared tegur aku tersalah guna mic masa cakap2. katanya, suara jadik kasar sebab aku terguna mic yang da kena set utk suara lelaki..cisss...ada aku kisah? hahahah...tapi, aku kisah seh kalo mic kat bilik karaoke tu buat suara jadik buruks. kompem aku tanak nyanyi2. hahaha..kalau mic sedap, aku xnak tu lepas kan mic. rasa nak konker sorang2. boleh? hihiks. btw, i jadik emcee arini dengan hairol poyo..dipantau oleh sifoo cgu manan yang berkaliber...okeh...hampeh la kami berdua. tone suara x sedap langsung. mybe perlu banyak latihan.

ngam2 jugak td seblom aku kena menjalan tugas sebagai emcee, param bagitahu ada kempen menderma darah kat sebelah bilik mesyuarat. dan2 je aku gediks nak menderma. lama da tinggalkan dunia menderma darah..macam da 4 years kot. dlu zaman university tiap2 sem derma okeh. paling xle blah, aku pernah derma darah kat centre point..pas derma sambung balik soping2. terel la kot?

td, laju gila isi form nak derma, hebat la konon ;p...padehal aku tau dah. kompom akan ada sessi pengsan pitam sejuk seram badan berpeluh sebab aku fobia darah..wakakak.. mende ni aku realize masa pestime try derma darah kat ums. masa tu tgah buat malaysia book records.. penderma paling ramai di malaysia. aku ikot join sebab member ajak. time kena cek HB (alaa...yg kena cucuk jari guna jarum nk amik darah setitik tu haaa...) lepas kena cucuk..aku tguk darah setitik kat jari..trus aku pitam terduduk berpeluh2 gila..nampak semut2 depan mata dan ringan je nak terjatuh...so, derang gtau..aku ni jenis xle tguk darah laaa...okeh..admit the reality..

tapi, biasanya lepas 20 minit aku akan normal lepas amik udara bagus2. aku akan teruskan je derma darah. dan masa derma pon aku xkan tguk..aku tguk lain ataupun pejam mata sepanjang darah mengalir keluar. ada lagi satu alegik aku...takut disuntik..aku akan pitam nak pingsan jugak lepas kena jarum..mende ni aku tahu lepas di bagi sedas jarum oleh dr ramjah..nasib kayu ada tym tu...memang aku x ditakdirkan utk jadik dokter kan? =D

nak dijadikan cite..seblom kn cucuk aku da pesan awal2 dengan budak tu. jgn heran klo tguk aku macm biul2..muka pucat..sejuk2..pastu berpeluh2 merembes2...gejala biasa je tu. nanti, kasik aku rileks lepas 15 minit..aku akan normal. masa nk kena cucuk, aku pandang ke lain..derang paham2 la tuh..aku da gtau awal2..aku golongan fobia darah. ketawa derang..hampehhh T_T

ngam2 je x sampai seminit aku da rasa kesan, badan lembek. kepala rasa nak jatuh..pandangan pinar2..seram sejuk..pastu kalini xleh blahh...aku muntah okeh..MUNTAH? xpernah2...truk sangat dah ni tahap ke "fobia" an terhadap darah kan? kali ni pitam aku dasat. dahle ada gengs param sana. maka, derang nampak la..ke'lembek'an aku kens? okeh...hampeh kali kedua  #_-''

sambung muntah kat toilet budak2...tak tahan sehh...badan berpeluh2..eiuwww...--__--" lepas 20 minit rest aku normal balik..sambung la gi check blood pressure..skali je budak tu kata, "low blood pressure 70.." terkezut...aku cakap "salah kot? saya biasa normal aje"..dia nak puaskan hati aku so dia cakap, cuba buat sebelah kanan pula. jadik aku pon setuju. tapi kali ni lagi la.."memang awak low blood pressure..tguk..50"..siap tunjuk alat dia tu ha..okeh..percaya..

aku ckp, selama ni aku mmg akan pitam sme tu. tp, bila da normal aku oke je bole derma darah sbenanya..dia tya aku..tak bekfas? aku ada je elok bekfas pepagi tu dgn fiza n irah. dia ckp, maybe aku kurang rest, okeh..tu btol..aku kurang tido. dengan xde tido petang dan malam aku tido lewat jugak. paling awal kol 12 mlam. biasa 1-2am. bangun kol 5am. aku tdo 3-4 jam je sehari. lain2 jam aku habiskan hadap tv dan duduk depan laptop. kerja aku x buat pon ;p nih, saps tak isi2 lagi..terel x? mengamukla ajis ni kang. orang depan mata x reti2 siapkan keje. dush2..

akhirnya, dengan sedih aku menapak kuar dari bilik tu...failed utk menderma..sobss...pertama kali dalam hidup tak layak menderma..utk hepikan diri..layanla gambar2 sepanjang majlis berjalan pagi tadi.

  aku, karimah dan 360..

granny dengan cucu menantu dan anak2 beliau..tak lama lepas gediks camwhore, letrik mati..kesian budak2 nyanyi tak bape nak dengar. paling kesian kat budak2 sekolah rendah yang comel datang dengan segala mekup n props..semangat2 nak nyanyi sekali xde letriks..kesian..sedih plak

 me with cucu menantu

 with nehlah dan kak rin

 with cicit dan sopiah

 yb halim, hairol poyo my partner jadik emcee dengan cgu razali yg rajin kemaskini data

my cicit..kembar, cuns kan?

balik kitrg pekena makan kat dewan. lauk sedap2. hihiks..karimah lagi hebat..makan dua kali sebab dia takot dengan cgu hawa..terlupa ajak makan. so, dia kena makan kali kedua dengan cgu hawa. lawak okeh. balik, aku laju2 amik baju kadet polis nak hantar oter kat kedai. dah selamat hantar..tguk hasilnya esok cane. harap2 cuns.

4 comments:

zOeY zAu YaH said...

kesiannya..darah rendah lak..

cik chinta said...

makin tua. makin byk penyakit. pentanda tuhan suh wat amal banyak2 ni (:

najwa nano said...

najwa tak pernah pon derma darah..best ke?
kan najwa dah cakap dulu,akak low blood pressure.najwa pon tahu,padahal duduk jauh.hikhik
cantik2 la nenek2,cucu2,cicit2.hehehe

cik chinta said...

derma darah, rasa cam berbakti laaa..ha8. aiyak..ritu da p cek la. blood pressure oke je pon. nape tah semalam. biul agknye mesin tu

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com