Thursday, March 29, 2012

semput, hanyir, lencun, tertanggal-tanggal seluar...komplete!

harini start la camping kadet polis. ekceli pepagi dah hotz. pasal rmi btul org nak elak2 diri..tetibela tym ni juga dia pegi kursus laaa...sakitlaaaa....aku pelik jugak..nape tym camping je sakit...tym camping je kursus...pandai jugak sakit tu nak datang...datang tym2 klo de aktiviti luo berlaku..inilah dinamakan sakit yang bijak..noktah!

aktiviti mula petang, tapi sme sekola terlibat kena mendaftar pepagi 8am. kadet2 dihantar ke smk kota klias dengan trak polis. ini kadet2 start berbaris utk sesi taklimat menyeluruh seblom mula aktiviti pertama iaitu merentas halangan. aktiviti yang diselanggara oleh aku dengan cgu nizam. opkos kami berdua gile eksaited nak bagi taklimat jugak. hihiksss..

 map yg dilukis oleh aku utk bagi penerangan pada kadet2. pandai kan aku menconteng?

 stesen 1: warming up lompat2 tayar jek. senang kan?

 laju je kadet2 setelkan

 kadet pompuan pon stedy je part sini

stesen 2: pon kacang peas!

stesen 3: kat sini barula...banyak markah kena cut2...sebab masing2 merangkak sampai terangkat daun kelapa. bila daun kelapa terangkat..means dia x betul2 dekatkan dada dengan tanah. dia sayang nak kotorkan baju...sooo...cut markah dia...hihiks..


ada yang sampai tertanggal tudung..tertanggal seluar..macam2

stesen 4: naik titi 30darjah..gayat2 jugak derang sebab masa nak lompat kebawah tu..tinggi. bole terpeleot kaki kalo salah landing

 stesen 5: berkubang beramai2...

masa kat sini...start dah...hanyir...busuk menyengat idung..kadet2 mengalami busuk tahap melampau

 kat sini kerjasama tu penting

lariannnn menuju ke puncak dalam keadaan lencun dan kuyup serta busuk...ke stesen akhir

stesen 6: tarzan swing! sile la mencuci mata gaye2 tarzan yang berjaya derang persembahkan ^_^


















lenguh kaki berkejar2 ke semua stesen yg jauh2 ni. sebab pastikan pengadil amik markah dengan betul utk setiap stesen. ni amik picca masa kat stesen 5..sebab ramai sangat kadet2 stuck kat sini. takot masing2 nak masuk dalam kolam hanyir tuh. dengan duit terapung2 sebab degil...dah cakap..jangan bawa det masa aktiviti dilangsungkan...haaa..kutip korang det dalam kolam hanyir tu..satu keje..buang masa.

balik rumah...rendam kaki dalam air panas...legaaaaa...esok kompom lenguh lagi...kembang kaki kalo hari2 rendam dalam air nih gamaknya.

4 comments:

eiyra amieyra said...

bebudaknyer dah penat, cikgu sorg ni cun jew masih... elok jew muka ngn mekap... nge3x...

najwa nano said...

sempat lagi camwhore erk..cun!!

cik chinta said...

tade mekup2 eh...pki shu eumura sajok n dr G. cair weh mekup klo tepek kat mata

cik chinta said...

sinri ketik pic...hi3

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com