Saturday, April 21, 2012

ampun my mini2 cooper collections

dulu cik polish pakai bulu2 kat dahbod. bestu ayah aku asik komplen kalo drive je silau mata. so, amik keputusan bukak xpasang2 balik. sebab bile da bukak, pastu aku pasang ala kadar aje. bila brek mengejut mesti bulu2 tu jatuh beterabur dalam kete. sabar je aku asik2 nak kemas2. last2 aku cabut letak dalam bonet kete. untungla bonet, pakai baju bulu2 rimau putih.

aku x ske tguk dashbod bogel2. jadik belikan la dia antislip ni. xske jugak nak pakaikan alas2 leather tu. geli la aku tguk.

lagisatu alasan bli antislip ni sebab nak masukkan balik mini2 cooper pujaan hati yang tebiar ni. veri bising2 aku tade beli kan cover utk kete2 mini. jadik aku carik kat daiso collection case.

 ekceli ada macam2 saiz. aku pilih saiz kecik je sbb mini2 cooper ni kecik2 je kan.

 mende ni dari plastik bukan kaca.

ni la hasilnye, aku susun dalam kete atas antislip tu. btw..last2 aku buang jugak sme mini2 cooper ni dari kete aku, sbb ritu aku bijak pegi amik gam gajah. konon2 nak lekatkan sme box ni secara kekal. so, tadela bole di bukak2. sekali rupenya gam gajah tu telah membuat aktiviti pengewapan dengan plastik box ni. trus jadik buruks box ni skali dgn mini2 cooper pujaan hati T_T 

sangat sedih. tapi aku mmg hati kebal. kalo da buruk dan aku x ske tguk. memang aku larikan jauh2 dari pandangan mata. skang, jadik hiasan kekal kat tv je la ek? ampun mini2 cooper sayang.

6 comments:

najwa nano said...

kesian mini copper.habes tertonggeng.bekas kecik sangat tu...

cik chinta said...

ha8. skg da jd hiasan dlm ruma jek.

Syazni SimplyStyle said...

Minat kumpul mini cooper rupanye chikgu ni :)

cik chinta said...

kete idaman. tah bile dpt letak dlm garaj. ha7

doter69 said...

i pon cian kat derg smua... meh cni bg i.. hahaha

cik chinta said...

hihiks. da selamat berkampung kat tivi je la. sekian. ha8

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com