Thursday, June 21, 2012

idea hantaran yg menjadik last minit

aku mmg dari awal berangan banyak pasal kawin. berharap tangan aku menjadi kretip dlm sme hal ;p aku dapat idea pasal hantaran ni masa pegi tempah pakej pelamin kawin dekat felda adelia. sambil tgu turn nak pilih pelamin, baju sme tu. belek2 majalah kawin atas meje derang. jupe bab gubah2 hantaran. dengan menggunakan kuasa kehebatan henpon. snap pic sebanyak mampu.

beli sme riben2 dari tahun lepas jugak. siap beli rerama kristal jugak. nak bg sebijik sama la konon. sebab tema gubahan nak bagi pada pihak lelaki kaler tqoise. takkan la nak bantai sme reben kaler tqoise semata. so, campo2 beli kaler tqoise, pink cair, hot pink n white. bukan reben biasa yang nak kena guna. beli reben yg macam tebal sikit tuh. tguk btul2 jenis reben dalam pic ni. mesti paham, jenis reben mana harus dibeli.

nampak je macam simple kan? serabut sana sini letak reben tuh. berputar jugak kepala pikir cane nak jadikan ala2 sebijik dalam pic nih. nasib baik kakak depan rumah tuh berjaye merealisasikan impian. bayangkan, jumaat da nak nikah, khamis baru terkial2 nak gubah hantaran. opkos stressss...tp, aku mmg slalu mengamalkan buat keje last minit. jadi, da biasa handle situasi gini...tenanggg...sbb aku mmg malas nak mengharap sesuatu yang gempak sangat berlaku dalam hidop =D biasa2 dan asalkan menjadi sudahh..aku bagi hantaran 9 dulang aje. tp, kopak jugak det okeh. hihi...jums tguk hantaran aku.

1. choc..my doter yang gubah

 2. sireh junjung..macik kazen tolong watkan

 3. kek..belom masukkan dalam kotaknye

ni yang paling aku sukeeee...ring dari suasa for muncets. aku mintak buat design yang di idam kan..akhirnye dapat..tempah dan design khas. nasib sempat siap. muncets pon suke n dia tak pernah lupe pakai tiap kali kuo rumah. objektif tercapai sebab aku mmg nak muncets sentiasa pakai ring ni. 

ring tak masuk dalam list hantaran. ni mcm mende wajib balas kot. dalam ring ni siap ada ukiran nama kami berdua dengan tarikh nikah skali.kalo korang nak tahu lagi, alas hantaran ni sme nye guna cermin berbingkai..aku beli kat kedai..satu bingkai cermin jatuh hage rm4.80. bestkan? sebab bile korang letak dia memantul balik. nampak cam eksklusif padehal murah je =D

 4. al-quran digital..kalo muncets nek kapal. dia bole bawak pen saje

5. polo no. 3..aku beli dari taun lepas kat jpo. aku mmg suke sgt kaler hijo. so aku belila no.3..tapi, antara banyak2..memg ini paling best baunye..beli satu set dengan shower cream.

6. belt espirit..dompet fossil

7. tshirt espirit..ada jeans levis skali..nak bagi pakaian formal..muncets nak gi opis mana plak kan? bagi la pakaian biasa2 je. lagipon, ksian muncets..dia mana reti sangat beli sinri..bio aku belikan.

8. hoyeahh...kasut utk muncets..pedro...pilihan yang tak salah lagi. bole la muncets pakai pegi mana2 pon. sebab dia tak bape nak formal jugak.

 9. watch from fossil

bunga pahar balasan utk pihak lelaki. sangat cantik sebab ada buterffly. macik2 aku dari sabah rajin gile, siap buatkkan wajik letak kat tiap bunga telur. aku mmg tak sangka hantaran jadik cute macam ni. alhamdullillah..semua menjadik dengan baik. sangat suke dengan hantaran sinri ^__^



6 comments:

miss she said...

cantik...

Ainul Hayat said...

Memang cantek...partner kita ni bukan gi opis pon nak pakai pakaian formal bagai...tp hantaran saya hari tu, saya bagi gak asben saya kemeja. Kononnya leh pakai kalau dia nak gi exam ke hape ke...hehehehe~

eton said...

cantik.. nampak simple but nice.

cik chinta said...

miss: thx =)
ainul: tade la cantik mana. buat sinri je. tp, puas hatila juga.
eton: thx =)

Zie Madini said...

zie masa kawen dulu takde buat hantaran bagai. zie follow ada org sarawak lama.tak berhantaran time kawen. plus....save budget! haha

cik chinta said...

da adat zie. Bt la jg

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com