Monday, June 25, 2012

gimiks!! kad kawen bentuk boarding pass

disebabkan aku keje kat sabah pastu kawin plak kene buat di jb. trus dtg idea nak buat gimik tang kad kawin. 

memula terpkir nk buat kad kawin fesbuk sbb ktrg kan cintemukebuku. pastu cancel sbb rmi sgt dah buat. mesti tak best.

ms godeh2 tenet terjupe kad kawin bentuk tiket flight. kat malysia cam x rmi buat kad kawin gini. maybe sbb xde objektif nak disampaikan kalo ko wat kad kawin boarding pass. kena perli ada kot =D 

obesea byk cth2 kad kawin boarding pass. design smart tp simple. pkir2, aku pilih nak tiru boarding pass MAS. 

byk kedai masa cuti thn lepas cari2 takde jupe design ni. nak tanak upah designer la buat. itupon aku carik dalam fb. nasib baik dia senang hati trima job ni. sbb aku punye banyak songeh. skit2 tuko. skit2 tuko. tp, hasilnya, sangat tip top.

 pandangan belakang kad. map ke rumah aku. 

 pandangan depan kad

 maybe utk org tua2, derg memang pening la bile dapat kad kawin ni. sbb tak reti nak baca. stress gak aku masa kad kawin ni sampai kat tangan parents. ayah aku membebel sbb susah kawan2 dia nk paham.sbb derang sme igt dapat tiket flight. muahahaha...tp kawan2 ibu aku sme puji sbb kad kawin best! xpernah dapat kad cenggini. sme ckp aku kretip. bangge okeh! plan menjadik.

tak ketinggalan, yang paling banyak kena tipu yelah opismate aku kat sabah ni laaaaa....termasuk kakak kantin yang siap tepon aku apesal dia dapat satu je boarding pass. mintak lebih bole tak..lucu. pekerja kat pos malaysia bopot pon tertipu. adeiii...sabar je la. sme kena tertipu idup2. lucu campo2 kesian gak. sbb derang tak baca btol2 kad kawin ni.

derg ingt aku kayo ape. bagi tiket flight betol2 suh dtg kenduri kawin kat jb. det nk wat kenduri aje da bole buat aku insap daripada nk soping mekup. sobsss... T__T

btw...hepi dgn kad kawin sinri. kenangan terbaik sepanjang idup utk diri sindri dan kawan2 sekerja.

kalo korang nk design sindri kad kawin pelbagai bentuk bole pegi ke page jari tercucuk jarum dan pastu aku printing kat luna hasyim...servisss terbaekk dedua org nih. nasib baik sme kerja aku dipermudahkan, takde kena tipu2. sbb takde masa nak balik jb. kerja setel dlm 09 je. alhamdulillah :)

7 comments:

Cik Kamoo said...

wah kreatif lah card cmnie...ada kelainan

cets said...

kretip yg dibuat utk kenakan org..hihik

najwa nano said...

wahhh..cantik r kad kahwin tu.memang kretif..tak penah dapat lagi yang cam gini.

cik chinta said...

pasni njwa bt kad transnational lak..hihik

Amaya @ AIE said...

Pos kt saye satu...mahu!!wlupun xdpt hdir..hihi.. N TQ 4 credit to me...jari tercucuk jarum :-)

cik chinta said...

hihiks..mmg harus bg kredit okeh

Anonymous said...

tempah kadkahwinlovely.com ade design ni http://www.kadkahwinlovely.com/sk011.html ...arap membantu..

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com