Sunday, July 15, 2012

baju nikah..amaran..pic belambak. sabo jela memandang

baju nikah aku buat sinri. xdela jahit sinri. pegi tempahla =p kain beli kat jakel tahun lepas masa tgh sale. aku beli skali dgn kain utk lelaki. takde dah aku bincg2 nak kaler ape. aku rasa cantik. amik aje. tapi, mmg cantik pon. hihi. alasan bli kaler ni, nanti baju melayu muncets, dia bole pakai pegi masjid. xdela dia segan sbb bukan kaler putih kan? nampak sangat cam baju nikah.

tempah dekat kakak sebelah ruma kak rin. dia buat baju mmg tip top, mcam butik hasilnya. hage pon xdela mahal sangat sampai riban2, bole designkan baju pelik2 dan sememangnya dia mampu buat. kagums. 

dia yg designkan baju aku totally, dari atas ke bawah. aku teksahla dia nk design camne, yg penting mesti ada reben dan lengan baju jangan sekali2 tukar jadi papaya style ke ape ke. mmg aku benci. aku ske lengan tangan yg bse saje. kalo tidak, kompom aku mengibas melibas karang.

baju aku terdiri drpd korset, baju kebaya, kain dan veil. sme dia yg siapkan. cepat pulak tu. puas hati. aku dinasihatkan buat baju ni tak terlalu fancy. nanti xle recycle utk pakai g keje. tailor aku ni jenis x ske membazir. oke, bagusla nasihat dia tu.

so, yg mmg xle dipakai smula utk g kje adalah baju kebaya tu. sbb mmg sah2 npk cam baju nikah. kain dia bole la pki buat g kje. veil pon xle nk pkai balik. korset bole jg pakai balik if untuk kempiskan perot. hihihik..

pastu aku gatal nk diy sinri pearl kn? xnk antar kat org jahit. konon2 gigihla bole siap. pegi beli 09 pearl. beli kemain da lama. bulan 3 da beli. tak jugak jahit2. padahnye, pagi hari nak nikah. tekedek2 menjahit lagik. nasib bek  sme pearl same kaler n ngam dengan baju. kalo tidak, mana nak cari dah last2 minit ni.

biasalah, faten yg menjadik mangsa. kami bersama2 bergabung tenaga menjahit. main hentam keromo je. nasib baik pakai benang lutsinar. selamat, xnampakla jahitan lintang pukang tu =p

 ingat tak aku nak sangat katil bertiang? jejejejeng...dapat jugak akhirnya. bole men gantung2 baju. heheh

ni konon2 amik pic skali dgn hb n kasut yang perlu pakai. padehal, masa nikah mana la pakai kasut kan? nanti tunjuk kasut nikah ni, diy oleh doter. kretip sangat2.

masa nak pakai baju, korset ala2 omputih zaman dolu2 tu. kenala ada org pakai kan kut blakang. ikat sekuat2 yang mungkin. dengan harapan perut akan kempis dan pinggang terbentuk =p

pastu da siap pakai. ikat reben plak. aku ske pakai baju reben2. trademark!

last touch up..lipstik

belakang baju ni cam ala2 ketua tukang bagi signal kat okestra tu ha..bole bayangkan tak? tailor tu x ske kalo kain menjejeh2. dia ckp nanti kain rosak. beter baju la yg melebar tapi jangan sampai jejak lantai gak. katanya dosa. eh..aku layan saje. asalkan cantik sudah.

cadar katil ni, ibu aku punye masa dia kawin dengan ayah dlu. dah dekat 30tahun. aku pulak punye turn guna. nasib baik tema nya ngam. gold..bukan sembarang cadar, baldu tu. buat hiasan okela. buat tido xbes. panas teramat.

 with my bro faiq

 bergambar dengan hantaran utk pihak lelaki.

wit angah

 wit hb intan norazam..cute kan hb dia..ngam dengan baju tu betol2 kan?

shawl je aku xbuat. bli kat radiusite lama da aku bli shawl ni, x plan pon nak jadikan shawl kawin. dah aku tguk ngam je. layan je la. skali cantik je masuk dgn baju nikah tu.

penuh tak aku dgn faten jahit pearl? eh lupe, ada sorang lagi bantu jahit ni. fadilah, photograper aku. dgn op skali aku soh tolong jahit kan pearl ni. hihiks.


 belakang baju

 wit my only sis..kami adik badik mmg ske camwhore..hihiks..

oh ye..ni skali nk tunjuk deko bilik la. penuhkan dia deco? sekeliling bilik kena pasangkan tabir kaler putih, coklat dan gold.

aku amik skali pakej trus. mekup, bilik pengantin, pelamin, baju sanding songket, gaun outdoor, baju korea, india, jawa dgn baju malam berinai, skali dgn meja makan beradap, persediaan utk nikah cam bantal2 untk duduk sme tu. 

pastu, sbb aku amik dgn akk ni dia ala2 cam tradisional punye mak andam kan. ada la skali mandi bunga siap ada baca2 la untuk naik seri pengantin. total cost untuk sekali pakej ni rm2000. murah tak murah. terbeliak mata aku. laju2 angguk setuju amik pakej dia. takde pikir panjang. 

team mak andam aku bagus, datang awal. persediaan dia pon elok teratur. mekup pon comel. sme orang cakp cantik. aku pon terkejot tguk muke sinri. len jadinya. syukurla kan? sbb aku kan x suvey byk tempat. orang cakap amik kat dia. aku amik ajela.







 cantik kan dia deko katil bertiang aku? 

skali pandang, korset dgn kain bersambung macam dress kat dalam tu kan? padehal asing2. aku pon kagums.










last pic dgn adik badik seblom title tuka jadik mrs shahrir ^__^

p/s; jam tangan hijo aku tu kan..tak tinggal2 walopon hari kawin.

6 comments:

Gnie Syazni said...

hehe first time tgk org pakai jam hari kawin..anyway cik chinta cantik sgt..berseri-seri :)

miss she said...

cantik!

Anonymous said...

wahhh...really nice ! comel jerk adik beradik ~
suke tgok color baju nie..cantik ler , pandai akak pilih :)
btw..sy suke singgah blog akak nie :) bukan stalker tau..hikhik

cik chinta said...

gnie; jam penting. ms itu emas. hi8
miss she; tq (=
cik anon; hi9..tade ape pon nk d stalk d sni oke, singgah sllu pun xpe. thx sudi jenguk (=

Sharinginfoz said...

bergaya sakan

cik chinta said...

sekali skale..ha8

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com