Saturday, July 14, 2012

malam yang sibuk untuk semua

muncets da balik. maka da xde keje nk dibuat sebagai suri rumah ;p bolehla hadap laptop mcm biasa.harap2 bole la habiskan entri kawin yg da lapok.

malam seblom nikah, hari khamis malam jumaat tu ada kenduri doa selamat sempena naik rumah baru. malam ni aku takde pon kat rumah. aku kuo dengan helen sebab bz..bz..uruskan penginapan utk lelaki. nasib baik oke je kan sme nya. hu8.

selambe je kuo sampai malam buta. nak buat cane, byk benda xsetel. dahla aku pon balik sehari seblom nikah. mau x lintang pukang uruskan mende2 last minit.


bungkus dan bungkus lagi doorgift. penuh satu bilik. jiran2 sekampung yang sangatla rajin dan baik hati. 

bile pelamin siap. adik2 aku yg rasmikan dlu. tym ni aku da tade kisah hal pelamin. masih bz uruskan hal2 last minit.



kakak depan ruma buat bunga telur plak

angah yg suke posing lebih. ak tataula kalo turn dia kawin. kompom berjuta kot dia posing tanpe perlu pengajaran.

wajik utk sangkut sama2 dengan bunga telur. terlebey rajinla macik2 n jiran2 aku ni kan? kagums.

balik je dari uruskan penginapan pihak laki, trus kena panggil dengan jiran utk pakai inai. masa ni da pkul 11 lebeh. maunye aku tak menguap2 masa kena pakai kan inai tu. aku tade buat ukir2 pon inai kat tangan. ibu tak bagi. so, buat bse2 je r. tu pon aku tak sangka ada orang da siap tumbukkan inai ni. sebab aku terlupe hal pakai inai. truk betolla. tapi, aku ske inai yg kena buatkan ni, merah nya cantik.


angah yang kureng. aku da nantok2 bole plak dia sempat gurau main serkup2 kepala.


ibu join bungkus bunge telor


angah kena angkat barang lepas kenduri doa selamat.


faten dut pon kepengsanang sudah. dahle esoknya dia ada exam add math. pastu balik sekolah komplen kat aku, dia jawab guna air liur basi je. penangan nak kawin nye pasal. kesian. 

nasib bek adik badik sme bole harap. lop u ols.

4 comments:

Gnie Syazni said...

hehe nak kenduri memang penat kn :)

cik chinta said...

tgu turn gnie, nti merasala. hik6

NorHaFydzah said...

dah boleh post 3-2 entri sehari ni... kahkah :)

cik chinta said...

tu la, tp msih malas jugak. adeh

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com