Monday, September 10, 2012

almond chip sesedap nye..^__^

aku adelah jenis sangat cerewet dlm makan kuih raye. ada byk kuih dan biskot yg ak x makan. klo masa dlu dok hostel pon kalo ibu dtg lawat x pnh dia bawakan biskot sbb mst spi xpired ak x mkn. aku cme mkn roti je sapu planta. 

jadi, sgt teruja sbb akhirnya ad biskot berjaye menambat hati tahun ni. kuih raye peveret teramat tahun 2012 adelah biskot ni. aku ikot muncets beraye umah macik2 dia kat selangor. pastu terasa kuih ni, then trus mkn x henti2 spi separuh balang kuih dia tinggal =p  

rupe2nye macik dia tu jual biskot ni..dan ak sambung mkn kat umah muncets lagi =D pastu muncets ad blikn utk ibu juga sebalang. trus ak rembat sebalang tu bawa balik sabah. ibu teksah sgt. sbb klo anak2 da xde, kang xde sape mkn plak.
 
 korg kalo nk oder utk raye haji ad kot. tu num tepon dia. ak awl2 da bodek muncets oder/belanja utk ak makan je sinri2 (: muncets ckp nk oder kn 5 balang. xtaula btol ke tak..klo korg nk oder skali, ak xtau cane nk bg pada korg plakkan. better kalo nk, direk kol dia je la.

 ni da tgl bape keping sblom ak semadikan dalm perot =D satu balang ak habiskn dalm masa 5 hari je...hahaha..sedap sgt...gian nk kunyah2.

 chip n almond dia byk kan? pastu x keras tau biskot ni. ngam2 je. lembek sgt pon tak. rapuh2 manja gitu. sedap...sedappp...x sabar tgu raya haji. nak makan lagi.

tgu daku biskot sedap....kite berjumpe raya haji nanti..muncets..igt janji mu..5 balang okeh..

6 comments:

shizansyafik said...

err.. mmg taleh tgk blog ni kalau time lapo.. menggoda jiwa n raga.. hehehe

dINdaShda said...

kuih raya kak lydia mmg sedap.. :)

cik chinta said...

zan; aik, tgk pic pon teliur? hihi

dinda; pnh mkn ek? sdp kn?

shizansyafik said...

haha, bab makan no satu beb.. hhehe..

dINdaShda said...

regular customer tiap2 tahun.. :) mula2 bwk sample biskut ni sumer xnk sbb rupe die biasa jer, beli dah mkn abeh sebalang.

cik chinta said...

zan, ble r jd geng

dinda, psni tmbh sorg lg regular customer

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com