Monday, January 28, 2013

nasi kerabu

since cets da blik kl mengejut. ak opkos dlm mood sedih T_T air mata n ingus meleleh je kan masa lipatkan bju dia msuk luggage rtu. pstu da start kn tdo sorg plak mlm2 wat ak takot. 

masa ad cets, ktrg tdo tutup lampu, buka lampu tangga je. lm jg r kn ktrg duk sma x pisah. dr bulan 11 sampai bulan 1. hehehe..utk org long distance ni, kire lama sgt r tu. jd skg nk tdo, kn la pasang lampu terang benderang..smpi panas berminyak muke..huhuh..

skang ak rs x secure je tdo atas tilam bawah tu. mcm2 ak terbayang, ad binatang merayap la..apela..spi xle tdo. nk tdo blik atas malas, sbb malam2 ak asik bangun g toilet. letih r nk nek trun tangga =p 

nsib bek cets da alihkan kusi panjang sbb ak mintak tolong. rajinkn cets duk ruma ni masa ak g kje. pesan je ape mende dia wat. tq cets..muaxxx...jd skg lbih slesa tdo kat atas kusi je. lebih lenyak. 

otw anto cets g epot rtu, karima yg temankan. sbb ms tu cam da lepas thari..dia ajak ktrg mkn kat satu kedai nasi kerabu ayam madu. dekat area kinarut. ak on je, cets pon layan je r. sbb flight kn malam. kat stu ak n cets mkn nasi minyak, karima lak mkn nasi kerabu. 

sbb ak nangis seblom tu..ingus ak xle cover...meleleh je kot masa makan. cisss...cets tegur..hahahahampeh. lawak je kan cets, dia xnk ak sedih2..sllu je dia nk wat lawak walopon dia ekceli sedih nk tglkn bini yg tgh pegnen ni. riso sgt dia tu. riso kat bby r paling lebih.

si karima plak, lepas mkn asik mengomplen nasi kerabu x berapa umphhh...haihh...dia ni mmg bab komplen makan no. 1..trus blik2 bcakap nk wat nasi kerabu.

so, ari sabtu pagi dia ajak g pasar n bli brg ape patut. ak layankan je. siap pegi petik bunga utk jadikan kaler utk nasi tu kan. pastu ktrg memulakan operasi memasak kt ruma dia. huby dia pon xde rtu sbb ada keje d kk. hampir berejam jg r nk sediakan sme mnde ni. fuhh...kebulur..

ni r hasilnya berejam2 tu..nasib baik jadi n sodap..pestime plak tu wat. xyah dah susah nk feeling mkn nasi kerabu kat kemaman pasni..gotong royong wat dgn karima je r gamaknye. resepi? goggle ja.

cets ckp, tym dia xde je...kompom ade je r projek aku dgn karima. hahahaha...

bestu..kalo cets ada, asik kena kepit bawah ketiak je. camnoooo nk projek masak dgn karima???

trer kan? jadi kaler pepel kat nasi tu..pestime try guna bunga yg ktrg petik tu..kagums dgn diri sinri, sbb awal2 ak ckp dgn karima..x mati ke kite guna mende ni letak kat nasi tuk wat kaler? kite guna pewarna je r...keraguan tahap max...hahahaha...tp seyes..ble r...sodap plak tu..ada rs lemak2 skit..hahahah

cume xde solok lada ke apa tu nama...tp...still sodappp..ktrg nk bukak kedai r pasni..hahahahaha

karima memandai tambah daun limau n pandan..buget cam masak nasi lomak.

lenguh tang memotong ulam2 jgn ckp r..pisau da r x bape nk tajam..hahahahaha



sekian xtvt yg perlu di wat..klo dibiarkan aku kesepian dok ruma..kompom lenjun baju dgn ingus n air mata..thx karima (:

2 comments:

Shizan Syafik said...

sedapnya nasik kerabu.. blik klntan nak cari la

cik chinta said...

dkt ja ba tu klo mo blk kltn

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com