Sunday, January 27, 2013

bon voyage cecets!

" Sesungguhnya pekerjaan yang mulia dalam Islam adalah pelayaran. Melalui pelayaranlah bagaimana Islam itu berkembang"

lama x updet blog sbb asik duk bawah ketiak cets. nk pegang laptop n wat kje len jgn harap. kalo masak baru kena lepaskan. 

almost 8 months x nek kpl kn. sjk nikah tahun lepas. fuhh..kejap masa berlalu. da tahun bru. tahun lepas raye berdua..tahun ni bakal bertige..cambest kan pic raye tetibe ada tambah lg sorang. ha8..cume tang lemak bertambah tu..redho je la. slow kasik trun. tp, x sure jg if cets dpt blik raya. hopefully...sbb ngam2 jg tu dia 6 months..masa tu da bln 7. 

kronology nek kpl kali ni cam sadis. opis kol mengejut ari kamis lepas, masa tgh santai2 tgk tv cuti maulidul rasul. trus pack brg n g epot on d spot. sedih sgt...sbb klo tau awl2 ble manja lbih2 skit sehari dua. ni direk je suh blik kl lapor kat opis n war medical cek up. nasib bek pg tu da siap bt bekpas n cets da kenyang mkn.  

cets dpt kol ari kamis kol 10 gtu..btolak ke epot kk. friday g opis kl, wat medical..sabtu dia rileks jap kt umah smentara tgu tiket dr opis ke bangkok..ahad kol 1040am dia fly ke bangkok. 

td, juz received call from cets dr bangkok (: tgh tgu agen amik bawa nek kpl. kejap je ckp2. sbb roaming mhl. tp teksah, aslkn dpt tau da slmt spi. sng hati. fly ke sana plak sbb kpl ada situ. kalini nek bunga kelana 7, opis ckp kasik nek stu sbb dah pnh nek bunga kelana 10. jd sng nk keje sbb sistem sama. gtu r cets xplain.





ni r BK 7..cecets..bile nk ajak nek kpl sama2..hihiks...pas baby kuo kasik ikot tau. npk dlm gambo cm kcik. teringin nak nek kpl beso2 lak. kpl kcik da bse nek dgn ayah n dgn cets masa dia kje dgn bumi armada kat labuan ritu. 

sng ati skit sbb dpt nek area dekat2. hrp2 kpl x melencong jauh mcm yg lepas. memula je dok kat pd..tetibe g oz.

baby masa ari kamis n jumat meragam je sbb dedy xde dekat dgn dia. mcm tau2 je kan. sbb da tbse kot. tp, skg cm da ok. xde sgt ngamuk dlm perot. sbr eh baby...nti dedy balik.

 bon voyage jg utk adik2 aku lg dua org ni. mcm musim plak beramai2 nek kpl kan.

yg ni br pestime nek kpl belayar jauh berbulan2...jgn muntah hijau sudah..nk sgt kn keje sm2 cm abg ipo..rasa kan.




10 comments:

Shizan Syafik said...

alahai, bestnya buleh berlama2 ngan suami.. take care sis.. rajin2 update blog.. rindu nak baca.. :p

cik chinta said...

hihi..aftr dis mmg rajin r skit kot.

NorHaFydzah said...

Musim pelayaran agaknya kan.. semua gambar bekayar... hihi baby rindu kat dady tu..hoho, so mumy jangan sedih2.. nanti efek kat baby.. ;)

cik chinta said...

lm2 ok r nih..sobsss

cets said...

tq syg.muax lop u.xoxoxo

cik chinta said...

muaxxx cecets...xoxoxo

cik chinta said...
This comment has been removed by the author.
azizah :) said...

huhuhu suami jijah asyik belayar sekarang ni.. aduh rindu..

cik chinta said...

ble r kt berkontek sllu utk kongsi perasaan kn jijah (:

surizan abdghani said...

Awk sy baru terjumpa blog awak.dok godek2 terjumpa lak entry ni.abg ipar sy pun kelasi kapal.sama leje dgn suami awk tp mngkin lain2 kapal atau pnah satu kapal tu wallahualam la hihi.tp abg ipr sy dh dkt 2 taun benti keje sbb ank makin membesar.waktu tu sy stay kat petaling jaya dgn kakak sy.n time tu kakak sy baru bersalinkn ank 1st.lepas bis pntang office kol husband dia suh naik kapal.after 8m baru jumpa balik.balik2 tgk ank dh besar.dh 8 bulan.yg kesiannya kakak sy la.suami kt darat tp xleh turun,kakak sy gagah amik el utk jumpa hubby dia.bwk ank kecik.merasa la dia masuk dlm kapal hihi.dia balik dr jumpa hubby dia kt port klang tgh2 malam.dgn ank kecik lg naik teksi.mengandung ank no 2 pulak,time pregnant suami dia ada tp time deliver suami dia kena naik kapal.sama jugak dgn no 3.skrg ni dorang balik kg n stay kt kg je

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com