Sunday, March 31, 2013

gambar masa 4 bulan preggy (:

masa ni cuti bulan sebelas doblas. tahun lepas kan best. cecets ada kat darat lama, sebab sambung study. dari lepas kawin bulan 5/12 sampai akhir bulan 1/13. sentiasa dapat kol..ym..lepas ni takde dah cuti lama begitu. ehe..kire mcam rezeki kawin la. honeymoon atas darat puas2.

cuma time aku balik sabah keje dan dia study kat melaka. kena la berpisah bape bulan. but still ok. senang hati dia atas darat. 

cuti balik bulan sebelas doblas tahun lepas la heaven. dengan aku cuti sekolah. so, berkepit saje. gilir2 balik umah sana sini. memang puas ukur highway. puas juga bayar tol =D

tahun lepas my kazen kawin akhir tahun. parents ajak la pegi sana tido sambil kenal sedara mara. yelah, cets kan baru masuk family kitorang. jarang balik, time gini la kena guna baik2. kalo tak, memang susahla nak kenal2. cets oke aje. walopon dia penyegan.


kazen aku ni umah family nya di felda segamat. agak jauh la dari bandar jb. dekat 3 jam. paling suke kalo balik kampung2 ni. banyak je buah2 kat keliling rumah. yang jarang kite jumpa kat bandar. ini namanya buah susu. atau kalo nama komersial..buah markisa. penah korang makan? 

kalo makan jenuh nak isap..kalo buat air sedap (: masa ni, ibu amikkan banyak. sebab suruh aku makan. buah ni kan masam manis. 
 

perut masa 4 bulan blom nampakla. tapi muka kembang masa balik umah sana. asik makan aje. cets sepet..sebab kena matahari, silau.


freestyle..cets, me, faten & ibu. sbenanye baju aku ada je sama dengan derang, tapi, tak bawa balik. so, pakai aje yang sama2 kaler pink. baju pink kitorang ni, aku belikan untuk faten. sebab dia suke pink. masa tu jakel tengah sale. 3 pasang rm100.
 

orang rewang angkat lauk ke depan. kat sini x pakai katering. sistem gotong royong.


ini buah sukun 
 

orang rewang pompuan
 

rewang lelaki



pastu aku sempat kuar sebelom majlis berlangsung, sebab beli hadiah untuk pengantin. ramai2 la keluar naik kete ayah. cets jadik drebar. dia mana bole kena tinggal, nanti mati kutu pulak.
 

sesi memilih hadiah
 

sape paling ramping =p
 

me n cets pon rambang mata cari hadiah
 

so sweet je kan rumah kampung2 ni. best amik gambo kat tangga. umah aku takde tangga. ha8


faiq
 

sempat lagi masing2 berposing dengan hadiah. ni semua adik beradik ibu aku. me, cik susu, mokde, faten n ibu.sampaikan mak ngah aku ingat rombongan mana la pakai pink semua.


makan time..lauk2 masakan kampung. me loike. terutama tempe dengan sayur nangka. sedappp..banyak kali menambah. uhuu..mana tak kembang muka.
 



sekarang ni mcam jadi trend kat majlis kawin ada cabutan bertuah. tapi untuk orang rewang dengan ahli keluarga je la. macam penghargaan/bagi hepi untuk orang rewang yang datang menolong.




inilah, bila da satu keluarga berkumpul. bergosipppsss...
 


faten & faiq
 



pengantin lelaki sampai dan kena tol...ahaha...adat orang johor.


pengantin lelaki dengan perempuan
 

persembahan zapin, pon tarian johor jugak.
 

tadi tol atas jalan, ni tol nak naik tangga. amacam? hahaha..sape2 lelaki yang nak kawin pompuan johor. ginila, bukan sebab nak susahkan pihak lelaki. just for fun je. letak rm0.50 pon ok je dalam angpow tu. lepas dapat, baru bagi jalan pegi ke pelamin.


da ready2 nak balik masa ni. serabai da muka.
 

i miss cets so much. lama tak kena peluks =D rindu. 

tapi, duduk lama2 darat pandai bergaduh jugak. adat la..kawin. marah2 sayang..

10 comments:

Shizan Syafik said...

sedapnya buah markisa tu. huhuhu

cik chinta said...

shizan bse mkn jg. hihi

░♥si lampu neon♥░ said...

comel laaa both of u :) heheh semoga selamat menjaga baby sampai lahir :)

cik chinta said...

kih2..sm nek bulat klo dekat.

S.A. said...

Cutenye preggy, org Johor kah?

najwa nano said...

penah pegi kawen adat johor.best.kelakar pon ada gak time tol pengantin tu.pastu yang pengantin menari sekali tu.comel je tengok.

tenku butang said...

cute couple!

done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

cik chinta said...

sa, aah..johorians (:
najwa, ehe..mn tau terkawin org jhr gak
tenku butg, tq (:

azizah :) said...

nufaka! wah 4bulan slim lagi..macam jijah jugak la.. takut jijah bila 4bulan perot kecik..hehe

cik chinta said...

7 bln bse br npk peyutla. ihi

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com