Thursday, March 14, 2013

stretch mark! 0_o

2, 3 arini mcm de gatal2 mnje kat perut. cme x mnjang ade. kdg2 je rsnye n x bp nk mgaru pon klo gtlnye dtg serang. sbb sllu bc blog m2b. ak tau, ni r tnde2 awl x lm lg nk muncul strechmark. oh no! 

kwn2 ak ada pesan, pki awl2 losen/myk utk kulit di perut seblom jd lbih worst. sbb skli strechmark da mucul. mmg buruk la perut pasni. spi lps deliver pon buruk jg. ngeri dgar. 

ekceli mgu lps ak da g watson bli minyk utk elak strechmark ni, bli jnis palmer's sbb bc byk ckp ni elok. klo rajin sapu dgn disiplin. insyaAllah, xde la muncul garisan berseni di perut bulat ni nti. gtl pon dpt dkurgkn. 

 kegunaan utama, ada tulis dpn kotak

 cara guna tulis blkg kotak. gn 3 kli sehari


 kcik je aku bli ni. hage rm20++ 

da 2 hari gn, so far ok xd mslh. bau sedap, wangi. cpt meresap dlm kulit. x bminyak. kulit pstu trs rs moist n gatal pon xde dah. ak gn lpas mndi utk pyerapan lbih max.

ak pki jg d kaki sbb mslh kulit kering di kaki sjk pegnen makin mjadi2. kat muka pon sapu skit2. berbaloi bli, sme part kat bdn boleh pki. klo hbis ni, aku akn bli lg. utk gntikn losyen. rs pki ni lg bgus kot dr losen.


 rini kn pki bju batik. bju ni bole pki lg. nasib baik.

kesian bby rini, xde mknn sdp yg bole dimkn kat kantin..

13 comments:

Mrs. Abi said...

rajin2 la pakai yeee.... sapu kasi kulit lembap so dia tak merekah. sapu losyen pon boleh. tp sapu2 pun, mesti ada jugak kesannya. huhuhuhuhu...

cik chinta said...

mrs abi; seyesss? huhuhu..

Fadia Ayesha said...

the day i tau I preggy, terus cari palmer lotion. I tak pakai oil sbb kulit i senang berminyak. Alhamdulillah, until now takde stretch mark . gatal sebab perut nk membesar, so have tu tahan dari menggaru..hehehe.. balik rumah je, terus sapu..;) jgn stop pakai sampai lepas bersalin tau..

Mrs Lurve said...

sy pakai palmer nie jgk..tp pakai yg utk preggy punya..alhamdulillah..dh masuk 9 bulan, memg xde lg strech mark muncul..kena rajin sapu, terutama lps mandi, lebih penyerapan..

cik chinta said...

m lurve; br nk mula sapu. hrp2 xd jgla.

cik chinta said...

fadia; tgh dsiplin kn dri utk rajin sapu (:

mekchu said...

hi dear... comey je perut.. adoi rindu pulak perut moncit.. mekchu dulu sapu VCO tanamera kat perut.. bagusss..

cik chinta said...

mek chu, da de bby pon slimkn. Nk jg. Hihi

LYAfrina said...

tq for sharing.. nk cuba survey2 gak la produk ni

cik chinta said...

lya; try r, so far mmg ok. selesa

azizah :) said...

ramai mom to be kata oil ni ok.. jadi bila cik chinta kata ok ni rasa nak beli gak la :) pakai awal2 senang..

cik chinta said...

bau sdp, nyum2

cik hani said...

kite xpregnant so xtahu la sangat pasal ni..
tapi xpe..ada review pasal ni so leh dapat info kat sini..

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com