Saturday, April 6, 2013

first time offshore!

ckup btol korum family aku keje laut. macam jadi keje turun tmurun le plak. tapi aku sure, c faeq xkn kje laut punye sbb dia x tough cm abg2 nye. ihiks. btw, rini his besday. hepi besday faeq. mesti ayah bawa makan luo rini. best2. muke cam kat bawah ni, ada chance ke keje laut yg lasak2 tu? aku pon tatau ape dia nk keje nti.



akhirnye cita2 adik aku yang sorang ni, c fredut tercapai jugak. nak keje kat laut macam abang2nye. aku rasa adalah dekat sebulan kot dia dok offshore. kemain hepy & xcited. spi dok lama2 atas laut tu pon x kisah. 

katanya makan minum sedap. keje pon elok je. alaa..orang blom berbini. bujang bawa diri. tu yang senang hati nak dok lama. tunggu da berbini nanti. asik la mulut dok zikir rindu bini. 

cam si cecets. asik igt nak balik je. ehehe. tp, soklan dia skg lebih kepada...apa baby buat? baby macam mana? mommy nye xde kena tya sgt pon. haishhh...

kapal da anchor. tp line x elok. x best. aku x ske la time 09 je putus putus. kejap ada kejap xde. cm penat nunggu tang bile ym nye nak spi.

da pesan kat adik aku ni. sbb nek laut kemain lama. mesti la bg hadiah best2 kat anak sedara first. ehehe. tapi dia over la plak. siap nak amik cuti time aku beranak. gituuu...xcited sgt. nak tguk muke clear fred?





ni pic masa dia da nak balik kemaman masa raya ritu. dapat cuti kjp je x sampi 4 hari. naik moto tuh. gigih btol. aku pon tatau la, xpandai sakit montot ke jauh2 naik moto.

harap2 sukses la dia sampai bile2 dlm kerjaya yang ni (: senang hati adik2 keje elok2 dah walopon malas belajo dlu2. ha8. 

x pandai xpe, yg penting rajin kena ada.

6 comments:

Shizan Syafik said...

btul.. xpandai takpe, yang penting rajin.. ayat yg selalu dibebelkan kepada anak2 murid.. hehe

najwa nano said...

tengok faiq pon memang kurang tough sket.haha.xpe suh dia keje bhagian pengurusan offshore.sesuai ngn muka dia yang cute duk dlm pejabat.hihi
murah betul rezeki anak2 ibu kan.semuanya keje elok2.angah pon duk atas kapal kan skrang?ada follow dia kat twitter.lelaki banyak peluang keje skrang.asalkan rajin je..

azizah :) said...

faeq ni muka jambu tapi hensem..hee nufaka umur berapa?? ramai adik beradik lelaki yer?

seronoknya semua suka duk laut.. nnt bila berkumpul citer pasal kapal, laut, belayar..hahaha

cik chinta said...

shizan, ayt bse bebel kt murid. ha6.

njwa; tu r, faeq ni lyk kje opis je gyanye.

jijah; coming soon 28. tuaaaa..hi8. mmg laki saje adik2.

アヌム said...

adik kje laut xpela..klau laki sendiri tak sggup heeee

cik chinta said...

ala..laki kt kje laut la. ha8

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com