Sunday, April 7, 2013

kemas beg baby

dah nak masuk 35 weeks. haruslah ready baju2 baby dalam beg pastu letak dalam bonet kete. walopon due lambat lagi kn. bak kata orang. sediakan payung sebelom hujan. lagipon, karang da makin besar perut, makin la aku keje nak melepek aje. lagipon arini kan cuti, kalo hari keje. jangan harap nak buat keje lain. balik2 aje dah pkir nak rehat saje walopon tak tido.

beg baby ni bukan dapat hadiah, beli sinri ye. ha8. masa soping aritu, ternampak pastu tguk hage pon oke je. rm23, jenama fiffy. beli kat serway putatan. lagipon mana la aku ada beg elok2 comel. beg yang ada sme dabak2. macam nak balik bape bulan punye besar muatan. x sesuai untuk letak dalam bonet kete hari2.

ada jugak yang aku tguk dalam 09. tapi nak beli cam xtau kualiti kain beg tu. yang ni kainnya tahan. runag dalam nye pon comel2 la. ngam2 utk bawak barang baby utk travel tak jauh. macm utk nek flight ke, balik kg utk singgah r&r ke. xyah la nak godeh beg besar. 

pastu bole pulak aku terpkir nak beli lagi satu untuk angkut g keje. sebab talinye tu bole sangkut kat bahu. kih8.

pilih kaler hijau sebab peverret mommy yelah hijau. gituuu..baby xde pilihan. kena la ikot taste mommy ye. 


ada love2 lagi (: xla plain sgt designnye.
 

masukkan receiving blanket berhud satu (kaler hijau gak), lampin 4 helai, towel selai, tisu basah, baju baby 3 pasang, sarung tgn kaki 3 pasang, barut 3 helai, pampers nb 9, topi satu, minyak yuu yee dgn set mandian/bedak tu. 

maybe aku kena google dari mommy2 expert lain tentang barang yang derg bawak g hospital. manatau ada tercicir. 

barang mommy blom kemas lagi. dedy nye asik ingatkan suh kemas barang baby saje. anak dedy laa sangat.

keje dedy da settle atas kapal, dah send pon kat opis. 2-3 minggu ni dedy bz btol siapkan keje. sampai tak terlayan mommy. nasib la mommy paham =p harap2 bulan depan adala berita baik utk dedy (: 

17 comments:

cha said...

dah dekat sangat dah tu. semoga dipermudahkan urusan :)

najwa nano said...

ingat ke dapat hadiah.sampai berbalut macam hamper.hahaha

upu najwa keluar masa akak pantang kot.kalau dapat sabah nnti bleh lawat mummy ngan baby.hihi

cik chinta said...

momycha; btul ke da dekat? huhu..

najwa; haip, akk pantang d jb la. klo dpt sbh. ble r lpak sm2 nt. ihi

Shizan Syafik said...

tu la, nak tau jugak checklist barang2 ke spital nnti..

HAZIRAH ABDUL RAHMAN said...

dear,
awal2 dulu kita memang guna minyak yuuyee tu. pastu ada makcik bagi tahu dia tengok kat intenet kata ada gelatin bab* tu. pergi kedai cina pun bila nak beli minyak tu dorang yang bagi tahu. jadi, nak selamat kita buang dua botol kita ada, ganti dengan minyak telon bayi. ok jugak. kita just share info je. kalau tak yakin, jangan pakai k. sian baby nanti.

cik chinta said...

shizan, tgh google jg ni

zira, tu r, nsb kt de bli myk telon jg. Mmg sgja bli 2 jns. Thx igtkn :-)

ryyhan kamarudin said...

Beg mommy pun sama penting kena kemas sbb kdg2 klu mummy kena admit daddy tau ke nk bawak pe? Haha kdg kita pesan brg pun blm tentu dia pack brg betul

Klu nk bagus prepare 3 bag, beg baby, beg mummy, bag standby ( in case kena admit lama sikit..beg ni simpan kt rumah pun xpe...cth brg mebi mcm breastpump ke, extra pad etc)

Share last time as guideline http://ryyhan.blogspot.com/2011/06/preparing-hospital-bagfor-2nd-time_15.html

cik chinta said...

ryyhan, tq2..kasik idea gini. takde tpkir. lop u.

Wawa Tasliman said...

kita pun tak kemas bag hospital lagi.. semua dah cuci tapi tak kemas lagi..

comel nya kaler hijau..

~MommyAida~ said...

Selama mem packing dear..semoga semuanya selamat ye...kalo tak sure pasal list brg baby ke hospital, boleh refer blog saya jugak..juz sharing kan..

cik chinta said...

wawa; mari kt mgemas (:

momyaida; yup, pnh tgk da. tu la kemas2 ikot list yg da baca (:

SAFIYYA QAISARRA said...

salam...kene bersedia dah tue ehhe..mcm saya ritu kne warded 3d..baju baby kurang terpaksa beli bru..baju lengan panjang byk skit sbb mlm2 hospital sejuk..lagi satu bantal baby jgn lupa bawak..sbb selalu gov hospital bg bb cot je xde bantal..bantal karipap sesuai.

azizah :) said...

nufaka.. xlama lagi tu >36w bila2 masa boleh bersalin sebab baby dah matang n bukan prematured lagi..

kongsi la checklist lagi.. jijah pon nak tahu gak..

Sya Chot .. said...

memang cantik beg baby tu kak..:) eee msti tak sbr tgk baby tu nanti..hehe

アヌム said...

sama la dh stat2 jugak packing2 ni heeeee

Nory Zoulkefle said...

yeayyy tak lama lagi baby nak keluar...

cik chinta said...

safiya, bantal karipap, kt ada (:

jijah; mgu dpn 36w, kn redy da la kn?

sya; mummy ni pon x sbr jg nk tgk (:

mari sm2 pack..ehe

nory; yeyy...hepi jg ni

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com