Thursday, May 2, 2013

38w 3d

bersiap utk keje rini sangat..ooooo.....kenapa2...x selesa dah. peluh2 muke, sampaikan basah brush blusher dgn peluh. bole plak tu lupe nak pki lipsliner & lipstik. okeh..tahap x selesa tu memang dah max la gamaknye. buat sme mende pon dah x tentu hala pkiran.

sampai sekolah dah berkejor wat relif plak. rmi beno x dtgnye. wat ala kadar =D sebab malas nak hantar banyak sangat kat meja org. habis kn 2 masa wat relif. so, xde g kantin mkn. 

tp, aku mmg malas nk g kantin dah. sbb nak gunakan masa yang ada utk siapkan paper fizik. kelas ada dua je. tp, paper kena siapkan 6. so, seblom balik sme da siap print. tinggal lg satu paper lom ketip. 5 lagi da tersusun atas rak. tinggal kena jawab je next wek (: soklan senang jep. 

pastu rini dapat choc snikers dr kak nida. memang aku dari ritu nak kem orang belikan kat labuan sepeket. skli da kena bagi, ok...lepas ngidam sudeh. sukeeee...x nyempat nak snap pic. ngap2 trus mkn sambil wat keje.

klas form 1 hik & 1 ama berjalan lancar. gud2...1 hik ada 2 org pelajar ble jawab sme dengan betol. gitu gak dgn budak 1 ama..kejap je paham. 

pastu, yang paling best dapat balik awal..horeyyyy...sbb CM dtg kat area sni wat lawatan utk pru la. sbb takot jem kang xdapat balik tersekat situ. so, kena suh balik awal. 

trus direk pegi pekan setelkan bil2 yg lom bayar. legaaaaa...sempat masukkan det dlm tabung haji, hasil penabungan tahun lepas dalam tabung tin biskut tu. gile berat angkat det syiling. berat macam ntah bape kilo. skali kire2 guna mesin adalah dua ratus gitu. pastu aku tambah lg dari det yang cecets bagi tiap bulan.

sejak pegnen, susah kan nk g soping. jimat di situ. kih8.

habis urusan pekan, laju2 g kkia. appointment skang dah jadik every wek sbb da ckup bulan. aku rasa cam, aik..baru je pegi. pegi lagi. penat nak g tempat sama.

kena cek urine je. xde amik darah (: gile kot nak kena sedut darah tiap minggu T__T urine sme ok. timbang berat xde naik. cek tekanan pon normal. 

masuk bilik kena cek degupan jantung sme. ok jugak (: cek kaki, nurse cakp mcm skit je baru nak naik bengkak. kagums..cek mata pon xde pucat.

kena suh makan sayur lemiding merah utk tambahkan darah. sebab last wek kan trun jadik 10.5..malasnye aku nak pegi tamu panas2 tu bli sayur. berjejehla peluh kang.

tu saje utk rini. xdo gambo. 

esok last keje...^________^





 



9 comments:

azizah :) said...

dah 38w makin xselesa yer yunk.. moga semuanya di permudahkan yer :)

najwa nano said...

spatutnya dah amik cuti ni..memang penat kat sekolah.najwa keje 3 hari blik rumah nampak katil terus.kalau akak yg pegnen ni mcm mana la kan..

cik chinta said...

jijah, tq

njwa, awl kje mmg gtu, x bse, nt lm2 da x rs pnt tu. Njoy k kje. Hihi

cha said...

dh cukup bulan ye. take care :)

SarahSyafiq said...

Gigih jugak tu g mcm2 tmpat.org kate jne byk berjalan kn nnt sng nk deliver.smoga dipermudhkn segalanya.

アヌム said...

mgu dpn cuti dh ehh.best2 heeee...

cik chinta said...

cha, aah..tq (:

sarah, dge gtu la. tp kaki sakit r. ha6

cuti mgu dpn spi rya. hurey

dhiera said...

semoga dipermudahkan ye darl~

cik chinta said...

amin (:

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com