Wednesday, May 15, 2013

40 minggu

harini adalah due date. tapi, blom ada tanda2 bersalin. pagi2 muka dah terpacak kat kedai join ayah bekpes roti canai banjir..slurpp...

ada hati kan aku nak oder dua bijik roti. tp segan la plak. kih8..sejak bile aku segan tah dgn ayah aku. selama ni xdo pon.

siap berjalan2 gi pasar bopot sebab nak carik ikan puyu. nak bela kat umah. ayah aku la tu. skali 3 ekor dia belikan. punye besor. 

xpenahla aku tguk ikan puyu sebesor tu se umur idup ni. haihh..layan kan. siap beli akuarium & makanan ikan kat bestamart trus.

ekceli carik pasu utk tanam tembuni lepas bersalin. xde plak jumpa. esok la carik lagi.

balik umah masak2. ayah masak la. aku xdo, dok sapu2 sampah, kemas ruang tamu je. 

siap2 masak, blom lapar nk makan. so rest2 seblom kena pegi klinik sebab rini kan check up kat kkia tu. ayah la plak teman g klinik. punye lama menunggu, sebab staff nurse banyak xde, kena g kursus. adala dok memeram kat kerusi sejam stengah.

check urine ok, xde kena amik drah mgu ni sbb mgu lepas dah kena amik darah. cek tekanan pon ok. berat masih 61.5kg. xde naik. kepala baby di bawah. cme xtau da enggaged btol2 ke tidak ke dalam laluan.

nurse bagi date lagi. minggu depan jumpa cam biasa. kalo sampai 24 may xde tanda bersalin. baru masuk ward utk paksa beranak. 

aku rasa nak pegi klinik biasa untuk scan. nak cek air ketuban ok ke tidak. sebab, kkia ni, xdela nak scan lagi. paling last scan masa 36 weeks tu. skg dia suh cek baby punye movement saje. kire da sebulan lebih xde nak scan balik kan. so, rasa frust jugak.

nak tanak, pegi la klnik biasa scan. riso jugak kan, da smpi due pon lom ada tanda apeke. sbb anak first, xde pengalaman. kang jadik ape2. susah jugak.
 

habis cek klinik pegi sekolah amik GL. aku lupa plak nk mintak masa keje ritu. ekceli lupe, tapi ibu la bising suh g amik. 

petang singgah umah cik bidin, tea time la knon.

balik2 umah...bual2 plak dgn jiran yang balik2 dok tya da bersalin lom. adeiii...aku stress jep. malam cik bidin & family dtg makan sni. sbb ayah kan rajin masak. harini je dia masak 4 jenis lauk. 

mana x baby ske dok dlm perut momy. asik kena bg makan sdap2. 

cecets plak masih lg mengharap baby dia lahir 18 may..nak sama kan dengan tarikh nikah. uhuuu...i bukan lg x larat. ni dah campo stress akibat org keliling asik dok tya aje. 

baby...baby...jum kuar cepat. nanti bole balik jb cepat. momy stress dah dok sni lama2.

paper exam pon da kena hantar depan rumah. sile marking...T__T

3 comments:

NinaAz said...

Bestnyaaa. Pengalaman pertama.. selamat berjuang yea

アヌム said...

Goodluck ye :)

cik chinta said...

nina, akn dsemgtkn

tq..ha6.

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com