Thursday, May 9, 2013

check up: 39 weeks & 2 days

dah dua hari keje aku dok ulang alik umah sewa sebab mengemas. tapi semalam dapt menyapu dan buang sawang aje kat ruang tamu sebab dapur punye paip lom btulkan lagi. so, xle lah proceed nak kemas skaligus. buka sarung kusyen n langsir nak basuh. 

petangnye, tukang paip dtg aku jengah la dia wat keje. last2 dia surender xle nak btolkan sebab barang tukang x complete. rasa bengang juga. sbb mcam xde persediaan lengkap dia datang nak btolkan paip tu. pisau pon suh aku balik umah amik sebab nak potong paip tu. 

harini nekad nak bersihkan juga sme skali mop. memang berkecahla lantai dapur penuh air bertakung. harini jiran datang nolong. sebab nak alih & susun perabot2 trus. mana kuat tolak sorang kot. 

misi pertama, mengaut la kitorang berdua air di dapur dlu guna penyodok sampah. amik mop plak serap air yang lebih2 sampai kering. barula dapat sapu habuk2 dapur & bersihkan sawang dapur. pastu sambung mop guna pencuci lantai bio wangi & bersih sampai la ke ruang tamu. 

tempat yg bocor lagi tu aku tadahkan dengan besen. kang bertakung lagi air satu keje hari2 aku nak mengaut air bertakung.

meja, perabot n kusi set dah susun. kejap aje wat sme tu. dalam sejam. pastu balik. tingkat atas tak sapu & mop sbb tak bape kotor. nantila itu aku bole je wat sinri. yang penting sebelah bawah setel.

balik umah masak2, kang veri balik nak makan. redy2 nak pegi kkia. 

nasib ada parking kan. org pon x rmi. cm biasa je. cek urine, amik darah (hb naik: 11.3 gm), berat naik 0.5 kg dalam masa 2 minggu (61.5kg), cek tekanan pon normal, cek jantung baby ok..pastu tya ada sakit ke x. gitu2 je la soklan sama tiap mgu. so, next wek appointment cam biasa selagi x bersalin. 

balik2 g kfc..hoh...yg kfc korea tu da xde. keciwa. 

singgah bestmart bli brg umah skit2. takkan nak angkut barang umah sni pegi sana. mampos kena pelangkung. beli pelan2 so x terasa sangat det kuo =D motip sangat.

so, esok pagi dah mula angkat barang. ayah pon sampai esok malam. mb sabtu sampaila ke bfort. sbb dia stay kk semalam.

harap, berjalan lancar smenya esok (:

5 comments:

tenku butang said...

hu2.. rajinnya diaa..

teman x suka kfc korean.. x masuk lak tekak ni.. hu2..

najwa nano said...

bnyk plak kejenya di saat2 akhir nk bersalin ni.xpela,,berdoa tuhan permudahkan segalanya.

cik chinta said...

Tb, mls, tp kn rjin kn dri. Adeii

njwa, itu r. Ha8.

azizah :) said...

rajinnya yunk..senang la nak bersalin t..InsyaAllah..

cik chinta said...

amin (:

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com