Sunday, May 12, 2013

lagi 3 hari

hadiah baju marine club dari mimi. cute kan? derang datang jumpe masa hari jumaat lepas. saje nk tguk me da beranak blom. haihh...blom lagi r. nampaknye, baby begitu sonok lagi dalam perut main2. dan masih lagi nak teman momy nye pegi kemana jua.

my dad dah spi sni jumaat pkol 11 malam. kire dah masuk hari kedua la dok sni. sangatla bz mengurus bli brg utk rumah sewa baru ni. yang lebih xcited bersoping utk kompletekan brg rumah cam my dad kot? 

hahaha...bak kata ibu, me kan anak ayah forever. takot dia anaknye nanti hidup x sempurna plak kat rumah baru ni. lop u ayah.


lagi 3 hari nak sampai ke due date. tapi aku aktif macam ape je.

asik merayap sajela if ayah da sampai sni. aku layankan aje. sbb tanda2 nak bersalin mmg xde. jalan ajela. sbb xnk ayah rasa susah. aku drive aje kete. ok juga la.

sabtu pagi tu aku balik kampung kat sipitang, ngam2 ada kenduri arwah. rmi la sedara mara, sme dok perati perut. masing2 ckp kecik. pastu sme cam ckp baby mcm lambat je lagi nk kuo coz perut masih dok atas jep. takde pon nampak dah terturun ke bawah.

dah masing2 dok carikan air selusuh. trus me dapat 2 air selusuh. 

arini plak pegi kk. me jugak drive. terasa cam wauuu...ble plak me drive lagi kan? hahaha...jumpe kazen2 kat kk. masing2 pon x caye je lagi 3 hari nk due. aktif semcam. 

pegi lg serway trun naik jalan pusing2 soping brg makan utk umah. 

balik2 trus sambung menyental toilet guna berus tangan. dengan harapan, buat keje menyangkung banyak ni. makin cepatla kot nye baby trun ke bawah. 

esok, nak pegi amik brg last kat umah sewa lama tu. pastu nk kemas habis la umah ni. ye la, da x lama kan (:


minum ais selagi boleh (: kang da lepas banak...kena pantang lama kot T__T

7 comments:

Allene said...

3 hari lagi nak due da? wow... semoga dipermudahkan... =)

cik chinta said...

amin :-)

massiz hunnybunny said...

semoga sumeny selamat akak,org cakap lau ibu mgandung aktif nt senang nk beranak,semoga dipermudahkan hendakny :)

cik chinta said...

Hrp bgitula. Amin:-)

najwa nano said...

bawak berehatlah kak...lagi 3 hari.kan penat nak bersalin.may Allah easen everything.Insyaallah

azizah :) said...

banyak2 rehat yunk.. perut kecik jadi nak kemana2 pon senang kan..hehe

Moga di permudahkan utk bersalin yer :)

cik chinta said...

njwa, bjln byk dgn hrpn mudh bsalin. Uhu

jijah, x sempt rest. Ada je nk jlnnye.

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com