Monday, October 5, 2015

rezeki bergolek dapat stroller baru

selagi boleh sangkut sme disangkut. malas nak pegang guna tangan. 

aku kalo jalan kemana2 wajib stroller diangkut. ekceli memang sentiasa dalam bonet kete pon. padehal masa firuz lahir aku bli da 1st stroler tu. scr6 kot. buget nk tayar 3 sgt kan. da la mahal gile. hahah..siap merajuk2 lagi dgn cetss sbb dia xnk belikan. pastu last2 x berapa nak guna sebab berat nk mampus.  masuk dlm bonet da penuh. pastu klo naik flight payah nak handle kalo sorang2. nak bawa masuk sama2 dalam toilet pon payah. nak sangkut barang soping pon kena ikat2. sbb xde penyangkut. cuma yg best stroler tu ruang beso. mmg selesa la baby n bleh recline 3 posisi. baring habis, menyandar n duduk tegak. 

tu la last2 aku googgle balik mau bli stroler kedua yg mudah utk handle sorang diri. sbb kebanyakan masa aku berjalan memang sorang diri. 

imasa tahun 2013 jugak masa balik smenanjung aku dgn ibu kan rajin jalan. mmg x larat la nak dukung firuz tu. padehal halus je . still malas jugak. mencarik2 la stroller under rm100. hahaha..mmg da goggle pon derang cakap murah je harganya. berapa banyak kedai pegi jumpa jugak kat jusco skang da jadik aeon tebrau. memula masuk kedai toy r'us ada jugak jual kecik comel lipat payung tu skli harga kat rm200. xjadik beli. round2 balik smula. masuk dlm aeon pegi bhagian stroler jumpe jugak. masa tu tgah offer jadi rm40+. trusla beli xyah pkir lagi. bayar harga gitu macam beli bucket kfc je. hahahah.

memang puas hati bli stroller ni. da kemana2 dia berjalan. firuz pon da naik tahu. kalo kuar dari kete memang trus otomatik naik stroler. xpernah ngade nak mintak dukung ke hape. n aku mmg x pernah dukung dia sampai skang if jalan.

klo aku balik jb naik flight sorang2 if nk g toilet ke dgn stroler skli sorong masuk dalam, memang cun2 muat. ituler pasal macam xde masalah je bawak firuz jalan, taun lepas aku siap bawak dia pi trip bandung jakarta dgn ibu. ktrg dok soping2 dia diam2 dlm stroler. yg paling best, ktrg tumpang sangkut barang soping kat stroler nye sampai tertonggeng kebelakang sbb barang soping lg berat dr firuz. pastu saiz stroler camni xyah susah nak tgu naik lift. sbb muat mencilok kat escalator punya tiang tu. klo pakai scr6 sori, sila la beratur naik lift. hmmm..

but, dah berapa minggu stroller kesayangan ni da rosak. bukan rosak sebab koyak ke pon. tayar dah tercabut. maybe sbb banyak sangat di guna. hihih. tapi aku tak terkilan pon sebab murah, tp nak cari penggantinya tu yg payah. mana nk dapat harga stroler baru rm40..huhuh..mcm da xde.

 tayar yg kaler itam tu la tercabut dah. jadik x tentu hala n x smooth bile ditolak. sejak rosak tu maka scr6 kembali bertugas mengganti tempat. hahaha...klo tidak ,terperam dalam stor je. kesian. nak jual x sampai hati sebab masa beli kemain berdrama dgn cetss..hihih.

tapi tu la kan, nak dijadikan rezeki. smlm cetss wasep suh plih stroler. nak purple or blue tu. dia kan tgah kursus kat alam melaka. trus rasa, sweet nye somi i balik2 smnjung trus nak carikan stroler kcik baru supaya mudah nak jalan2 lagi. hahah...so tya lah harga berapa. rupenye free je. adik ipor bagi. terasa best sbb ada sponser stroller. jimat dah jugak kat situ. suh plih nak kaler apa. so plihla kaler pupel nanti x mudah kotor. firuz kan makan minum sme dalam tu. cetss gedik je cakap, xpe abg belanje =p last2 sinri buka rahsia. hihih..

ape2 pon syukurla. macam rezeki datang bergolek gitu. aku hari2 dok ushar fb nak bli stroler baru. skli dpt free. pastu aku cakap dgn cetss balik. nak dedua xleh ke? satu utk firuz satu utk baby baru. hahaha...dasar...tetibe menjadik tamak. sape x suke barang free kan?

kepada omak2 dan ibu2 sekalian. xyhla bli besor dabak. pastu x muat bonet kereta, kadang2 xlarat nak angkat ke kerta. akhirnya anda akan rasa macam nk jual balik. hahahah... beli aje recline payung ni. or mcm babyzen yoyo if mampu. ikhlas dari pengguna setia stroller dah 2 tahun sampai tak pernah dukung anak waktu jalan.

3 comments:

NorHaFydzah said...

puas cari tempat komen x jumpa.. haha kat atas rupanya~~ memang menang memakai la.. sampai tercabut tayar ..haha

cik chinta said...

klo ble dicarik balik tayarnya tu. sambung balik pakai. =D

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ said...

memang pun tau..beli stroller better beli yang kecik halus je..senang nak travel n tersimpan rapi je dalam bonet kereta..huhuhu..dapat free memang rezeki sangat..untung kan org sponsor..

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com