Thursday, July 28, 2016

mascara

 aku ni jenis tak minat beli mascara. kalau beli satu mesti guna sampai habis. biasa sebatang dekat nak setahun la jugak guna. lambat habis sebab bulu mata pendek. jadi guna sikit2 tu yang lambat benor nak habis.

memang kewajipan ni pakai. klo x pakai memang xnampak lgsung la bulu mata aku. sebab nipis dan halus. pelik plak rasa kalau da pakai eyeliner tetibe x pakai mascara. bold kat eyeliner je. mcm togel bulu mata tu.

ni jenama yang paling aku setia pakai bertahun2. maybeline. pastu sejak keluar jenis botol biru ni je dua tahun pakai yang ni je.

suke pakai sebab berus dia camni. x lembik2. keras aje. so x bergentel2 waktu sapu kat bulu mata. nak bersihkan berus dia pon senang. lap je guna kain.

tapi mascara ni x best sebab x bagi efek lebat. dia bg efek asal nampak bulu mata aje dah. kire x tebal la. nipis je walopon pulun sapu banyak kali.

pastu susah plak nk remove. wajib pakai mekap remover.

harga dia pon ok. biasa beli time sale. harga jadi bawah rm30. pastu ditambah redeem dgn bonus point kad watson jdi la makin murah. 

since da nak habis ritu. rasa gatal nak tuko yg baru la plak. biasala, tekonologi make up ni sentiasa semakin hebat. mesti kena test. merayap kat watson try jenis ni. jenama bourjois paris. masa testing kat watson cam best. beli la spare siap2.

dia tulis situ efek colume kemain. tp kalo dah bulu mata tak berapa nak che ta. mmg xla jadi lebat jugak. efek sama je. so so..

kalini berus dia camtu. menyampah sebab kadang2 pandai dia jadik bergentel. dah beli kena la habiskan jugak dengan kesabaran. hihih.

tapi ada bagusnya mascara ni. senang nak tanggalkan. amik je air. pastu dia akan jatuh sinri. tp kalau nangis2 tu dia x jatuh. kena air basuh muka baru dia tanggal bergentel2.

bau dia pon x sedap.

lepas habis ni tanak da beli lagi. nak cari jenama lain plak. hihi..kena banyak baca dulu mascara apa yg bagi efek bulu mata lebat n cantik. nak pakai fake eyeleash x sempat le noks. hahaha

7 comments:

Nurul Ain Zulkarnaind said...

haha mcm tu ek

saya pun dok cri maskara ala2 nampak mcm bulu mata che ta hehehe

Mrs Velentine said...

MV pun baru jak membeli maskara..baru mentest....beli di daiso jak rm5.30...buat masa ni ok jak..hihi

anis abdullah said...

bercinta sangat nak pakai maskara ni..kalau silap leh comot mata..pastu kalau yang waterproof tu pulak bercinta nak tanggalkan dari bulu mata...alasan sangat padahal ada je..hehe

ZULHILMI TEMPOYAK said...

betul. ini maskara

Husna Rahman said...

haha..ku buta bab2 hias menghias muka neh...cukup sekadar berbedak je skdr nak protect kulit dr sinar uv.. lgpun ku pakai spek..

Aty_Fared said...

kan.. kalau dah pakai eyeliner tak pakai mascara macam pelik jer nanti kan.. heheh..sama lah saya pon lambat nak habes mascara nya.. :)

ZULHILMI TEMPOYAK said...

update pls. heheh

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com