Tuesday, July 26, 2016

kuih raya homemade 2016


 
taun ni xtau kenapa mood nak wat kuih raya membuak2. siap carik2 kat internet & print siap2 nak bawa balik kampung. paling suke nak try buat almond london la.

balik kampung cakap dengan ibu nak beli bahan buat kuih dia bwak kitrg gi kedai bakery kat tmn perling sebaris dengan public bank tu. pehh...rambang mata pulak tgok barang2 jual kat situ. macam la terer buat kuih.

beli bahan x habis seratus pun.

1st skali buat almond london. ni la kejadian nye. malas la nk tabur almond. so tabur je manik2. dengan huruf2. utk hiasan.

ni redvelvet cookies ok, patut xyah pakai cup. tp mcm x cantik je ktrg buat. terlepek hodoh. so letak dlm cup. pastu coklat ada lebih. ktrg letak sikit2 as topping. okla tu.

ini xyah cerita. senang sangat. cornflakes. senang sangat buatnye. masalah masa blom masuk cup dah kena ngap sikit2.

patut ada lagi satu gambar kuih. tapi man tah gambar. smua sedap je rasa. bagi aku la. hihih..bersilat jugak dengan anak ni buat kuih raya. tak sempurna kuih aku bentuknya.

taun depan tah rajin ke tak nak buat lagi.

2 comments:

Nurul Ain Zulkarnaind said...

red velvet tu sy suka hehe

Mrs Velentine said...

sedapnya..ada lagi kah ni hihi

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com