Monday, July 25, 2016

MN ingenious waterproof eyeliner

skang aku pakai jenama ni utk letak kat waterline. seblom ni aku pakai ap au eyeliner. tp macam dah susah nak cari stok. so tanya karimah pon dia taktau nak carik mana jenama tu. kalo ada jual pon macam da x bagus cepat patah mata nya. katanya maybe dah tak ori.

so contact shiera d touch dia jual ni pulak ganti ap au eyeliner tu. haritu beli 2 batang terus. penting eyeliner nih. mekap tak sempurna kalau takda. masa tunggu eyeliner sampai. try pakai maybelinne. humm..belom pon sampai sekolah dah sememeh bawah mata. memang tak la beli jenama tu lagi pasni. utk pen eyeliner okla & mascara. tapi utk pencil eyeliner memang takkan beli lagi.

apa yang best guna pencil eyeliner jenama ni:
  • harga murah. tak sampai rm10 sebatang, kalau beli borong lagi dapat murah.
  • hitam pekat n agak waterproof.
  • mudah melekat tak perlu tonyoh2 so tak sakit mata.

yang tak best:

  • kalau tempat panas sangat pandai jugak dia cair. tapi tak over la. masih boleh cover.
  • kena korek2 kalau dah tumpul.
  • kena beli online. kalau ada jual kat kedai pon biasa kedai yang amik barang online.
  • cepat tumpul sebab mata dia lembut. bila cepat tumpul selalu korek cepat habis.
  • made in china kalau tak silap. sape2 jenis cerewet suke branded better jgn beli. 
  • bile nak remove susah hilang sebab hitam n pekat sangat. kena pakai remover yg betul2 bagus.

buat masa ni aku dah pakai 2 batang. xtau nak cari jenama apa yang bagus utk gantikan dia. dahla susah nak cari kat kedai 09. x semua kedai 09 jual ni.

ada nak suggest pencil eyeliner jenama lain?

1 comment:

Nurul Ain Zulkarnaind said...

betul tu. kdg susah tau eyeliner ni

ada yg berpeluh kejap dh hitam bawah mata

pastu kita pula x sedar

terus jd panda hehhee

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com