Wednesday, September 21, 2016

pulau manukan pulau mamutik with sisturs

amik gambar je lebih dalam henpon sampai hang. dalam kepala berjanji nak buat blog ler sgt. itula, kadang2 rasa nak buat photobook jugak. huhuh..

aritu totin datang so tiap minggu kompom merayap. aku memang xla nak bawak dia gi kundasang sme tu. malas ai nak drive. penat. klo dia drive ok gak.

paling2 pon pegi kk aje la. dekat kk ada pulau. mari pegi pulau lah gitu.

dah servey kat port kk aritu harga tambang dan masa semua siap ambik pamplet. ok, boleh la. xmahal pon. kalau student price n budak kecik lagi murah. kalau baby free.

bangu awal masak. barang da pack dr malam2 lagi sbb save time. bergerak dr bopot kan jauh. 2 jam lebih jugak kalau aku yg drive.

penuh bonet. anak baru 2 org. memang banyak barang dia ajela.


 why so serious baby..selpie sebelom bergerak =D

 selpie lagi sampai rasa puas

 da sampai cari parking dalam lah. selamat sikit. bukan mahal pon byr parking ni. ktrg parking dr pagi sampai petang jam 5 gtu kena x sampai pon rm10.

tapi penuh parking pagi2. sme ni pegi pulau la.

 pegi dengan family eda jugak. dia pon x pernah pegi jugak. terpotong kepala laki dia.

 so amik lagi skali 

 okeh kami x habis selpie lagi. tengah tunggu turn beli kena panggil naik bot

 lagi

 lagi

 dah kena panggil nak naik bot dengan laju ktrg jalan pegi tempat bot2 tunggu hujung skali

 eda tertinggal =D



 kemain dressing ala2 nak pi pulau ye mak2 =D aku memang xnak mandi pon. nanti hitam u. ai x rela. jaga anak aje kat pantai dah.

 xde la pack naik bot tu. elok2 aje semua dpt tempat duduk takyah berhimpit.



 semua pakai life jacket, tapi firaz x pakai pon. baget mcm la mamy pandai swimming. ombak kuat jugak. rasa macam lambat betul nak sampai.

 1st pergi dlu pulau manukan. pulau ni crowded lah. dah tak best. nak dapat tempat duduk payah. kotor. xde ikan pon kat jeti masa turun bot. lain btul suasana 9 taun lepas. masa tu ikan banyak lagi. ini nak nampak ikan pon macam xde. adik aku kata dah habis da ikan kena bom. dia kan budak marine.

bile sampai pulau banyak amik gmbo totin n firuz aje la. =D ni baru gmbor kat pulau manukan aje. hahaha...esok2 lg sambung la.




2 comments:

Aini said...

bestnye jalan jalan dengan family kan =)

Petak Bunga said...

Wow.. pulau best ni.
Tp naik bot ni sikit takut

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com