Thursday, September 29, 2011

fiber tambah premium beautiful = ?

sebab x lama lagi aku nak dating habis-habisan dengan muncet. jadik mula la belek2 tubuh badan aku yang da macam apam yang kembang. habis sme baju nicole kesayangan da jadik sarung nangka T_T sedih sebab skang aku asik kena pakai baju dress2 labuh macam gugurl bile kuo jalan. aku perasan macam macik2 la klo dressup gitu. rely don't like :(

memula knon2 aku nak jalan kan program "mempis" aka megempis =D selama 2 minggu la knon seblom muncet datang. aku janji kat diri sindri tanak makan nasik le, nak pose le. nama pon banyak cakap "KONON" tadenya accomplish @_# pening la aku tguk scale penimbang. masih kat nombor 47-48kg.

aku sbenanye jeles bila kak rina da hilang lemak2 degil lalu bertukar menjadik super hampir ramping. jadik aku tya la dia ada amik ape2 makanan tambahan supaya jadik kurus selain daripada dia joging tetiap petang tu sebab aku ada je pegi joging sekali pahtu hari seterusnya aku joging atas tilam depan kotak tv, aku memang pemalas btul bab2 kuo rumah ni la so, dia gtau la antara rahsia2 ke hampir rampingan dia adalah dia amik fiber. dengar cambest, dia kata mcm mengurangkan selera makan la sebab da bape hari aku tguk kak rina mmg makan sikit gila, dia cakap tade selera mau makan kadang aku tguk dia makan kat kantin da amik 2 sudu je tetap x habis, bukan macam aku asik lapo saje. malu kat nafsu sindri yg x terkawal. jadi aku pon terpengaruh la ni nak try fiber yang di war2 kan.

aku try petang semalam satu paket. rasa sedap..nyum2..mcam stoberi+oren. aku tertanya2 jugak, bagaimanakah fiber ini akan membuat aku kurus. sehinggala pagi tadi pkul 5 aku da mula rasa kesannya iaitu aku buat pecutan ke toi..inilah paling aku tak suke. kak rina tade pulak cakap hal pecutan ke toi nih.

lepas selesai aku dengan gigih pulak sarung PB g skola. aku pkir takkan ade punye aku nak pecut masuk toi sebab sme aku da habis buang. skali masa aku ajar kelas tadi. sakit perut lagi. aduhhh...aku benci sebab aku da sarung PB malas nk bukak2. tp, x dapat tahanla..T_T aku pegi toi dan bukak sme PB. seksanya..oke, kesimpulannya jangan ngade makan fiber nih lagi.  sebab fiber + premium beautiful = disaster.


4 comments:

Edy Zaidi said...

haha...tu la..nak cantik punya pasal kan...kan dah kene

ayano shirahata said...

x senang nk cntik kak dila... sabarrrrr jela~~~ ihihi

cik chinta said...

ni akibat malas xcercise, tp mau kurus

cik wanie Lovela (CWL) said...

cantik dalmn nk juga

Copyright © 2013 Reserved to Nufaka's Blog's
Design by Azhafizah.Com